B.93 – FC Helsingør 2-1

Træningskamp, 2. august 2014 på Svanemølle Anlægget

Resultatmæssigt slap FC Helsingør ikke godt fra generalprøven mod B.93, inden der søndag for alvor skal kæmpes om points mod Avarta.

Østerbroklubben hentede en sejr på 2-1, som der overordnet set ikke kan pilles ved. Hjemmeholdet – med den tidligere FCH’er Mads Heidelbach Hansen som højre back – tog de chancer de fik, mens FCH ikke virkede helt oppe i vanligt gear.

Med til historien hører dog, at Christian Lønstrup ikke tog nogle chancer i forhold til sine småskadede spillere og det er næppe sandsynligt at startelleveren søndag bliver den samme som stillede fra start på Svanemølleanlægget.

Det betød blandt andet at Martin Junior Christensen ikke spillede efter den skade han pådrog sig mod AB, at nye Andreas Holm også sad ude og det gjorde Anders Holst også. Endelig var FCH naturligvis uden de langtidsskadede Jannik Zimling, Daniel Udsen og Nichlas Macdonald.

Allerede efter fem minutters spil valgte trænerteamet at udskifte Mads Laudrup, der fik en mindre forstrækning, man ikke ønskede at tage chancer med.
– Mads kunne godt have spillet videre og havde gjort det, hvis det havde været en turneringskamp. Men vi tog ham ud, bare for at være på en sikre side, sagde assistenttræner Brian Gellert efter kampen.

I stedet for Martin Junior Christensen spillede den nyoprykkede U19-spiller Tobias Nilsson højrebacken, indtil han efter pausen blev erstattet af prøvespilleren Mikkel Ketelsen fra BSV.

På venstrekanten spillede igen Alexander Augustesen og selvom det endnu ikke officielt er meldt ud, så ligner den 19-årige ex-FCK’er mere og mere en FC Helsingør-spiller inden sæsonpremieren.

Det gør målmand Frederik Mehder fra Boldklubben Frem også, selvom en ankelskade hos Valbyklubbens førstevalg i løbet af ugen, pludselig såede lidt usikkerhed om Mehders fortsættelse i FCH.
– Vi har haft en snak med Frederik og han er klar til at fortsætte i Helsingør. Han gjorde det rigtig godt i anden halvleg, så jeg forventer at vi laver en aftale med ham, fortæller Brian Gellert.

I stedet for Anders Holst spillede Nicklas Skou på kanten, med Ricki Olsen i modsatte side.

Første halvleg blev en relativt lige omgang, uden de store højdepunkter.

Tilgengæld kom der gang i opgøret efter pausen, hvor B.93 indskiftede deres nye hollandske angriber Jack Castelijns. Han skulle bruge mindre end et kvarter på at score to gange og reelt afgøre opgøret.

Den 27-årige angriber kommer fra FC Breukelen og har indgået en to-årig aftale med årstalsklubben. Det er de næppe kede af på Østerbro, hvor det ser ud til at han fortsætter den målstime han har leveret i hjemlandet.

Efter bare fire minutter på banen, afsluttede han en godt indspil fra Oliver Drost, der kom fri af indskiftede Mikkel Ketelsen.

Kort efter fik FC Helsingør så mulighed for at udligne, men den ellers så træfsikre angriber Martin Koch, måtte se B.93-keeper Frederik Bruhn klarer forsøget fra 11-meter pletten. (Ikke at forveksle med den tidligere FCH U19-målmand af samme navn).

Og på det efterfølgende angreb viste B.93 så omstillingsspil af høj klasse. Igen var Oliver Drost arkitekten og hollandske Castelijns afslutteren.

Fem minutter senere kom FCH dog tilbage i opgøret, da Ricki Olsen flot afsluttede uden for straffesparksfeltet.

I slutfasen blev kantspilleren sparet og der blev spilletid til en svensk prøvespiller.