Christian Lønstrup ny cheftræner

To-årig kontrakt til AB-assistent

FC Helsingør har ansat Christian Lønstrup som ny cheftræner, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Christian Lønstrup, eller ”Løns” som han populært kaldes, kommer senest fra en stilling som assistenttræner i 1. divisionsklubben AB, men vender nu tilbage til Helsingør.

42 årige Christian Lønstrup har gennem 3 år, indtil sommeren 2013, været en populær og dygtig assistenttræner i FC Helsingør i trænerteam med Benny Gall og Brian Gellert.

– Jeg føler, at Christian Lønstrup er den bedst egnede blandt det store ansøgerfelt, til at videreføre klubbens ambitioner og i samarbejde med det øvrige trænerteam at ruste klubben til kommende udfordringer og krav, fastslår formand Finn Moseholm.

– FC Helsingør har haft 5 trænere til samtaler, hvilke alle passede ind i den profil som klubben søgte efter. Tre af disse trænere har været gennem to samtalerunder og det var meget interessante og kompetente trænere, udtaler formand Finn Moseholm.

AssistenttrÊner Christian L¯nstrup (FC Helsing¯r).
Christian Lønstrup vender tilbage til FC Helsingør, men nu som cheftræner. Foto: Claus Birch.

Når valget i sidste instans faldt på Christian Lønstrup, så skyldes det ved siden af det rent faglige, ikke mindst også Christians menneskelige egenskaber, og den respekt han nyder i spillertruppen. Hans store fodboldforståelse og analytiske evner og ikke mindst Christians kendskab til klubben.

Omkring valget udtaler formand Finn Moseholm:
– Vi er rigtigt glade for at kunne præsentere Christian som ny cheftræner. Klubben får et menneske, som forstår at løfte spillerne på en positiv måde og arbejde med individuelle styrker. Vi får en intelligent træner, menneskeligt og fagligt, som selv har spillet på højeste niveau i ind- og udland og som er dybt professionel i sin indstilling, fortæller Finn Moseholm.

– FC Helsingørs udfordringer har især ligget på det mentale plan og specielt i forhold til, at vi har en meget ung spillertrup. Der er netop brug for en træner, som kan skabe den tillid og selvtillid hos spillerne, som gør, at de tør går forrest, og som får det bedste ud af individerne til gavn for kollektivet. Vi må konstatere, at vores svaghed har ligget i de sidste afgørende kampe, så vi har været et nærved-og-næsten hold. Med Christian tror jeg, at vi tager skridtet væk fra nærved-og-næsten-forbandelsen.

Formanden glæder sig i øvrigt over den store interesse, der har været for jobbet som cheftræner i FC Helsingør:

– Vi har haft et meget stort og meget spændende ansøgerfelt. FC Helsingør har modtaget ansøgninger fra kompetente trænere fra såvel Sverige, Norge og de danske rækker. Det har vist sig, også i de henvendelser vi har modtaget, at FC Helsingør er en klub man regner med fremover og forventer sig meget af. Vi har et rigtigt godt og positivt brand. Det skal vi blive endnu bedre til at udnytte, fastslår Finn Moseholm.

Aftalen med Christian Lønstrup er 2-årig.