Ejnar Johansen
 
Ejnar Johansen
 

 

Ejnar Johansen

Ejnar Johansen
  
Karrieren:
Klub Sæson Række Kampe Mål
Frem Hellebæk (ungdom)
Helsingør IF (ungdom)
Helsingør IF 1972 3. Div Ø 1 0
Helsingør IF 1973 3. Div Ø 15 5
Helsingør IF 1974 3. Div Ø 22 1
Helsingør IF 1975 3. Div 33 6
Helsingør IF 1976 3. Div 30 7
Helsingør IF 1977 2. Div 20 2
Tikøb IF (sekunda)
Helsingør IF (sekunda)
Antallet af kampe HIF omfatter både turneringskampe samt officielle pokalkampe under SBU og DBU. En kamp medregnes kun hvis spilleren har været på banen fra start eller er blevet indskiftet.
Opdateret 6. maj 2011
 
Fulde navn: Ejnar Johansen
Født: 22. december 1954
 
Klubber: Frem Hellebæk, Helsingør IF, Tikøb IF
Kampe for HIF: 121
Mål for HIF: 21
  
Debutkamp for Helsingør IF:
29. oktober 1972 (H) HIK 3-0
 

Han var ikke kun hurtig på fløjen, han var meget hurtig! Ejnar Johansen - alias "Raketten" - blev publikums yndling i 70'erne med sine eksplosive ryk og fremragende spark.
 

Selvom det efterhånden er nogle årtier siden han spillede sin sidste kamp på HIFs divisionshold, husker de fleste blandt HIFs tilhængere stadig Ejnar Johansen. Igennem 70'erne udviklede den lille angriber sig til en af publikums største favoritter, på grund af sin hurtighed og sit formidabelt gode skud.
 
Faktisk var Ejnar så hurtig at han blev betragtet som en af Danmarks hurtigeste fodboldspillere og øgenavnene var da også mange. "Raketten", "Ekspressen" og "Lokomotivet" for blot at nævne nogle stykker.
 
Ejnar Johansen debuterede på HIFs førstehold som 17 årig mod HIK i 3. division øst i 1972. Det var præcis tyve år efter hans far Ivan var holdt op med at spille på divisionsholdet. Mens Ivan i sin tid var absolut bedst med højrebenet, gik det dog bedre for Ejnar med venstre.
 
De følgende sæsoner var han en stadig mere værdifuld spiller på holdet. Det blev ikke til vanvittig mange mål - dem sørgede Freddi Nielsen og Peter Østbjerg for. Men med sin uhyggelige hurtighed var Ejnar manden bag ikke så få fuldtræffere. Mangt en HIF-kamp er blevet afgjort når "raketten" spurtede fra sin oppasser langs fløjen eller simpelthen selv gik den direkte vej mod målet.
 
Et af karrierens højdepunkter var 1976-sæsonen hvor HIF sikrede sig oprykning til 2. division. Ejnar spillede næsten samtlige kampe den sæson, men måtte skuffet melde afbud til den afgørende oprykningskamp i Middelfart på grund af sygdom. Målmæssigt blev det også et af de bedste år med 7 divisionsmål.
 
Divisionskarrieren sluttede desværre tidligt, idet han efter sæsonen 1977 skiftede til Tikøb IF. Heldigvis har vi fået lejlighed til at se ham siden, da han optrådte på HIFs All-stars hold og uden problemer spurtede fra langt yngre modstandere.
 
Efter den aktive karriere helligede Ejnar sig ledergerningen i HIF, hvor han både har optrådt som afdelingsleder i ungdomsafdelingen og omkring divisionsholdet, hvor han med sin bankuddannelse var den helt rette til at have fod på økonomien.
 
I dag er Ejnar kasserer i Elite 3000 Fodbold og en flittig tilskuer der følger holdet både hjemme og ude.
 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.