Afviser topklub: Morten Eskesen er ikke til salg

Udenlandsk klub i dialog med FCHs cheftræner

Direktør Jim Kirks har ikke i sinde at slippe cheftræner Morten Eskesen på nuværende tidspunkt. Foto: Claus Birch.

FC Helsingør har afvist et tilbud fra “en nordisk topklub”, der ville købe cheftræner Morten Eskesen, skriver Helsingør Dagblad. Både Eskesen og klubdirektør Jim Kirks bekræfter historien.

FCHs cheftræner Morten Eskesen har gjort det godt i Helsingør, siden han ankom fra Randers FC i sommeren 2019. Faktisk så godt, at man i Nordsjælland godt kan begynde at indstille sig på et liv efter den populære cheftræner.

Det kommer således ikke som en overraskelse, at der nu også officielt er tikket et bud ind på klubbens kontor, fra en unavngiven nordisk topklub. Hvilken klub og buddets størrelse melder historien ikke noget om, men – lidt usædvanligt – bekræftes den af både træner og klub.

– Det er sandt, at vi har fået en forespørgsel på Morten Eskesen, men vi har afvist at sælge vores træner på nuværende tidspunkt. Det vil ganske enkelt ikke give mening i vores nuværende situation. Klubben er et rigtigt godt sted lige nu. Vi har et utroligt godt hold med en virkelig god træner, der lige nu ligger nummer et i 1. division. Det er vi ikke klar til at bryde op nu, siger FC Helsingørs direktør, Jim Kirks, til Helsingør Dagblad.

FAKTA
Morten Eskesen (f. 24.01.1968)
Klubber som træner: Kalundborg GB, Greve Fodbold, Køge Boldklub, Karlslunde IF, Køge Nord FC, Randers FC (Assistenttræner), FC Helsingør
Klubber som spiller: Køge Boldklub
Kontrakt med FC Helsingør til 30. juni 2023

Også Morten Eskesen selv bekræfter at han er blevet kontaktet.
– Jeg kan bekræfte, at jeg har været i dialog med en udenlandsk klub, der havde interesse i et kommende samarbejde. Det blev afvist af FC Helsingør-ledelsen, da den ikke er interesseret i at få en ny træner. Det er et skulderklap, at der er en klub fra en højere hylde, som ønsker at få mig til klubben, men jeg forstår også godt ledelsen i FC Helsingør. Jeg havde gjort det samme, hvis jeg bestemte i FC Helsingør. Det er ikke optimalt at skifte træner midt i sæsonen, når man ligger nummer et siger Morten Eskesen til avisen.

Hans kontrakt løber til sommeren 2023 og dermed er der en reel mulighed for, at hans drøm om at blive Superligatræner kan opfyldes i Helsingør.
– Jeg har sagt, at min drøm er at blive Superliga-træner. Jeg har ikke sådan en enorm udlængsel eller lignende, men jeg ønsker selvfølgelig som alle andre i elitesporten at komme så langt som muligt. Hvad det præcis er, har jeg ikke et bud på, men jeg vil bruge alle mine kræfter på at få FC Helsingør op, tilføjer Morten Eskesen.