Nyhedsarkiv


Nyheder i maj 2010:
 
31. maj 2010:
U21 semifinale på Helsingør Stadion
 
28. maj 2010:
Få ændringer mod Værløse
 
27. maj 2010:
Værebro venter i 5. runde
  
25. maj 2010:
Stærkt hold mod B73 Slagelse
 
18. maj 2010:
U21 klar til semifinalerne
 
13. maj 2010:
Comeback til Morten Johanssen
 
12. maj 2010:
B73 Slagelse venter i Ekstra Bladet Cup
 
11. maj 2010:
Sidste nyt fra lazarettet
 
10. maj 2010:
FB-træner: Vi blev kløvet
 
7. maj 2010:
Samme start 11'er mod FB
 
6. maj 2010:
Brøndby starter den ny sæson i Helsingør
 
3. maj 2010:
Endnu en sejr til U21-holdet
 

 


 

 

 

 

Nyheder Maj 2010
 
Mandag d. 31. maj 2010
 

Frederik Frick (th) og Andreas Svinggaard er sikkert to af de spillere der kommer i aktion når U21-holdet spiller semifinale mod Fremad Amager. Foto: Claus BirchU21 spiller semifinale på Helsingør Stadion
Fremad Amager er modstander i morgen
 
Elite 3000's U21-mandskab har som tidligere fortalt vundet deres pulje ganske sikkert, og dermed kvalificeret sig til turneringens semifinaler. Modstander her bliver Fremad Amager, der kom videre som en af de bedste to'ere i puljerne.
 
Kampen mod amagerkanerne var oprindelig henlagt til Sundby Idrætspark, men de to klubber har aftalt at spille på Helsingør Stadions flotte grønsvær i stedet.
 
Opgøret fløjtes i gang i morgen tirsdag kl. 19:00.
 
Turneringen er opdelt i en øst- og en vestkreds. I den anden semifinale i øst mødes Avarta og B1903.
 
 
Fredag d. 28. maj 2010
 

U19-holdets Peter Hartelius fortsætter på DS-holdet. Foto: Claus Birch.Få ændringer mod Værløse
Tilbage i vanlig DS-opstilling
 
Efter pokalsejren i onsdags er det igen hverdag for Elite 3000's DS-hold, der lørdag møder Værløse på udebane. Det betyder også at David Rasmussen og Kienn Jensen er tilbage på holdet, mens de to U19-spillere - og debutanter - Frederik Frick og Nicholas Thomsen vender tilbage til U19-holdet.
 
Derudover får Morten Johanssen en helt kamp på 2.holdet, og erstattes af Jonathan Nielsen. U19-holdets Peter Hartelius fortsætter derimod på DS-holdet og det gør topscorer Casper Sørensen heldigvis også. Han fik som bekendt et glimrende comeback onsdag efter sin skulderskade.
 
Alt i alt er det disse 14 spillere der tager til Værløse: Mads Hamberg, Ronni Andersen, Morten Juul Hansen, Jeppe Christiansen (A), Svande Bernstein, Dennis Borup, Michael Gorm Nielsen, Jonas Kallehauge, David Rasmussen, Kienn Jensen, Jonathan Nielsen, Casper Sørensen, Peter Hartelius og Andreas Svinggaard.
 
Torsdag d. 27. maj 2010
 

Jonas Kallehauge i kamp mod B73. I næste runder venter en hård kamp mod et rutineret mandskab fra Værebro Boldklub. Foto: Claus Birch.Værebro venter i 5. runde
Rimelig svær lodtrækning for Elite 3000
 
Det var ikke den letteste lodtrækning der ventede de lyseblå, da SBU her til formiddag trak lod til sidste indledende runde.
 
Modstander blev således topholdet i Serie 1 Værebro Boldklub, der har en trup med mange tidligere divisionsspillere. Et meget interessant opgør venter således i Bagsværd, onsdag den 9. juni.
 
