Brøndby IF – FC Helsingør 3-1

Reserveligaen, 6. november 2017 på Brøndby Stadion

Daniel Stückler slipper fri af Gregers Arndal-Lauritzen under kampen i Reserveligaen i Brøndby. Stückler reducerede for FCH og kom dermed på tavlen mod sin gamle klub. Foto: Claus Birch

Et Brøndby-mandskab med et par dominerende Superliga-profiler var en lidt for stor mundfuld, da FC Helsingør mandag eftermiddag stillede op til kamp i Reserveligaen. Opgøret på bane 2 bag Brøndby Stadion blev tabt 1-3 og det kan der ikke indvendes noget imod.

Hjemmeholdet var klart bedst i første halvleg, hvor en veloplagt Kasper Fisker svang taktstokken på midtbanen. Efter bare syv minutter kunne det også ses på måltavlen, da Fisker stak Kevin Mensah i dybden. Alene med Aris Vaporakis svigtede Brøndby-angriberen ikke, men FCH-målmanden var tæt på at redde og uheldig da bolden sprang fra hans parade og i nettet.

Fisker var én af de to Brøndby-spillere der blev skiftet ind i gårsdagens københavner-derby i Parken og også Lasse Vigen Christensen viste kvalitet i opgøret mod FC Helsingør.

Han var involveret i endnu en farlig situation, hvor Ertugrul Teksen hamrede bolden på stolpen efter et kvarters spil.

Kampen blev spillet i et fint tempo og det havde de lyseblå svært ved at følge med i. Det blev kun til halve chancer, den  bedste til Frederik Roepstorff efter en solotur og en god afslutning.

Brøndby’s Kasper Fisker var banens bedste spiller med stort overblik masser af fysik. Her i en hård duel med Osama Akharraz. Foto: Claus Birch

Istedet kom Brøndby fortjent på 2-0 da FCH-forsvaret blev spillet tyndt i højre side. Kevin Mensah slap fri på kanten og spillede med stort overblik tilbage til Ertugrul Teksen, der ikke levnede Aris Vaporakis en chance.

Der gik kun fire minutter af anden halvleg før FCH var bagud med tre. På en hurtig omstilling kom Lasse Vigen Christensen fri og kunne passere en chanceløs Vaporakis.

Herefter kom FC Helsingør bedre med i kampen og det blev ligeværdigt da Brøndby valgte at udskifte banens bedste spiller, Kasper Fisker. Uden ham forsvandt hjemmeholdets bindeled og FCH fik lagt spillet højere op på banen.

Det udnyttede Daniel Stückler midt i halvlegen, da han resolut huggede bolden i nettet mod sin gamle klub.

Herefter var det småt med scoringsmuligheder for begge mandskaber, der sendte alle reserverne i aktion. For FC Helsingør betød det spilletid til U19-spilleren Jonathan Eriksen, der kom ind på pladsen som højreback. Også angriberen Måns Herrmann kom ind, men formåede ikke at komme til oplagte chancer.

– Vi var lidt udfordret i første halvleg, men får ændret på formationen i pausen og går over til at spille med fire i bagkæden. Det gav et meget bedre indtryk og jeg fik et fint udbytte at kampen, der var en god test mod en god modstander, konkludere cheftræner Christian Lønstrup.

Reserveligaen, 5. runde
Mandag d. 6. november 2017, kl. 14 på Brøndby Stadion, bane 2

Brøndby IF – FC Helsingør
3-1 (2-0). Tilskuere: 100
1-0 Kevin Mensah (7)
2-0 Ertugrul Teksen (31)
3-0 Lasse Vigen Christensen (49)
3-1 Daniel Stückler (66)

Brøndby IF (4-1-3-1-2): Benjamin Bellot – Svenn Crone, Christian Enemark (28.: Frederik Tønsberg), Mads Juel Andersen, Gregers Arndal-Lauritzen – Filip Blazek – Kasper Fisker (Anf) (62.: Jesper Lindstrøm), Lasse Vigen Christensen (69.: Magnus Warming) – Ágúst Hlynsson – Ertugrul Teksen (76.: August Vitus Frandsen), Kevin Mensah.
Ikke benyttet: Jacob Prytz (M).
Cheftræner: Martin Retov

FC Helsingør (3-5-2): Aris Vaporakis – Mathias Johannsen, Morten Hegaard, Ismail Esen (53.: Jonathan Eriksen) – Frederik Roepstorff, Tobias Christensen, Lucas Ohlander, Osama Akharraz (Anf) (74.: Måns Herrmann), Frederik Bay – Daniel Stückler, Matheus Leira.
Ikke benyttet: Adrian Kappenberger (M).
Cheftræner: Christian Lønstrup

Advarsler: Gregers Arndal-Lauritzen (34), Brøndby IF. Daniel Stückler (68), FC Helsingør.

Dommer: Patrick Stenzel Rasmussen

Frederik Roepstorff spillede en fin kamp på FC Helsingørs højrekant, her i duel med Gregers Arndal-Lauritzen. Foto: Claus Birch.