Nyhedsarkiv


Nyheder i december 2009:
 
31. december 2009:
Nytårshilsen fra formand Finn Moseholm
 
29. december 2009:
Sagt og skrevet - del 2
 
25. december 2009:
Sagt og skrevet om Elite 3000 - del 1
 
23. december 2009:
Kienn Jensen nomineret til Årets spiller
 
18. december 2009:
Bjarne Jensen nomineret til Årets træner
 
17. december 2009:
Nicklas Jonassen nomineret til Årets talent
 
Casper Sørensen nomineret til Årets topscorer
 
15. december 2009:
Udekampen mod NB Bornholm er flyttet
 
14. december 2009
Mads Hamberg nomineret til Årets målmand
 
U19 har haft en forrygende sæson
 
7. december 2009
Her er vinterens træningskampe
 
6. december 2009:
Truppen er på plads til forårssæsonen
 
 

 
 
 


 

 

 

 

Nyheder December 2009
 
Torsdag d. 31. december 2009
 

Elite 3000 overtager sponsorrettighederne til Helsingør Stadion
Nye økonomiske muligheder, lyder det i en interessant nytårshilsen fra formand Finn Moseholm
 
Det kommende år tegner spændende for Elite 3000, der forhåbentlig til sommer kan fejre fem års fødselsdag med en oprykning til 2. division. Udover førsteholdet, er der imidlertid også mange andre spændende aktiviteter i gang i klubben, lige fra talentudviklingen til helt nye økonomiske muligheder. Det fortæller formand Finn Moseholm i denne nytårshilsen, der naturligvis også ser tilbage på et minderigt 2009.
 
Formand Finn Moseholm har sendt sin nytårshilsen, der tegner spændende for den energiske og initiativrige bestyrelse. Foto: Claus Birch.
-
Nu hvor året går på held, er det tid til at evaluere årets indsats samt skue fremad mod nye mål. Såvel sportsligt som organisatorisk ser vi med glæde tilbage på 2009. I bestyrelsens handlingsplan 2009-2011 var et af målene at få et divisionshold i Helsingør indenfor en tre årig periode. Det mål ser realistisk ud allerede nu, idet vi håber, at vi spiller os i 2. division i det første år af handlingsplanen. 
 
Danmarksserien
På seniorsiden er det lige før, vi kan tillade os at kalde det forgangne efterår for det bedste nogensinde. Elite 3000 fik 13 sejre i 13 kampe i danmarksserien og med en målscore på fantastiske 50 – 9. Mon ikke der er tale om en danmarksrekord? Jo, spillere og trænere havde på baggrund af det forgangne efterår god grund til at slå hinanden selvtilfreds på ryggen, da de satte sig sammen til lidt gløgg, æbleskiver og hygge efter årets sidste træning. Så var der lige pokalkampen mod FCK, som var det eneste nederlag holdet måtte indkassere dette efterår. Spillerne gik til kampen med bevidstheden om, at de kun kunne overraske fodbolddanmark. Der var ikke noget forventningspres om, at vi skulle vinde. Alle synes, det var flot, at vi var kommet så langt, men spillerne ville ikke lægge sig ned, så efter en meget heroisk indsats tabte holdet kun 1-2, men til gengæld vandt spillere og trænere respekt hos de 3000 tilskuere. Ståle Solbakken udtalte efter kampen: ” Jeg er imponeret over Helsingør, der rent fysisk og ind i mellem spillemæssigt var vores ligemænd. Helsingør er et rigtigt godt hold med flere dygtige spillere. Som holdet spillede i aften, så kan de godt begå sig i toppen af 2. Division.” 
 

Den vurdering er vi naturligvis helt enig i og vi vil i bestyrelsen fortsat bidrage til denne udvikling. Når Elite 3000 fodbold vinder opmærksomhed som i dette efterår, så er det et eller andet sted udtryk for, at elitesatsningen er succesfuld. Det skaber identitet, og det kan også skabe en slags følelse af, at vi har noget at stå sammen om i kommunen.
 
