Nyhedsarkiv


Nyheder i april 2010:
 
30. april 2010:
Champagnen fortsat på køl
  
23. april 2010:
Åh nej: Casper Sørensen ude i 3-4 uger
 
20. april 2010:
Ingen krise i Elite 3000
  
19. april 2010:
B.1903-kampen er blevet flyttet
 
18. april 2010:
Må vi be' om kammertonen, tak
 

Rohrberg måske ude i 3 uger
  
16. april 2010:
Flere ændringer mod Lyngby
 
15. april 2010:
Bornholmertur på sidelinien
  
13. april 2010:
U21 besejrede Birkerød 
 
HIF med ny træner jagter 3. pladsen
 
7. april 2010:
Gall: Vi skal kigge på konceptet
 
4. april 2010:
DMI-træner: Mission impossible...
 
3. april 2010:
Benny Gall ny cheftræner i Elite 3000
 
2. april 2010:
Ny træner præsenteres lørdag
 
 


 

 

 

 

Nyheder April 2010
 
Fredag d. 30. april 2010
 

Jonathan Nielsen er igen med i front for Elite 3000. Foto: Claus Birch.Champagnen fortsat på køl
Uændret hold mod B.1903
  

Champagneflaskerne blev klædeligt liggende på køl, efter sidste uges kamp mod Frem, selvom det nu kun er målscoren der i teorien kan spænd ben for Elite 3000.
 
Forhåbentlig kommer propperne så i stedet til at flyve på Gentofte Stadion søndag, hvor de lyseblå møder B.1903.
 
Ganske passende bliver det de samme 14 spillere der skal tage det sidste skridt, hvilket altså fortsat inkluderer de to U19-spillere Jonathan Nielsen og Peter Hartelius.
 
Mandagens U21-kamp mod Gladsaxe Hero blev aflyst, da gæsterne ikke kunne stille hold. Så det er forhåbentlig et helt udhvilet og topmotiveret Elite 3000-hold der løber på banen i Gentofte kl. 13:00.
 
 
Fredag d. 23. april 2010
 

Der bliver ikke flere mål fra Casper Sørensen foreløbigt. Topscoreren er ude i 3-4 uger. Foto: Claus Birch.Åh nej: Casper Sørensen ude i 3-4 uger
Skaderne fortsætter med at vælte ned over Elite 3000
  

Man troede egentlig ikke det kunne blive værre. Men det kunne det. Bare fem minutter før aftenens træning var slut, faldt Casper Sørensen uheldigt ned, og fik beskadiget sin skulder. Med store smerter blev han kørt direkte på skadestuen, hvorfra det sent i aftes forlød at han må forberede sig på at være ude i 3-4 uger......
 
Noget af en skidt timing, idet Jonas Rohrberg som bekendt fik en knæskade i søndags, der holder ham ude i de næste par uger også. Dermed er de to naturlige valg til centerforwardpladsen væk, og også de to spillere med flest mål i bagagen....
 
Også i forsvaret ser det skidt ud, idet hverken Nicklas Jonassen eller Jonas Hagmann bliver klar. Det betyder sandsynligvis at Martin Junior Christensen fortsætter på højrebackpladsen. Heller ikke Morten Johansen er klar til søndagens opgør mod Frem's divisionsreserver.
 
Cheftræner Benny Gall har således fået noget at tænke over. Truppen til søndag er dog udtaget, og det betyder at de to U19-spillere Jonathan Nielsen og Peter Hartelius bliver på holdet, men måske endda kan se frem til at starte inde. Derudover er David Rasmussen tilbage og så kommer Nelson Costa med for første gang i foråret.
 
Kampen mod Frem spilles søndag kl. 13 på Helsingør Stadion.
 
 
Tirsdag d. 20. april 2010
 

Benny Gall
Ingen krise i Elite 3000
Evaluering med spillertruppen i aftes
  

Det er egentlig tankevækkende, at man skal høre et ord som krise blive brugt, når et hold taber to kampe - efter at have vundet de foregående femten. Men sportens verden er jo et univers, hvor tingene tit bliver sat på spidsen - både "miraklerne" og "katastroferne".
 