Tirsdag d. 25. maj 2010
 

Topscorer Casper Sørensen får muligvis comeback i onsdagens pokalkamp. Foto: Claus Birch.Stærkt mandskab klar til pokalkamp i Slagelse
Elite 3000 tager ingen chancer mod B73
 
Der bliver ikke sparet på krudtet, når de lyseblå i morgen aften tager til Slagelse for at møde B73 i Ekstra Bladet Cup. En sejr står højt på ønskelisten for såvel spillere som ledelse, fortæller sportschef Johnni Christensen:
- Vi vil gerne videre i pokalturneringen, hvor vi har mulighed for at trække SAS-ligahold allerede i DBU's 2. runde. Derfor tager vi afsted med et stærkt hold.
  
David Rasmussen og U19-spilleren Jonathan Nielsen er småskadede, og bliver derfor hjemme, mens Kienn Jensen skal til eksamen. Til gengæld er der mulighed for et velkomment comeback til topscorer Casper Sørensen, i en trup hvor tre U19-spilleren også har fået plads. Peter Hartelius har allerede fået flere kampe på DS-holdet, mens 18-årige Nicholas Thomsen og 17-årige Frederik Frick kan få debut.
 
Alt i alt er det dog den sædvanlige opstilling, hvilket vil sige disse 14 navne:
Mads Hamberg, Ronni Andersen, Svande Bernstein, Morten Juul Hansen, Jeppe Christiansen (A), Andreas Svinggaard, Morten Johansen, Dennis Borup, Michael Gorm Nielsen, Jonas Kallehauge, Casper Sørensen, Peter Hartelius, Frederik Frick og Nicholas Thomsen.
 
Skulle Casper Sørensen mod forventning ikke blive klar, spiller Stefan Bidstrup i stedet.
 
Tirsdag d. 18. maj 2010
 

U21 klar til semifinalerne
Storsejr på 8-1 over Frederiksværk
 
FC Nordsjællands Mads Skovby spillede for første gang for Elite 3000. Foto: FCNElite 3000's U21-hold satte i aftes et effektfuldt punktum på puljekampene i U21-turneringen, idet holdet vandt den sidste kamp med 8-1 over Frederiksværk. Dermed er holdet vinder af pulje 8 med maksimumpoint for de 4 kampe og klar til semifinalerne.

Kampen gav debut til FC Nordsjællands Mads Skovby, der først til efteråret er spilleberretiget til Elite 3000's DS-hold. Fra DS-truppen deltog endvidere Andreas Svinggaard i hele kampen, Morten Johansen i én halvleg, mens uheldige Nelson Costa pådrog sig en fibersprængning efter tyve minutter...
 
Det er desværre ikke lykkedes mig at komme i besiddelse af målscorerne. De modtages gerne pr. mail på clausbirch.dk(a)gmail.com...!

 
 

Torsdag d. 13. maj 2010
 

Fanklubben kårede Morten Johanssen som Årets Spiller 2008/09. Nu er han klar igen efter en lang skadespause. Foto: Claus Birch.Comeback til Morten Johanssen mod GVI
Kantspilleren klar for første gang i år
 
Midt i de mange skadesproblemer er der heldigvis også lyspunkter. Et af dem er Morten Johanssen, der i formiddags trænede igennem og er klar til kamp for første gang i 2010. Også Ronni Andersen deltog for fuld kraft, og spiller ligeledes mod GVI på lørdag efter et par kampes pause.
 
Til gengæld er Jonas Hagmann, Nicklas Jonassen, Casper Sørensen, Jonas Rohrberg, Martin Junior Christensen og Nelson Costa fortsat ude med skader, og det betyder at assistenttræner Stefan Bidstrup sandsynligvis tager plads på både bænken og holdkortet i Nymosen.
 
De 14 spillere der skal i kamp mod et topmotiveret og skadesfrit GVI-mandskab er således disse: Mads Hamberg, Svande Bernstein, Jeppe Christiansen (A), David Rasmussen, Ronni Andersen, Jonas Kallehauge, Michael Gorm Nielsen, Dennis Borup, Morten Juul Hansen, Kienn Jensen, Andreas Svinggaard, Jonathan Nielsen, Stefan Bidstrup og Morten Johanssen.
 
 

Onsdag d. 12. maj 2010
 

Skal pokaleventyret mod FCK gentages, kræver det en sejr over B.73 fra Slagelse. Foto: Claus Birch.B73 Slagelse venter i Ekstra Bladet Cup
Elite 3000 starter igen på sjællandsk langfart
  

SBU har i dag trukket lod til fjerde indledende runde i Landspokalturneringen, og dermed var Elite 3000 med i hatten for første gang. Præcis som sidste forår må de lyseblå belave sig på en længere tur i det sjællandske, idet modstanderne blev serie 1 klubben B.73 fra Slagelse.
 