Organisatorisk var pokalkampen mod FCK en meget stor opgave at få på skinner. På under tre uger at skulle få logistikken på plads med udarbejdelse af sikkerhedsrisikovurdering, indhentelse af myndighedstilladelser, TV aftale forhandles, billetsalg, program, VIP arrangement, opstilling af boder, lys og lyd, m.m. Det trak voldsomt på ”fritidsbanken” for en del mennesker, men det var hele arbejdet værd med den kæmpe medieomtale, som arrangementet fik. Udover spillerne viste, at der kan spilles flot fodbold i Helsingør, så fik omverden set, at vi kan håndtere så stort et arrangement uden det ender i ballade. Stor tak til de mange frivillige hjælpere, til samarbejdspartnere og ikke mindst Helsingør kommunes støtte og tilskud.
 
Jonathan Nielsen fra U19-holdet nåede både at debutere og score på førsteholdet i 2009. Foto: Claus Birch.U-17 (Mesterrækken) og U-19 (2. division)
Ungdomsholdene i Elite 3000 har også gennemført en rigtig flot sæson og markeret sig som lokalområdets stærkeste ungdomshold.

Med blot to nederlag i Elite Øst og med storspil i de fleste kampe endte U-19 holdet på en anden plads og spillede om Sjællandsmesterskab og blev rykket op i 2. division, som er det tredje bedste niveau i Danmark. At talentudviklingsarbejdet har været en succes, ses også på det faktum, at tre spillere allerede har haft deres debut på danmarksserieholdet. Desuden er yderligere to spillere fra holdet udtaget til at træne fast sammen med det succesrige danmarksseriehold med henblik på indlemmelse i truppen, når senioralderen nåes.

U-17 sluttede på en tredje plads i Mesterrækken i såvel foråret som efteråret. Der bliver arbejdet intenst med talentudviklingen og det faktum at U-17 holdet i sommerpausen sagde farvel til 7 spillere, som rykkede op på U-19 holdet i 2. division gør, at det er svært at bevare kontinuiteten på holdet.  Der bliver nu arbejdet med at gøre vores årgang 1993 klar til at blive U-19 spillere fra sommeren 2010 og udvikle årgang 1994 til at kunne rykke op i 3 division i 2010.

Fremtiden tegner derfor lys og perspektivrig for ungdomsholdene. Der er dog kun et lille minus, at der mangler 3-4 spillere i hver trup for der er den fornødne bredde til at spille på det høje niveau. Hvis elite 3000 får den tilgang, så er der intet i vejen for, at holdene kan slutte i toppen af deres rækker. 
 
Elite 3000 fodbold betragter spillerne på U-17 og U-19 som rollemodeller, idet vi har at gøre med unge talenter, som hver uge yder en ekstra indsats for deres sport. Kombineret med skole og fritidsarbejde er det indimellem en stresset hverdag for de unge, hvor de let kan blive fristet til en lidt usund levevis. Elite 3000 fodbold vil ud over at udvikle deres talent for fodbold gerne kunne tilbyde de unge gode råd og sund levevis, så de kan opnå bedre overskud i deres hverdag. Derfor arbejder vi øjeblikket på et koncept der hedder ”Elite 3000 fodbold – sund levevis for unge”. Helsingør kommune er en vigtig og ambitiøs medspiller på eliteprojektet. Kommunens idrætsudvalg har over en to årig periode bevilliget et tilskud til dette koncept.
 
Helsingør kommunes talentcenter (Talentakademiet)
Talent Akademiet er kommet rigtig godt i gang. Alle kommunens klubber bakker op om ”set uppet” og alle spillerne der er udtaget, er meget glade og entusiastiske under træningen. Efter vinterpausen den 17. januar 2010 starter akademiet op igen med en langt mere differentieret træning. Nu, hvor alle de udtagne spillere er set an i nogle måneder, bliver træningen meget mere målrettet, således at det bliver langt mere tilpasset den enkelte spiller. Det bliver rigtigt spændende at følge den fase og de enkelte spilleres udvikling.
 
”30 mandsklubben”
I efteråret 2009 fulgte vi op på forårets succes med spændende foredragsholdere. I oktober måned gæstede Mark Cork konventum i Helsingør og fortalte om sine erfaringer fra arbejdet med Carlsbergs hovedsponsorat hos Liverpool Football Club. Det var et utroligt spændende foredrag og gav et godt indblik i, hvor strategisk og professionelt man arbejder i den branche. Der var ikke overladt noget til tilfældighederne. Det er helt sikkert, at en gæst på en af de ture til Liverpool med Carlsberg ikke var i tvivl om, hvem der sponserede det projekt. Som noget nyt vil vi i 2010 forsøge os med arrangementer af mere erhvervsmæssig karakter. Vi vil forsøge at afholde 1-2 møder, hvor spændende erhvervsledere vil inspirere og give nye impulser.
 