Så "selvfølgelig" måtte de lyseblå også lægge øre til lidt af hvert efter søndagens nederlag til Lyngby, og træner Benny Gall tog derfor en lang snak med spillertruppen inden mandagens træning. Han havde valgt ikke at evaluere med spillerne eller i det hele taget kommentere lige efter kampen, men ville vente til mandag, hvortil alle så kunne nå at reflektere individuelt.

- Det blev til en god og positiv snak og der er bestemt ingen tegn på krise. Alle er enige om at rette focus på det positive og arbejde stenhårdt og focuseret med at forbedre de personlige fejl som har været årsag til, at der er lukket for mange mål ind i de sidste 2 kampe. Ingen er uovervindelige - vi har redet på en bølge og det er nu slut, men der kan først blive tale om spillemæssig krise, hvis oprykningspladsen begynder at være i fare, fortæller sportschef Johnni Christensen om mødet der tog en halv times tid, hvorefter truppen gennemførte en god gang træning med højt humør.
 
En skadet Jonas Rohrberg kiggede på fra sidelinien på sine to krykker. Han er nu i behandling hos Lars Mosevang og vil efterfølgende forsøge at få "låst benet op" hos en kiropraktor.
 
 
Mandag d. 19. april 2010
 

Jonas Rohrberg og Co. har tidligere haft det svært på 3'ernes anlæg. Nu er forårets opgør mod årstalsklubben flyttet til Gentofte Stadion. Foto: Claus Birch.B1903-kampen er blevet flyttet
Spilles på Gentofte Stadion
  
Elite 3000 meddeler her til aften, at udekampen mod B1903 om fjorten dage er blevet flyttet. Oprindeligt skulle de lyseblå have spillet på 3'ernes anlæg på Lyngbyvejen lørdag den 1. maj, men kampen spilles nu søndag den 2. maj kl. 13:00. 
 
Opgøret er samtidig flyttet til Gentofte Stadion.
 
 
 
Søndag d. 18. april 2010
 

Må vi be' om kammertonen, tak
Urimelige tilråb til Benny Gall under dagens kamp
 
Efter femten sejre i træk, var det en opgave af de mere utaknemmelige, der ventede Benny Gall, da han for to uger siden takkede ja til et tilbud om at blive Elite 3000's nye cheftræner. Jeg skal ikke gøre mig til talsmand for hans trænerkvaliteter, for jeg kender dem endnu ikke, lige så lidt som alle andre i Helsingør.
 
Derfor virker det fuldstændig urimeligt og under lavmålet, at man nu - efter to kampe - begynder at råbe efter manden, der vitterligt ikke har haft spillerne til træning mere end fem-seks gange. Ingen har vel forestillet sig at holdet ville gå igennem turneringen med lutter sejre, og har man overværet de to seneste kampe, er det vist træneren der har mindst andel i nederlagene.
 
De såkaldte fans skulle hellere tage og bakke op om holdet og dets træner, således at man sammen kan opbygge et hold der kan stå distancen til efteråret. Det er nu der skal eksperimenteres med opstillinger, nye spillere og så videre. Det er vel logik, selv for "eksperterne" på tribunen.
 
Og lad os så bliver fri for tilråb, det er bare for pinligt. Tak.
Claus
 
   
Søndag d. 18. april 2010
 

Rohrberg måske ude i 3 uger
Ingen brud hos angriberen, der er hjemme igen på krykker
 
Jonas Rohrberg i aktion mod Lyngby. Et kvarter før tid måtte han på skadestuen og er muligvis ude i 3 uger. Foto: Claus Birch.Det så ikke godt ud for Jonas Rohrberg, der lå adskillige minutter i græsset ved sidelinien, ude af stand til at rejse sig, efter en tackling i dagens kamp mod Lyngby. Han blev straks kørt til skadestuen af zoneterapeut Lars Mosevang, og er her til aften vendt tilbage med krykker og en stor skinne på benet.
 
Efter en røntgenundersøgelse er det heldigvis konstateret at der ikke er brud på nogle knogler, men at det sandsynligvis drejer sig om en forstrækning af nogle sener. Meldingen er at han skal holde sig i ro de næste tre uger.
 
Selv håber angriberen dog på at kunne møde op til træning igen allerede om en uge, men om det bliver med en bold er nok mere end tvivlsomt.
 
