Nyhedsarkiv


Nyheder i november 2010:
 
16. november 2010:
Jonathan Nielsen skifter til AB
  

  

 

 

 
 

 


 

 

 

 

Nyheder November 2010
 
Tirsdag d. 16. oktober 2010
 

Jonathan Nielsen skifter til AB
Det 19-årige angrebstalent på kontrakt i 1. divisionsklubben fra nytår
 
Halvandet års sportslig succes er ikke uden omkostninger. Det har Helsingørs 2. divisionsmandskab måtte sande, efter AB i går kunne offentliggøre en aftale med nordsjællændernes talentfulde angriber Jonathan Nielsen.
  
Den 19-årige targetspiller skifter 1. januar til akademikerne på en halvandenårig kontrakt, efter at han flere gange har gjort indtryk på klubbens sportslige ledere.

- Vi blev første gang opmærksomme på Jonathan Nielsen for et par år siden, da vores U/19-hold mødte Helsingør i en pokalkamp. Allerede dengang noterede vi os, at han med sin statur og sit venstreben er en lidt anderledes type, end vores andre offensive spillere, forklarer AB’s sportschef John Møller til klubbens hjemmeside.

For Jonathan Nielsen selv, er interessen fra AB’s side dog først spiret frem i løbet af de sidste par måneder.
- Jeg kan godt huske den pokalkamp, hvor jeg scorede begge vores mål. Men det er først efter vores kamp mod AB i Ekstra Bladet Cup i august, at jeg havde en snak med dem. Efter de missede oprykningen til superligaen, har de valgt et koncept, hvor der satses utroligt meget på unge spillere. Det ser jeg meget frem til at blive en del af, også selvom jeg godt ved, at jeg ikke starter inde med det samme, lyder det fra den unge angriber, der debuterede for Helsingør allerede for halvandet år siden.

Han er noteret for 9 mål i 29 kampe for Helsingørs bedste hold og håber, at kunne komme ind omkring førsteholdet i AB indenfor højest et år, hvor han mener, at han har meget at tilbyde sin nye klub.
- Jeg er jo en stor og fysisk stærk spiller, som er god til at holde fast i bolden. Men samtidig synes jeg også, at jeg er rimelig teknisk god, når det handler om småspillet inde foran mål. Men selvfølgelig glæder jeg mig til at blive udviklet yderligere og tage et par kilo på i muskler, fortæller Jonathan Nielsen, der kan se frem til syv ugentlige træninger i den grønne trøje.

Selvom det næsten ikke kan blive januar hurtigt nok, for den talentfulde helsingoraner, så erkender han, at afskeden med barndomsklubben har været svær.
- Jeg har været utrolig glad for at spille i klubben, så det er meget vemodigt at skulle sige farvel. Og der var mange følelser i mig, da jeg skulle stå frem i omklædningsrummet og fortælle mine holdkammerater nyheden. Men samtidig er jeg selvfølgelig også utrolig stolt og kan tænke tilbage på mange sjove kampe i Helsingør-trøjen, fortæller Jonathan Nielsen.

Hans afsked efterlader Helsingør en spændende spiller fattigere og klubbens sportschef Johnni Christensen med blandede følelser.
- På den ene side er vi naturligvis kede af at miste ham, for der er en spiller vi rigtig gerne vil have beholdt. Omvendt så kender vi jo spillets regler og må se det som et cadeau til vores ungdomsarbejde, at en klub af AB’s format kan bruge en af vores spillere.

Udover Jonathan Nielsen, må Helsingør se foråret i møde, uden en anden af klubbens U-19 talenter. Den arbejdssomme midtbanefighter Peter Hartelius skal på en længere rejse og vil derfor ikke være til rådighed i den lyseblå trøje hele foråret. Det vil tilgengæld rutinerede David Rasmussen, der har besluttet at udsætte sine planer om at blive assistenttræner i sundbyen. Dermed har træner Benny Gall også til foråret både Henrik Backe og Christian Lønstrup som sine assistenter.
 
  

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.