Som noget nyt og enestående har vi desuden planlagt en fodboldtur til Liverpool for medlemmer af ”erhvervsklubben”. Det er, som skrevet, første gang vi forsøger os med en fodboldtur, men vi er ikke i tvivl om, at ”debuten” skal foregå på Liverpools hjemmebane. Udover fodboldoplevelsen på Anfield, så vil der være indlagt besøg og foredrag, så det kan blive en oplevelse ud over det sædvanlige.
 
2010Elite 3000 har nu overtaget sponsorrettighederne til Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch
Sportsligt ser det rigtig positivt ud. Elite 3000 fodbold ligger 18 point foran en oprykningsplads (nr. 3 i rækken). Da det er lykkedes at holde sammen på det hold, som gjorde det så fantastisk i efteråret, så ser vi frem til et rigtig flot fodboldforår. Ingen tvivl om at spillerne er sultne efter at gøre arbejdet færdig, og hvem ved måske sætter Elite 3000 danmarksrekord ved at gå ubesejret igennem en hel turnering. Så er Helsingør for alvor kommet på fodbold danmarkskortet igen.

Organisationsmæssigt er vi begyndt at forberede os på en tilværelse som divisionsklub. Bestyrelsen har i det forgangne år haft fokus rettet mod en sund og bæredygtig økonomi. Projektet med igen at få Helsingør på fodboldkortet betyder meget for os, og vi vil naturligvis ikke risikere at sætte den langsigtede eksistens overstyr. Det betyder til gengæld, at vi står overfor ganske store udfordringer i 2010. Den største udfordring er at få skabt et økonomisk fundament efter sommeren 2010. Vi har tidligere nydt godt af, at Elite 3000 A/S har udloddet penge til fodbolden, men som tiderne er nu, ser det ud til, at vi selv skal ud finde de mange penge, der skal til for at drive en elite fodboldklub. Det betyder også, at fodbolden efter aftale med Elite 3000 A/S, fra 1. januar 2010 kan gå ud og tegne alle former for sponsorrater. Rettighederne til at tegne bandereklamer på Helsingør stadion vil ligeledes overgå til fodbolden, når de nuværende aftaler udløber til sommeren 2010. Fodbolden skal i løbet af foråret 2010 tegne ekstra sponsorater for minimum 500.000,00 om året for at kunne videreføre projektet efter sommeren 2010. Vi håber derfor fortsat, at I vil støtte op om projektet Elite 3000 fodbold og ikke mindst med at få divisionsbold – gerne 1. Division – tilbage til Helsingør. I må gerne sprede budskabet i jeres netværk, så vi kan få nye sponsorer til klubben i det kommende år.
 
Med tak for et godt samarbejde og støtte til Elite fodbolden i Helsingør ønskes I alle et godt og lykkebringende nytår, og på gensyn på Helsingør stadion til den første hjemmekamp mandag den 5. april 2010 kl. 13:00 mod Døllefjelde Musse.
 
Finn Moseholm ,
Formand
 
 

Tirsdag d. 29. december 2009
 

Sagt og skrevet om Elite 3000 i 2009
Ledere, spillere og ikke mindst træner Bjarne Jensen gav os flere guldkorn i årets løb....
 

- Vi skal ha' rystet støvet af og smede mens jernet er varmt.
Næstformand Michael Malmquist lagde i januar op til et spændende 2009.

- Jeg må sige, at jeg er meget imponeret af hele set-up'et. Der er styr på tingene, og jeg glæder mig til at begynde på arbejdet.
Træner Bjarne Jensen luftede optimismen allerede ved ansættelsen i juni.

- Det er rystende, simpelthen!
Stefan Bidstrup efter forårets sidst-minuts nederlag til B.1908.

