Avarta – FC Helsingør 1-3

Træningskamp, 8. februar 2014 i Espelunden

Efter bare tre træningskampe er det endnu lidt tidligt, at vurdere FC Helsingørs muligheder i foråret. Men et lille fingerpeg fik man måske lørdag i Espelunden, hvor 2. divisionskollegaerne fra Avarta lagde kunstgræs til.

Dét opgør trak FCH sig sejrrigt ud af, efter en kamp, hvor der i de sidste 45 minutter var klart mest overskud hos Lønstrups tropper.

Til historien hører dog, at Avarta-træner Thomas Vesth Hansen var uden en lille håndfuld førsteholdsspillere, mens Christian Lønstrup fortsat må se bort fra en lyskeskadet Peter Benjaminsen og også havde Frederik Frick fraværende.

På Avarta-holdet så man et par af klubbens nye ansigter, den rutinerede centralforsvarer Magnus Sonne samt venstrekanten Søren Weibel, der senest har spillet i Brønshøj. Også prøvespilleren Zakarias Khalif fik vist sig lidt frem i anden halvleg.

Christian Lønstrup startede med Daniel Udsen på toppen, men foretog igen en del rokeringer efter pausen, hvor Morten Smidt kom ind og skulle overbevise trænerteamet om, at han er løsningen som FCH’s spidsangriber. Det gav lidt mere bevægelighed, men som en evigt truende targetman overbeviste Smidt nu ikke denne lørdag.

Det gjorde til gengæld de to kanter, hvor Matthias Andersen og Martin Junior Christensen fik masser af plads. Det gav mange gode og farlige indlæg, men der manglede lige det sidste killerinstinkt i boksen.

– Når vi har så gode indlæg, skal vi være mere direkte i banen. Der skal angribes med 3-4 mand i sprint og ikke tænkes på gardering bagude. Det er dét vi har Klaus Lykke til, sagde Lønstrup specielt med henvisning til Bjarke Jacobsen, der havde svært ved at slippe sine midtbaneforpligtigelser.

I stedet var det Avarta der kom foran, da Søren Weibel viste, at han stadig kender vejen til målet. Et stykke udefra trykkede han af og fangede FCH-forsvaret på flade fødder.

Det var dog stadig FC Helsingør, der havde bolden mest. Daniel Udsen forsøgte flere gange at komme igennem og i halvlegens sidste minut, var det tæt på at lykkedes. Avarta-backen Kaspar Christiansen røg på ham og det blev takseret til et straffespark, ledsaget af store protester fra hjemmeholdets spillere. Det kostede et gult kort til anfører Anders Fosgaard, der nok skal være glad for, at dommeren valgte at overføre en del af ordstrømmen.

Udsen eksekverede selv sikkert fra pletten og udligningen var en realitet umiddelbart inden pausen.

Begge hold ændrede på pladserne i anden halvleg og det betød et indhop til FCH’s 19-årige Nicklas Skou. En opgave han slap overmåde fint fra med to scoringer.

Først headede han i nettet efter flot forarbejde af Martin Junior Christensen og Anders Holst og godt ti minutter før tid nåede han først frem til et fladt indlæg fra Junior.

Dermed vandt FC Helsingør en fortjent sejr og viste, at i hvert fald bredden lige nu er bedst i sundbyen.

– Det var en rimelig lige første halvleg, selvom Helsingør havde bolden mest. Jeg valgte så at hive begge vores kanter ud i pausen, fordi de endnu ikke er helt klar og det gav Helsingør overtaget. Især Junior havde vi lidt problemer med i anden halvleg, erkendte Avartas træner Thomas Vesth Hansen.

– Det var to hold, der havde respekt for hinanden og der skulle spilles meget i lukkede rum. Men dét er jo udfordringen og det skal ikke være let det hele. Sådan en kamp får vi meget mere ud af, end eksempelvis mod Roskilde KFUM i sidste weekend. Vi får så overtaget efter pausen og det bliver en kamp, hvor vi stille og roligt æder vores modstander, sagde Christian Lønstrup.

Avarta – FC Helsingør
1-3 (1-1). Tilskuere: 25
34.: 1-0 Søren Weibel
45.: 1-1 Daniel Udsen (straffespark)
72.: 1-2 Nicklas Skou
81.: 1-3 Nicklas Skou