BK Frem – FC Helsingør 0-2

2. Division Øst, 8. november 2014 i Valby Idrætspark

Tro kan flytte bjerge og det kan overtro tilsyneladende også. Ihvertfald fik FC Helsingør håndteret en af efterårets største udfordringer på overbevisende manér, måske takket været en overtroisk cheftræner Christian Lønstrup.

Helsingoranerne havde aldrig tidligere hentet en sejr i Valby Idrætspark og det fik Lønstrup til at bryde rutinerne. Han sløjfede den sædvanlige orange udebanedragt og ændrede hele optakten til opgøret mod det ubesejrede hjemmehold.

– Jeg har været her flere gange, hvor vi har tabt og været piv elendige. Jeg er meget overtroisk, så i dag gjorde vi nogle helt andre ting. Vi spillede i lyseblåt, ændrede vores opvarmning og så tog jeg oplægget med spillerne før kampen helt alene, sagde han.

FODBOLD: Jannik Zimling (FC Helsingør) jubler efter sin scoring til 2-0 under kampen i 2. Division Øst mellem Boldklubben Frem og FC Helsingør den 8. november 2014 i Valby Idrætspark. Foto: Claus Birch
Jannik Zimling med sin helt specielle jubelscene efter scoringen til 2-0. Foto: Claus Birch

Ikke nogen dårlig idé, skulle det vise sig, for det var et meget koncentreret Helsingør-hold, der tog brodden af Valby-klubben og fik en helt fortjent sejr.

De første 45 minutter bar præg af kampens betydning og de to forsvar gav ikke meget væk. Det lykkedes ikke sundbyen at få sat deres kanter i scene, hvor man lider lidt under, at hverken Jannik Zimling eller Ricki Olsen er naturlige fløjspillere.

Så lykkedes det lidt bedre for Frem, især Mohammed Azaquoun gav gæsterne udfordringer på venstreback, hvor Mads Danekilde måtte lade sig udskifte efter bare ti minutters spil med en forstrækning.

Frem var tættest på scoring da Tim Risvig kanonerede bolden på overliggeren, men det var alligevel Helsingør, der kunne gå til pause med en føring.

I halvlegens sidste minut forlængede Andreas Holm et hjørnespark fra Mads Laudrup og så kunne topscorer Martin Koch heade i nettet, efter svag opdækning af unge Frederik Kragh.

Efter pausen fik gæsterne flyttet spillet længere frem og fik uventet hjælp, da Frem’s anfører Henrik Volquardsen forløb sig. Bare 57 sekunder efter at have brokket sig til en advarsel, kastede han sig med knopperne forrest ned i en tackling på Mads Laudrup og så var den nyslåede superligadommer Benjamin Svedborg klar med et rødt kort.

To minutter senere drejede FC Helsingør så kniven yderligere rundt i såret, da Jannik Zimling udnyttede Ricki Olsen og Alexander Auguestesens gode forarbejde, til at score til 2-0. Et mål der helt tog pusten fra Valby-klubben, der reelt kunne have tabte større i slutfasen.

– Udvisningen giver os noget ro centralt, hvor jeg synes at Lykke og Laudrup får sat et solidt aftryk. Men det irriterer mig da lidt, at vi ikke får større udbytte af overtaget. Jeg vil ikke have, at vi er passive, når vi er foran. Der skal vi vise os noget mere og spille i længderetningen, sagde Christian Lønstrup.

– Det var ikke en prangende kamp, men vi er solide og svære at spille imod. Og når først modstanderne skal frem og der bliver plads til Ricki Olsen og Martin Koch, så er vi virkelig farlige og på den måde forløb kampen, som jeg havde håbet på, sluttede Lønstrup.