- Man skal være tilfreds med at vinde 3-0. Men ærlig talt, så var det nærmest en dag på kontoret.
Bjarne Jensen efter 3-0 i pokalen på Bornholm

- Vi har et afstemningsproblem i forsvaret, det vil jeg ikke lægge skjul på. Vi reagerer simpelthen for sent i nogle situationer, og så er jeg sådan set ligeglad med om folk falder, der er frispark eller noget helt tredje. Det er ikke godt nok
Bjarne Jensen var ikke tilfreds trods efter 4-3 over HB Køge i DS-premieren.

- Det er jo lidt som en boksekamp. Man kæmper om overtaget, og når modstanderen er kørt træt, slår man til. Det kan tage lang tid, som i dag, men så vinder det hold med størst tålmodighed.
En tilfreds Bjarne Jensen efter 3-1 over Skjold i pokalen

- Det er måske det værste man kan gøre mod os lige i øjeblikket. Det er som at løbe ind i en åben kniv!
Bjarne Jensen kommenterede Lyngbys spillestil efter 0-6 nederlaget til Elite 3000.

- Vi er en ubesejret klub med meget store ambitioner, et lovende hold og et fantastisk bagland. FCK har grund til at frygte os.
Formand Finn Moseholm var ude og slå på tromme før pokalkampen mod FC København.

- Fuck, hvor er han hurtig. Det ser så sygt ud.
Jonas Rohrberg var en anelse imponeret af FC Københavns Ailton Almeida.

  - Jeg tror ikke, dette hold kommer til at tabe mange kampe på denne side af jul.
Træner Bjarne Jensen viste efter 4-0 over FB at han også har evner som spåmand.

- GVI er jo ikke ligefrem et hold, der spiller fodbold så man slikker sig om munden!
Bjarne Jensen pakkede ikke sin mening ind, efter 3-0 sejren over et tamt GVI-hold

- AB Tårnby er et ganske udemærket hold. Men de spillede naivt og det er nærmest selvmord at give vores midtbane den plads vi fik.
Bjarne Jensen havde nærmest ondt af AB Tårnby efter 1-7 nederlaget i Helsingør.

  - Måske skulle vi have slået FCK i pokalen, men så havde guderne vist også smilet lidt rigeligt til os.
Michael Gorm Nielsen kommenterede efterårets indsats til ligabold.com
 


Træner Bjarne Jensen var optimist allerede ved præsentationen i juni. Foto: Claus Birch.
 

Ailtons hurtighed imponerede nogle stykker - ikke mindst Jonas Rohrberg. Foto: Claus Birch.
 

Lyngby løb ind i en åben kniv, sagde Bjarne Jensen om 6-0 sejren i regnvejr og nye hollandske trøjer... Foto: Claus Birch.

 
Fredag d. 25. december 2009
 

Sagt og skrevet om Elite 3000 i 2009
Hvad sagde modstanderne om de lyseblå ? Vi har samlet en flot buket.....
 
- Kan man få et point i Helsingør, så kan man få det alle steder!
Virum-Sorgenfris assistenttræner Michael Aagaard var lykkelig efter 0-0 i forårspremieren på Helsingør Stadion.

- Helsingør er et klasse hold. De arbejder som et hold. Konceptet er på plads, de kender 100 % hinanden, balancen på holdet er super og så er de bevægelige over hele banen. Kan kun sige, at det havde været på sin plads, at de var rykket op i sommers. De ville pynte i 2 division.
AB Tårnby assisterende træner Peter Gustavsen efter 1-7 nederlaget i Helsingør.

- Ja altså, man må jo tage hatten af for Elite 3000, selvom de ikke var skræmmende, da vi mødte dem. Men det er sgu’ flot allerede, at have sikret sig oprykning, nærmest.
B.1921-anfører Jesper Læntver.

- Kig på stillingen! Jeg mener ikke de hører til denne række, men burde være røget op sidste år i stedet for Allerød, da jeg mener de kunne klare sig langt bedre i 2. division end de gør.
B.1903s målmand Steffen Petersen der stod en klassekamp, men ikke kunne forhindre 0-4 nederlaget på Helsingør Stadion.

- Elite 3000 har ikke kun en eller to profiler, som man skal gardere sig ekstra mod. De har nærmest et helt hold, og vi skal være oppe på tæerne alle 90 minutter og prøve at holde døren foran mål godt garderet.
NB Bornholms sportschef John Hansen var bekymret før kampen i Helsingør.