Fredag d. 16. april 2010
 

Flere ændringer mod Lyngby
Nicklas Jonassen, David Rasmussen og Philip Guldager er ude af holdet
 
Jonathan Nielsen fra U19-holdet er udtaget til kampen mod Lyngby. Foto: Claus Birch.Der har ikke været de store udskiftninger hos de lyseblå i løbet af sæsonen, men til søndagens opgør mod Lyngbys divisionsreserver er der for en gangs skyld ændret på hele tre pladser.
 
Nicklas Jonassen blev skadet i mandagens U21-kamp mod Birkerød og har været på studietur resten af ugen, så han glider ud af holdet denne weekend. Det samme gør David Rasmussen, der ikke har været i stand til at træne på grund af sygdom.
 
Derudover har Benny Gall besluttet at skifte målmand, hvilket betyder at enten vender Mads Hamberg tilbage eller der bliver debut til Thomas Dich. Hamberg trænede i aftes efter behandling hos en kiropraktor, der trykkede en knogle på plads i foden. Det har hjulpet for den rutinerede keeper, der dog fortsat er øm efter behandlingen. For en sikkerheds skyld er Thomas Dich derfor udtaget som cover, og først på kampdagen afgøres det hvem af de to der spiller.
 
Udover Thomas Dich giver disse ændringer mulighed for et gensyn med U19-spilleren Jonathan Nielsen, der debuterede allerede sidste forår, samt Andreas Svinggaard.
 
Morten Johanssen er fortsat skadet, men trænede dog med i aftes. Også Nelson Costa fik et slag mod Birkerød og er ukampdygtig denne weekend.
 
Kampen mod Lyngby spilles på Helsingør Stadion søndag kl. 13:00.
 

Torsdag d. 15. april 2010
 

Bornholmertur på sidelinien
Nederlaget i Nexø set med lidt andre briller
 
Referat og kampbilleder fra NB Bornholm-kampen har (naturligvis !) ligget her på hjemmesiden nogle dage. Men opholdet på klippeøen bød også på et par andre fotografiske højdepunkter, som de trofaste læsere naturligvis ikke skal snydes for.
 
Som det kan ses, havde Nicklas Jonassen sin helt egen måde at varme op til kampen på. Uanset påklædningen var der dog intet hat-trick at hente fra den kant. Det skal måske også lige understreges, at det ikke er spillere fra NB Bornholm der stillede op til fotografering med den unge kantspiller....
 
I pausen var det så fanklubbens tur til at stille op, da Lars "Popcorn" Hansen og Henrik Forchhammer meget modigt tog i mod bornholmernes udfordring om et baneløb fra mål til mål. Også her var hjemmeholdet dog en tand bedre, selvom Lars "Popcorn" ydede en ekstraordinær indsats...
 
 

Nicklas Jonassen forsøgte at købe sig til et hattrick - prisen var vist en flad 50'er.
 
Opvarmningen var seriøs før kampen.
 
Baneløb med slæb..
 

 
Lars "Popcorn" ydede en heltemodig indsats, men måtte nøjes med 2. pladsen. Alle fotos: Claus Birch
 
Tirsdag d. 13. april 2010
 

HIF med ny træner jagter 3. pladsen
Sten Agger skal holde serie 3-holdet inde i oprykningskampen
 
Efter godt et år på trænerposten har Henrik L. Voerby givet stafetten videre, når HIFs bedste mandskab i serie 3 skal forsøge at holde fast i efterårets topplacering. Planen var at en duo bestående af Henrik Johansen og Sten Agger skulle føre holdet videre, men førstnævnte har været nødt til at trække sig endnu inden turneringen er kommet i gang, og det betyder at Agger nu har overtaget ansvaret for de rødblusede. Michael Axelsen er fortsat den grundige holdleder, der også er trofast informationskilde til denne hjemmeside.
 
Vanen tro er det småt med spillerskifter, og det betyder at det meste af efterårets stamme er intakt. Størst tab må siges at være Christian Tyrons afgang til Fredensborgs sjællandsseriehold.
 