Elite 3000 må naturligvis påtage sig favoritværdigheden, men skal nok være indstillet på en hård opgave. Hjemmeholdet ligger således og kæmper om oprykning til Sjællandsserien, ligesom holdet sidste år kæmpede sig vej helt til 1. runde under DBU.
 
Holdet trænes af den tidligere Næstved-spiller Amdi Augustsen, og har pudsigt nok den tidligere HIF'er Joakim Gunnløggson på holdet. Joakim spillede for HIF så sent som i efteråret, men er i forbindelse med sine studier nu havnet i det vestsjællandske.
 
B.73 har spillet en enkelt kamp i turneringen allerede, da man i 3. runde eliminerede Brede IF fra serie 2.
 
Kampen mellem B.73 og Elite 3000 spilles på Stadion Vest i Slagelse onsdag den 26. mak kl. 19:00.
 
Tirsdag d. 11. maj 2010
 

Martin Junior er nu også skadet og væk i to uger. Foto: Claus Birch.Sidste nyt fra lazarettet
Martin Junior ude og David Rasmussen tvivlsom
  

Skadessituationern er stadig uoverskuelig i Elite 3000-truppen, selvom der ved mandagens træning var både godt og dårligt nyt. Og lad os tage de dårlige nyheder med det samme...
 
Martin Junior kommer definitivt ikke i kamp de næste to uger, da han i dag er blev undersøgt for en formodet brækket tå, efter søndagens kamp mod FB. Til alt held var der tale om en kraftig forstuvning, men den erfarne kantspiller er helt sikkert ikke med på holdet mod GVI og B1921 de kommende weekender.
 
Også midtbanedynamoen David Rasmussen er nu tvivlsom, efter en skulderskade, også pådraget i kampen mod FB. Det afgøres givetvis først sidst på ugen om han bliver klar mod GVI på lørdag.
 
Ude er også fortsat Jonas Rohrberg, Jonas Hagmann og Nicklas Jonassen og sandsynligvis også Casper Sørensen. Sidstnævnte var mandag tilbage på træningsbanen, men næppe klar til kamp.
 
Sidste triste melding er at unge Mads Skovby Hansen alligevel ikke kan spille turneringsfodbold for Elite 3000 i foråret. Han var ellers stillet i udsigt at FC Nordsjælland ville ophæve hans kontrakt, men reglerne om overgang fra kontrakt til amatørspiller forhindrer desværre et øjeblikkeligt skifte. Mads Skovby må derfor nøjes med U21-fodbold, hvor Elite 3000 til gengæld er videre til semifinalerne efter at have vundet den indledende pulje.
 
Og lad os så slutte med lidt positive meldinger..... Såvel Morten Johanssen som Ronni Andersen er tilbage på træningsbanen. For Mortens vedkommende var det første gang i flere måneder han kunne træne igennem uden smerter, så måske der ligger et hurtigt comeback forude. Også Ronni Andersen meldes klar til lørdag, formentlig med en speciallavet beskyttelsesmaske, efter han brækkede næsen i forrige uge.
 
Nu er ugen jo ikke gået endnu, så lad os nøjes med at håbe at der er 14 kampklare spillere til lørdagsopgøret i Nymosen. Hvem der bliver, er ihvertfald umuligt at sige på nuværende tidspunkt!!!

 
 
Mandag d. 10. maj 2010
 

Så' der mål igen! Magleby har scoret til 7-2. Foto: Claus Birch.FB-træner: Vi blev kløvet
Ligabold.com interview med Jimmy Brinksby
  

Søndagens målshow på Helsingør Stadion var en hård omgang for FB's træner Jimmy Brinksby, der til ligabold.com fortæller:

- Her kan man tale om, at blive kløvet midt over. Jeg er naturligvis dybt skuffet over, at vi kan gå ned i en sådan grad. Vi er bagud 5-1 ved pausen, og jeg må ærligt indrømme, jeg frygtede Elite ville ramme et to-cifret antal mål. 
  