- Det er ikke nogen skam at tabe til et bedre hold, og det gjorde vi i dag – men vi må godt være lidt skuffede over at vi aldrig rigtig fik budt dem op til dans. 
GVIs assistenttræner Thomas Willer var skuffet efter 0-3 nederlaget i Helsingør.

- Grundlæggende så kontrollerer og styrer vi det meste af kampen, og specielt efter 1-1, så kan man godt se hvem der er bedst. Elite 3000 skal dog have ros for at spille godt, de havde alt at vinde og spillede måske deres livs kamp.
FC Københavns Oscar Wendt uddelte roser til de lyseblå.

- Det er svært at komme udenom Helsingør. 13 kampe og 13 sejre taler sit helt eget sprog, det er sgu godt gået!
GVI’s targetman Adam Juul Larsen

- Det var planen at justere undervejs. Men da vi kommer bagud 3-0 har jeg ikke lyst til at satse offensivt.
Værløse-træner Peter Ebbe Tønder om en noget kujonagtig indsats i 0-6 nederlaget. Han stoppede ti dage senere.

- Det er helt fantastisk spillet. Havde vi siddet og set på en kamp fra den spanske liga, ville vi jo kalde det verdensklasse.
TV-kommentator Morten Bruun om Jonas Rohrbergs udlignende mål mod FCK og Michael Gorms flotte opspil.

- Vi kan da også snakke om de tre-fire gange, hvor jeg tog bolden fra ham.
FCKs Nicklas Jensens reaktion på spørgsmålet om, hvad der skete, da Kienn Jensen snød ham på baglinjen.

- Det er første gang i min tid i FCK, at jeg ikke brugte indskiftningsbænken. Santin er stadig lidt øm, og de to andre er unge og urutinerede spillere, som jeg ikke ville kaste ind ved 1-1.
FCK-træner Ståle Solbakken valgte at lade reserver være reserver mod Elite 3000.
 

Læs mere de kommende dage, hvor vi har samlet de bedste citater fra træner Bjarne Jensen...
  

"Verdensklasse", sagde Morten Bruun om udligningen mod FCK.
 Foto: Claus Birch
 

B1903-målmand Steffen Petersen (i rødt) mener ikke at 
Elite 3000 hører til i DS. Foto: Claus Birch
 

Dennis Borup i kamp mod GVI. Assistenttræner Thomas Willer 
var skuffet over at hans hold ikke bød op til dans. 
Foto: Claus Birch
 
Onsdag d. 23. december 2009
 

Kienn Jensen nomineret til Årets Spiller
Kantspilleren rundede en flot Elite 3000-uge af med endnu en nominering
 
Roserne er dalet ned over de lyseblå den seneste uges tid, hvor Ligabold.com har nomineret i en håndfuld kategorier til deres awards, der uddeles i januar. Sidste kategori var Årets Spiller, og også her fik Elite 3000 en kandidat med, nemlig kantspilleren Kienn Jensen, der har haft et flot år, siden han kom fra HIK sidste vinter.
 
Om nomineringen skriver ligabold:
- Kienn Jensen kom til Helsingør som marginalspiller fra HIK, men har i 2009 udviklet sig til en markant profil, der har givet ham fortjent opmærksomhed fra højere rangerende klubber. Han er pågående, energisk, målfarlig og ekstremt hurtigt, og har været et meget vigtigt våben for Elite 3000 med sit antrit på den offensive højre midtbane. Selv en modstander som FC København havde problemer med at holde ham i Ekstra Bladet Cup.
 
I kategorien Årets spiller er de øvrige nominerede Emil Scheel (Lyngby), Lars Hansen (FB), Adam Juul Larsen (GVI) og Andreas Larsen (Frederikssund).
 
Du kan læse mere om nomineringen på dette link:
http://www.ligabold.com/news/23657
 
 

Kienn Jensen har været en god offensiv på højre flanke, og er nu nomineret til Årets Spiller. Foto: Claus Birch.
 
Fredag d. 18. december 2009
 

Bjarne Jensen nomineret til Årets træner
Ligabold.com indstiller Elite 3000-træneren til en af sine awards
 
Ugen igennem har Ligabold.com nomineret årets profiler i forskellige kategorier, og i dag er turen så kommet til trænerne.
 