HIF'erne har spillet 5 træningskampe, med blandede resultater:
HIF - FIF, Hillerød (Serie 3) 3-5
HIF - Hornbæk IF (Serie 2) 4-4
HIF - Tikøb IF (Serie 3) 4-0
HIF - Fredensborg (Serue 4A) 6-4
HIF - Kvistgård IF (Serie 2) 1-1
 
Mens de øvrige hold i rækken tog hul på foråret i weekenden, skal HIF'erne først i kamp i aften, hvor det gælder Frem, Hellebæk på udebane. HIF ligger på rækkens 4. plads med 21 points, og således med fine muligheder for at når 3. pladsen. Derimod er det nok mere tvivlsomt om de to suveræne tophold Humlebæk og Hareskov kan indhentes.
 
Du kan se efterårets resultater og forårets kampe her.
 
 
Tirsdag d. 13. april 2010
 

U21 lagde ud med sejr
Med seks DS-spillere blev Birkerød besejret 3-1
 
Jonas Rohrberg kom på tavlen mod Birkerød. Foto: Claus Birch.Elite 3000's U21-mandskab startede forårsturneringen i aftes, hvor det blev til en 3-1 sejr over Birkerød på deres kunstgræsbane. 
  
Både Benny Gall og U19-træner John Berggren overværede kampen, der havde deltagelse af seks spillere fra DS-holdet. Derudover var der fire U19-spillere, én U17 og endelig to fra HIFs serie 3 hold.
 
De blev vidner til en fin indsats, men god indstilling hele vejen rundt. Målene blev scoret af Jonathan Nielsen (2) og Jonas Rohrberg.
 
På grund af skader - og for at skåne HIFs spillere, der skal i kamp i aften - spillede man med 10 mand de sidste 25 minutter og kun 9 mand i de sidste 20 minutter.
 
Torsdag d. 8. april 2010
 

To målmænd med til Bornholm
Det afgøres først lørdag middag hvem der vogter målet mod NB Bornholm
 
Efter et par gode træninger i denne uge, har Benny Gall udtaget sit første Elite 3000 mandskab. Det betyder at Kienn Jensen er tilbage på holdet, hvor han afløser unge Andreas Svinggaard. 
 
Til gengæld foreligger der ingen afklaring på målmandsposten, hvor Elite 3000 har valgt at tage begge målmænd med til Nexø. Først umiddelbart inden kampen mod NB Bornholm afgøres det, hvorvidt Mads Hamberg eller Philip Guldager kommer til at vogte målet.
 
Det betyder at disse 15 spillere tager med til Bornholm:
1. Mads Hamberg / Philip Guldager
4. Nicklas Jonassen
5. Jeppe Christiansen (Anf)
6. David Rasmussen
7. Ronni Andersen
8. Jonas Kallehauge
9. Casper Sørensen
10. Michael Gorm Nielsen
11. Dennis Borup
12. Jonas Hagmann
13. Jonas Rohrberg
14. Morten Juul Hansen
15. Kienn Jensen
16. Martin Junior Christensen
 
Kampen mod NB Bornholm spilles i Nexø lørdag kl. 14:00.
 

 
Onsdag d. 7. april 2010
 

Benny Gall: Vi skal kigge på konceptet
Elite 3000's nye cheftræner ønsker struktur og organisation
 
Benny Gall havde første dag på jobbet. Foto: Claus Birch.Selvom Elite 3000's nye cheftræner Benny Gall endnu ikke officielt var tiltrådt i sit nye job, var han naturligvis på plads da de lyseblå mandag besejrede Døllefjelde Musse. En kamp hvor Elite 3000 var få sekunder fra at miste sin status som eneste hold med maksimumpoints. 
 
Dermed fik den nye træner også set sit mandskab i en noget mere stresset version, end vi har været vant til:
- Jeg blandede mig naturligvis ikke så meget, men sagde til spillerne i pausen, at det her ville blive en tålmodighedsprøve. Med de chancer vi skaber, skal vi score på et tidspunkt, og det skal vi blive ved med at tro på.
 
- Efterhånden går vi så lidt i panik, og begynder at stresse. Men man kan jo spørge sig selv om, hvad vi har at stresse over. Det er jo kun os selv, og vores egne forventninger, siger Benny Gall.
 
Han og Elite 3000 har lavet en løbende aftale, som begge klubber har mulighed for at opsige til sommer, skulle det vise sig at det ikke er det perfekte "match".
 