- Gudskelov var det væsentligt bedre efter pausen, på en billig baggrund, naturligvis, men vi spiller fornuftigt og får reduceret til 5-2, inden de så laver to hurtige mål i kampens døende minutter. Men når alt kommer til alt, så er der jo, heldigvis, ikke noget der hedder minuspoint i fodbold, og selvom vi var miserable, er jeg sikker på at vi rejser os i næste weekend, og spiller en brandkamp mod Frem, når vi er værter på Frederiksberg Stadion.
 
- Elite er jo i særklasse. Jeg har tidligere nævnt, at jeg tror de bliver tophold i 2. division, og det vil jeg holde fast i. Selvom de mangler nogle nøglespillere mod os, er de stadig fuldstændig toneangivende. Nu har jeg godt nok ikke set dem uden David Rasmussen og Jonas Kallehauge, og der er ingen tvivl om, at de to betyder ufattelig meget for dem, men mon ikke de også kan dække sig ind på de pladser, hvis der skulle blive brug for det?,
lyder det fra FB-træneren.
 
Og mon ikke han ser frem til at få den sygdomsramte målmand Jakob Snebjørn Kristensen og karantæneramte anfører Kim Helby Jensen med i næste kamp!!
 
 
Fredag d. 7. maj 2010
 

Elite 3000 spillerne var en anelse benovede da de stillede op på rådhuset, skrev Frederiksborg Amts Avis.
Samme start 11'er mod FB
FC Nordsjællands Mads Skovby ny i Elite 3000
  

Der forventes ingen ændringer i startopstillingen hos Elite 3000, der søndag møder FB på Helsingør Stadion. Det betyder at Benny Gall fortsat må se bort fra de skadede Casper Sørensen, Jonas Rohrberg, Nicklas Jonassen, Ronni Andersen og Jonas Hagmann.
 
Hjemmepublikummet får således lejlighed til at hylde de 11, der søndag vandt 3-0 over B1903 og endegyldigt sikrede oprykningen til 2. division. På bænken er der genvalg til Nelson Costa, mens Peter Hartelius vender tilbage til U19-holdet. Nye reserver er i stedet Svande Bernstein og Christian Magleby.
 
Helt frem til sidst på fredagen, så det ellers ud til at Elite 3000 kunne præsentere en debutant i skikkelse af 19-årige Mads Skovby fra FC Nordsjælland. De to klubber har indgået en aftale om at den tidligere HIF'er kan vende tilbage til Helsingør, men papirerne er i skrivende stund ikke i orden, og dermed må den hurtige kantspiller givetvis vente endnu en uge på debut i lyseblåt. Mads Skovby har trænet med Elite 3000 den sidste uges tid, og er indlemmet i truppen for den resterende del af foråret. Han har været skadet og ikke spillet for FCN i dette forår, og kan derfor spille i Helsingør uden forbehold.
 
Sidste søndags oprykning er naturligvis blevet fejret på behørig vis, ikke mindst torsdag aften hvor borgmester Johannes Hecht-Nielsen havde inviteret spillere og ledere til reception på rådhuset. Der var blomster og et fint traktement på programmet for de lyseblå, der fik flotte ord med på vejen i byrådssalen:
- Vi glæder os til igen at kunne se divisionsfodbold i Helsingør efter 10 års fravær, sagde borgmesteren og opfordrede spillerne til at gå ud og vinde de sidste syv kampe. Han glædede sig over at fodboldspillerne nu er med til at sætte Helsingør på landkortet.
 
Søndagens modstandere fra FB har som erklæret mål at blive hængende i Danmarksserien, hvilket efterhånden må betragtes som opfyldt. Faktisk ligner holdet også en dark horse i oprykningskampen, og selvom de gerne underspiller deres formåen og ambitioner, så tag ikke fejl. De kommer efter 3 points på søndag.....
 
Til denne opgave har FB udtaget disse 14 spillere: Jakob Snebjørn Kristensen, Rickie W. Rasmussen, Søren Gram Madsen, Mike Hansen, Oliver Lund, Kaspar Christiansen, Newroz Dogan, Nabi Dogan, Rasmus Lucht, Peter Bærenholdt, Lasse Glenstrup, Brian Skov Henriksen, Erling El-Labban og Patrick Böiken.
 