Indtil nu har Elite 3000 fået nomineringer i samtlige kategorier, og den flotte stime fortsætter, idet Bjarne Jensen er én af fem nominerede til titlen som Årets træner i DS1.
 
Om Elite 3000 træneren skriver de:
-Til trods for et meget stærkt mandskab og udråbt som storfavoritter til oprykning, så har Bjarne Jensen leveret et fantastisk stykke arbejde for nordsjællænderne. Med 13 sejre i 13 kampe og dermed maksimumpoint i efteråret samt pokalsucces, så har Bjarne vist sine store kvaliteter som træner og det fortjener credit.
 
De øvrige nominerede er Frederikssunds Peter Juul Petersen, Lasse Holmgaard (spillende træner i NB Bornholm), Jens Peter Olsen (FB) og Jimmi Bertelsen (Lyngby).
 
Du kan læse mere om nomineringen her:
http://www.ligabold.com/news/23587
 

 

Bjarne Jensen er nomineret til Årets træner i Danmarksseriens kreds 1. Foto: Claus Birch
 
Torsdag d. 17. december 2009
 

Nicklas Jonassen nomineret til Årets talent
Den unge højre back har fået en flot start på Helsingør-karrieren
 
Det regner ned med anerkendelser til Elite 3000's DS-hold. Nu er også 20-årige Nicklas Jonassen trådt frem i rampelyset, efter et flot 2009 år, hvor han har etableret sig som stamspiller på DS-holdet.
 
Dét har de også set hos Ligabold.com, der har nomineret Nicklas til Årets talent i DS, kreds 1. Begrundelsen lyder således:
- Nicklas var et ubeskrevet blad da han dukkede op som reserve fra Stenløse. Han har på kort tid spillet sig ind som fast højre back, og imponeret med sikkert spil og bidraget kraftigt til offensiven. En meget positiv overraskelse på Helsingørs hold, der fik etablerede spillere til at forlade klubben pga. manglende spilletid.
 
De øvrige nominerede talenter er Morten Hansen (Skovlunde), Emil Scheel (Lyngby), Kenneth Thorsson (Frem) og Mikkel Steinlein (NB Bornholm).
 
Du kan læse mere om nomineringen her:
http://www.ligabold.com/news/23550
 

Nicklas Jonassen fyldte 20 år i september, og er nu nomineret til Årets talent. Foto: Claus Birch.
 
Torsdag d. 17. december 2009
 

Casper Sørensen nomineret til Årets topscorer
Danmarksseriens topscorer er blandt de fem nominerede
 
Ligabold.com fortsætter deres nomineringer til årets awards, og senest er Casper Sørensen nomineret til titlen som Årets topscorer i Danmarksseriens kreds 1. Et ret naturligt valgt, idet Casper jo pt er rækkens topscorer med 10 mål.
 
Om Casper Sørensen skriver de:
- Casper Sørensen kom til Helsingør i sommerferien som topscorer i Fredensborg. Han var vel tiltænkt en rolle som udviklingsspiller, men greb chancen fra første kamp og har imponeret med stor styrke i luften og en fysik der har matchet samtlige hold i DS. Med 10 mål i 12 DS-kampe er han oplagt som nomineret i kategorien, Årets Topscorer.
 
De øvrige nominerede er Andreas Larsen (Frederikssund), Adam Juul Larsen (GVI), Lars Hansen (FB) og Mikkel Arentzen (Lyngby), så det er nogle skrappe drenge Casper Sørensen er oppe i mod.
 
Du kan læse mere om nomineringen her:
http://www.ligabold.com/news/23516
 
Læs portræt af Casper Sørensen.
 
Desuden er Helsingør Stadion nomineret til Årets Stadion. Det kan du læse mere om her:
http://www.ligabold.com/news/23478
 

Casper Sørensen fejrer et mål i udekampen mod Lyngby. Han er nu nomineret til Årets topscorer. Foto: Claus Birch
 
Tirsdag d. 15. december 2009
 

Udekampen mod NB Bornholm er flyttet
DBU imødekommer ønske fra bornholmerne
 
Har du planlagt en forårstur til Bornholm for at støtte Elite 3000 i den svære udekamp efter påske, så kan det være at rejseplanerne skal ændres en smule.
 