De første uger vil Benny Gall benytte til at lære sine spillere at kende, både på det menneskelige og det fodboldmæssige plan. Og så har han nogle idéer om, i hvilken retning der skal arbejdes:
- Det er klart, at når holdet har vundet 15 kampe ud af 15 mulige, er der jo ikke noget der skal ændres her og nu. Men jeg kunne godt tænke mig at vi fik noget mere struktur og organisation ind på holdet. Det gælder både spillerne individuelt, men også omkring opspil, løbemønstre og dødbolde, for eksempel.
 
- Vi skal populært sagt have et koncept - en base - som vi altid kan falde tilbage på, tilføjer Gall.
 
Han glæder sig til arbejdet i Helsingør, ikke mindst fordi han ser det som mere end en klub.
- I FCK og B93 var det klubber i en stor by. Her er det ikke en klub i byen, det ér byen, siger Benny Gall og peger på at der er store perspektiver for klubben i fremtiden.
 
 
Søndag d. 4. april 2010
 

DMI-træner: Mission impossible...
Mandagens modstander vil kæmpe med hud og hår
 
Helsingør Stadion er klar til årets første kamp, når Elite 3000 og Døllefjelde Musse tørner sammen 2. påskedag kl. 13. En kamp hvor de lyseblå ikke kan sige sig fri for at være storfavoritter, men også et opgør hvor gæsterne vil kæmpe en vis legemesdel ud af bukserne.
 
DMI har således brug for alle de point de overhovedet kan skrabe sammen, og kom på tavlen allerede i årets første kamp med 1-1 mod NB Bornholm. Her viste markedsklubben hvordan de har tænkt sig at overleve i DS, nemlig ved at kæmpe 90 minutter med hud og hår.
 
Om kampen mod Elite 3000 siger holdets træner Thomas Bundgård:
- Helsingør er nærmest en mission impossible. Men alle hold sætter jo point til før eller siden!
 
Han må se bort fra de to skadede Lars Bonde Jensen og kantspilleren Rasmus D. Christensen, og vælger derfor givetvis samme fjorten mand som hentede et point i premieren: Michael Frederiksen - Driton Bytiqi, Tim Pedersen, Dennis Jensen, Kenneth Olsen - Erik Bonde Jensen, Anders Sørensen, Mathias Olsen, Bjarne Jensen, NJeriton Latifi - Nicky Bertelsen. På bænken Mike Knudsen, Theis Ilsø Larsen, Rasmus Petersen eller den spillende assistent Thomas Andreasen.
 
Kienn Jensen tilbage som 15. mand
De lyseblå trænede let lørdag formiddag med fokus på restituering, og flere af spillerne havde da også kampen på den tunge bane i Køge siddende i benene.
 
Trænerduoen Bidstrup og Backe har udtaget samme 14 mand, dog med tilbagevendte Kienn Jensen som 15. mand. Det skyldes at Martin Junior Christensen var fraværende lørdag på grund af sygdom og Casper Sørensen døjede med ømhed i lysken. De to forventes dog at være klar til mandag.
 
Målmand Mads Hamberg stod igen over træningen, og der er fortsat usikkerhed om hans deltagelse, efter hans ankelskade sprang op allerede i første halvleg mod HB Køge. Derfor er Philip Guldager også på standby denne gang.
 
Holdets nye cheftræner Benny Gall sidder på bænken sammen med Stefan Bidstrup og Henrik Backe.
 
Det giver disse 15 (16) spillere:
1. Mads Hamberg / Philip Guldager
4. Nicklas Jonassen
5. Jeppe Christiansen (Anf)
6. David Rasmussen
7. Ronni Andersen
8. Jonas Kallehauge
9. Casper Sørensen
10. Michael Gorm Nielsen
11. Dennis Borup
12. Jonas Hagmann
13. Jonas Rohrberg
14. Morten Juul Hansen
15. Kienn Jensen
16. Martin Junior Christensen
17. Andreas Svinggaard
 
De to klubber mødtes i den første kamp i august, hvor Elite 3000 vandt 3-0 i Døllefjelde. Du kan se kamprapporten fra det opgør her.
 
