B.1908 – FC Helsingør 0-0

2. Division Øst, 15. november 2014 i Sundby Idrætspark

En tung bane, strid vind og to hold der har festtøjet hængende klar i omklædningsrummet til efterfølgende afslutningsfest, er ikke ingredienser der skaber store fodboldkampe. Læg dertil et Helsingør-hold, der aldrig tidligere havde fået point mod 8’erne i Sundby og et hjemmehold, der desperat kæmper for ethvert point i bundstriden. Så har man drejebogen til en fysisk præget 0-0 kamp, uden de helt store højdepunkter.

– Vi har svært ved at spille os igennem, men jeg kan godt se ude fra, at mine spillere ikke har det let. B.1908 har nogle store stærke spillere i det centrale forsvar, der var rigtig gode. Efterhånden bliver det også selvforstærkende for 8’erne, der jo godt kan lide det fysiske. Vi er normalt gode til at spille, men det får vi ikke lov til idag, på en rigtig strid bane, erkendte FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup.

FODBOLD: Frederik Frick (FC Helsingør) følges af Jakob Sparholt (B.1908) under kampen i 2. Division Øst mellem B.1908 og FC Helsingør den 15. november 2014 i Sundby Idrætspark. Foto: Claus Birch
Frederik Frick følges af hjemmeholdets Jakob Sparholt og havde ligesom holdkammeraterne svært ved at skabe målchancer. Foto: ClausBirchDK.

Hans gameplan blev også spoleret midt i første halvleg, da den svenske stopper Bobby Alm Nilsson fik en trist afslutning på et ellers stærkt efterår. Efter en duel vred han om på højre fod og måtte køres til Amager Hospital, med noget der godt kunne ligne en slem ankelskade. Uheldet betød, at jernmanden Klaus Lykke måtte tilbage som makker til Andreas Holm og det gav hjemmeholdet lidt lettere ved at holde skansen på midtbanen.

Begge hold havde halve chancer i de første 45 minutter, men efter pausen var det faktisk hjemmeholdet der var tættest på. Et hovedstød fra et velspillende Marc Maze havde kurs direkte mod målhjørnet, indtil Mikkel Bruhn på akrobatisk vis fik bolden viftet forbi. På det efterfølgende hjørnespark fik kantspilleren Rune Christensen omsider bolden i nettet, men noget kontroversielt valgte dommer Martin Køster at annullere målet, angiveligt for et frispark begået i klumpen foran Helsingør-målet.

Efter pausen sendte Lønstrup så Ricki Olsen endnu længere frem på banen. Ikke kun for at styrke angrebet, indrømmede cheftræneren efterfølgende.
– Han får et gult kort i første halvleg, selvom jeg netop havde understreget, at vi ikke skulle have advarsler for brokkeri. For at være ærlig, så virkede han noget overtændt, så derfor satte jeg ham på toppen i anden halvleg. Jeg skulle have ham væk fra forsvaret, for han var tæt på at få et rødt kort igen, sagde Lønstrup, med henvisningen til den letkogende kantspillers udvisning i Nykøbing tidligere på efteråret.

Martin Køster fik nu alligevel mulighed for at trække rødt, da hjemmeholdets venstreback Christian Bagger måtte hive i nødbremsen, netop som hurtige Frederik Frick var ved at smutte fra ham på kanten af feltet. Det udløste en storoffensiv fra topholdet i de sidste ti minutter, omend ikke med specielt velovervejede angreb.
– Det var ikke mig, der bad dem om at øse lange bolde ind i feltet. Vi spillede lidt som om, at vi var bagud. Men det viser bare, at spillerne vil dét her så meget og også sidder og hænger lidt med hovederne lige nu, sluttede Lønstrup, der trods pointtabet kan holde juleferie på førstepladsen.

2. Division Øst
B.1908 – FC Helsingør 0-0
B.1908:
Nicolai S. Rasmussen – Magnus Fredslund, Jesper Christiansen, Mathias Bukhave, Christian Bagger – Rune Christensen, Marc Maze, Jakob Sparholt, Sian Hansen – Søren Haustein (85.: Saleem Nanji), Thomas Christiansen.
FC Helsingør: Mikkel Bruhn – Kasper Enghardt, Bobby Alm Nilsson (28.: Frederik Frick), Andreas Holm, Alexander Augustesen – Ricki Olsen, Mads Laudrup, Klaus Lykke, Jannik Zimling – Daniel Udsen (67.: Nicklas Skou), Martin Koch.
Advarsler:
Ricki Olsen (31), Kasper Enghardt (58), Jannik Zimling (75), alle FC Helsingør. Mathias Bukhave (50), Christian Bagger (54,81), Marc Maze (63), Sian Hansen (74), alle B.1908.
Udvisning: Christian Bagger, B.1908 (81).
Tilskuere: 417