 

Torsdag d. 6. maj 2010 - Pressemeddelelse fra Elite 3000
 

I september tabte Elite 3000 knebent til FCK. Nu kommer også Brøndby til Helsingør Stadion.Brøndby starter den ny sæson i Helsingør
Der er dømt fodboldfest i Helsingør den 16. juni
  

Det vil være et topmotiveret Brøndby-mandskab, der onsdag, den 16. juni kl. 18.30 løber på banen i Helsingør for at spille en træningskamp mod de lokale Elite 3000-spillere. 
  
Kampen er nemlig den første af en række vigtige træningskampe, som efter en kort sommerpause, skal genskabe Brøndby som et af de absolutte tophold i den danske superliga.
 
- Vi forventer, et Brøndby-hold, der ikke bare kommer for at spille en tilfældig ”for-sjov-kamp”, fortæller Elite 3000-formand, Finn Moseholm. De vil da også komme i stærkeste opstilling. Med undtagelse af eventuelle spillere, der er med landsholdet til VM.
  
Kampen er aftalt som en særlig gestus fra Brøndby-ledelsen, der bare 6 dage før forårsturneringens start, hentede Helsingør-træneren, Bjarne Jensen, tilbage som assistenttræner til det Brøndby-hold, han som spiller repræsenterede i mere end 500 kampe.
  
I Helsingør, hvor han havde været cheftræner siden sommeren 2009, havde han virkelig fået et klassemandskab ud af det spillermateriale, han havde til rådighed. I efteråret spillede holdet 13 kampe i danmarksserien – og vandt dem alle – med en samlet målscore på imponerende 50-9.
  
- Vi havde stor forståelse for Bjarnes beslutning om at ”vende hjem” og hjælpe sin gamle klub i en vanskelig periode. Det skabte dog samtidig en smule stress op til sæsonstarten, men vi fik heldigvis hurtig en aftale med den tidligere FCK-målmand og -træner, Benny Gall, som i weekenden sammen med spillerne sikrede den længe ventede oprykning til 2. division hele 8 runder før sæsonafslutning, fortsætter Finn Moseholm. Holdet fører rækken suverænt med 16 point ned til nummer 2, Frederikssund.
  
- Ligesom Brøndby kan bruge kampen forud for efterårssæsonen, vil vi også få en forsmag på, hvad der venter os i efteråret i 2. division, hvor tempoet og fysikken vil være hårdere.
  
- Vi har dog allerede en gang vist, at vi kan være med på dette niveau. I efteråret spillede vi en fantastisk pokalkamp mod FCK, som ikke uden at skulle kæmpe for sejren, vandt med knebne 2-1. Ved den lejlighed udtalte FCK-træner, Ståle Solbakken, at Helsingør havde et hold, der kunne gøre sig i toppen af 2. division. Kampen mod FCK blev en lokal folkefest med 3.038 tilskuere på lægterne. Vi håber da også, at kampen mod Brøndby den 16. juni også vil trække en masse lokale fodboldfans til Helsingør stadion, slutter fodboldformand Finn Moseholm.
 
 

Mandag d. 3. maj 2010
 

Andreas Svinggaard - her mod B1903 - var eneste spiller fra DS-truppen på U21-holdet. Foto: Claus BirchEndnu en sejr til U21-holdet
På vej til semifinalen efter 3-0 over Boldklubben Skjold
  

Elite 3000's U21-hold fortsatte de gode takter her til aften, da holdet vandt 3-0 på udebane over Boldklubben Skjold. Dermed er de lyseblå på en klar førsteplads med 9 point for tre kampe - og en målscore på 9-1. 
  
Holdet mangler kun én kamp, mod Frederiksværk den 17. maj. Et enkelt point her vil være nok til at sende Elite 3000 i semifinalen.
 
Målene i aftenens kamp i Ryparken blev scoret af U19-holdets Frederik Frick samt Andreas Svinggaard og et Skjold-selvmål.
 
Et flot resultat, ikke mindst taget i betragtning at Andreas Svinggaard var eneste spiller fra DS-holdet. De resterende var fra U19-mandskabet i 2. division og HIFs serie 3 hold.
 
 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.