 

Michael Gorm Nielsen i aktion da de lyseblå vandt 3-0 
i Døllefjelde tidligere på sæsonen. Foto: Claus Birch
 


Kienn Jensen scorer til 1-0 mod DMI. 
Foto: Claus Birch
 
Lørdag d. 3. april 2010
 

Benny Gall ny cheftræner i Elite 3000
Den tidligere FCK- og B93-træner tiltræder allerede tirsdag
 
Benny Gall hyldes i FC København. Foto: FCK/KBElite 3000 offentliggjorde i dag at det bliver den 39-årige Benny Gall, der får ansvaret for at føre klubben det sidste stykke op i 2. division. Han vil være på bænken sammen med Stefan Bidstrup og Henrik Backe allerede 2. påskedag mod Døllefjelde Musse, men vil først officielt overtage træningen fra tirsdag.
 
Benny Gall vil først og fremmest være kendt for sine mange år som reservemålmand i FC København. En klub hvor han også begyndte sin trænergerning, som ansvarlig for talentholdet i 2. division øst. Herefter var Gall cheftræner hos naboerne B93, som han førte til en playoff-plads om oprykning til 1. division. Da Østerbroklubben kiksede oprykningskampene blev Gall fyret som "tak for indsatsen". En afskedigelse der har været delte meninger om, idet klubben inden sæsonen blot havde som mål at blive nummer 5. Onde tunger mente endda, at afskeden med Gall ene og alene skyldtes, at man ønskede at køre Jeppe Tengbjerg i stilling som cheftræner hos B93.
 
Han var således fri på markedet, og valget af den - ihvertfald tidligere - temperamentsfulde keeper, begrunder Elite 3000 formand Finn Moseholm således:
- Når vi har valgt Benny Gall som træner, er det blandt andet på baggrund af hans erfaring som spiller på højeste niveau, hans træneruddannelse og ikke mindst, at han i FCK har været vant til at arbejde med talenterne. Vi vil i årene fremover satse endnu mere på at udvikle vores egne spillere, idet det er et mål for os at få så mange spillere igennem til førsteholdet som muligt, så I vores øjne har Benny Gall den helt rigtige profil til at stå i spidsen for 1. holdet.
 
Selv siger Benny Gall til bold.dk:
- Jeg har sagt ja til det, fordi jeg gerne vil tilbage i trænergerningen. I første omgang har vi en aftale frem til sommer, men vi har allerede aftalt, at såfremt ingen af parterne opsiger aftalen, så løber den videre. Så perspektivet er i princippet lidt længere. Det er en klub, der har ambitioner og visioner om, at de gerne vil noget mere. De fører Danmarksserien suverænt, og skal spille 2. division næste sæson. Nu skal man ikke ligge hovedet på blokken, men det er lige før, jeg godt tør gøre det her. Det betyder også, at vi allerede nu kan begynde at forberede os på, at vi skal spille 2. division i næste sæson. Det giver nogle gode perspektiver.
 
Benny Gall begyndte sin seniorkarriere i Fremad Amager, og nåede omkring barndomsklubberne KB og Brønshøj, inden han via Herfølge havnede i hollandsk fodbold. Her spillede han to sæsoner i Dordrecht og De Graafschap, og tog så turen over kanalen til Shrewsbury Town. Gall spillede to sæsoner på Gay Meadow inden han vendte hjem og spillede godt 100 kampe for Esbjerg. Fra vestjylland gik turen atter til København, hvor han skrev kontrakt med FCK i sommeren 2001.  
 
Fredag d. 2. april 2010
 

Ny træner præsenteres lørdag
Elite 3000 har Bjarne Jensens afløser klar
 
Det forlyder nu at Elite 3000 skulle være klar til at præsentere sin nye træner allerede i morgen lørdag. Her vil han først blive præsenteret for spillerne og bagefter for pressen.
 
Hvem det nye navn er, forbliver indtil videre en hemmelighed.
 
I og med vedkommende skal starte i jobbet med det samme, må det antages at han p.t. er ledig på markedet. Det ville sikkert også være et godt gæt, at han var til stede på Køge Stadion i går.......
 
Den nye mand i sædet vil naturligvis blive præsenteret her på siden senere lørdag,
 

 
 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.