DBU har nemlig i dag meddelt at kampen flyttes 1 døgn frem, fra søndag til lørdag den 10. april. Kick-off ændres samtidig til kl. 14:00.
 
Flytningen sker efter ønske fra NB Bornholm og er blevet accepteret af Elite 3000.
 

NB Bornholm strittede godt i mod, og tabte kun 0-1 på 
Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch.
 
Mandag d. 14. december 2009
 

Mads Hamberg nomineret til Årets målmand
Ligabold.com har udvalgt fem spillere til dysten om Awards 09
 
Hjemmesiden Ligabold.com har netop taget hul på nomineringerne til årets profiler i dansk seriefodbold.
 
Først gælder det målmændende, og her er der - vel ikke helt overraskende - blevet plads til Elite 3000's sikre Mads Hamberg blandt de fem nominerede i Danmarksseriens Kreds 1.
 
Som begrundelse skriver ligabold.com:
- Efter nogle år i Hvidovre, vendte Mads Hamberg tilbage til Helsingør, hvor han i sin tid fik førsteholdsdebut. Mads er en målmand hvis talent er til meget mere end DS-fodbold, og han har gang på gang levert fejlfri kampe for Elite 3000. En væsentlig årsag til at klubben har DS-rækkernes bedste forsvar.
 
De øvrige nominerede målmænd er Steffen Petersen (B1903), Christoffer Haagh (Frederikssund), Jacob Lethin (Skovlunde) og Jakob Køhler Hansen (Frem).
 
Du kan læse om de øvrige nominerede målmænd samt om konkurrencen via dette link:
http://www.ligabold.com/news/23440
 

Du kan læse et portræt af Mads Hamberg her:
Mads Hamberg, spillerportræt
 

Mads Hamberg - kandidat til Årets Målmand.
Foto: Claus Birch
 
Mandag d. 14. december 2009
 

U19 har haft en forrygende sæson
Trods en smal trup opnåede holdet en 8. plads i 2. Division
 
Det er ikke kun DS-holdet, der kan se tilbage på 2009 med stor tilfredshed. Også U19 holdet har gjort det fremragende, og understreget at der i fremtiden vil komme flere førsteholdsspillere ud af dette talentfulde kuld.
 
I forårets Elite Øst vandt holdet 8 kampe på stribe, endte på 2. pladsen, spillede med om SM og blev belønnet med en oprykning til 2. Division.
 
Den opgave klarede træner John Berggreen og hans spillere også fornemt. Trods en smal trup, med bare 14 spillere, opnåede holdet en 8. plads.
- Ved sæsonstarten i efteråret rykkede årgang 90'erne op som seniorspillere, og de tilbageblevne syv 91'ere udgjorde stammen på det nye hold, hvor syv håbefulde årgang 92'ere sluttede sig til dem, fortæller John Berggreen, og tilføjer at 8. pladsen blev sikret, takket være god spilledisciplin, godt træningsmiljø, få skader og bistand fra tre U17-spillere i enkelte kampe.
 
Tre spillere fra U19-holdet har allerede fået deres debut på DS-holdet. Det skete i foråret, hvor Patrick Brender, Jonathan Nielsen og Peter Hartelius fik belønning for deres gode indsats.
- Desuden er to spillere fra holdet, Jonathan Nielsen og Frederik Frick, udtaget til at træne fast sammen med DS-holdet med henblik på indlemmelse i truppen, når de når senioralderen, fortæller John Berggreen.
 
Selvom fremtiden således tegner lys og spændende, kunne Berggreen dog godt ønske sig en bredere trup:
- Vi har fået tilgang af Nicholas Thomsen fra Hvidovres ligahold, men der er stadig plads til 4-5 talentfulde spillere i truppen. Sker det, er der intet i vejen for at gå efter en placering i næste sæsons top tre, slutter træneren.
 
 

18-årige Jonathan Nielsen spiller på U19-holdet, men er allerede
noteret for 4 kampe og 1 mål på DS-holdet. Foto: Claus Birch.
 
Mandag d. 7. december 2009
 

Her er vinterens træningskampe
Stærkt program med DS-tophold og divisionsklubber venter forude
 
Efter den helt suveræne indsats i efteråret, mangler der ikke mange point, før Elite 3000 kan kalde sig divisionsklub efter sommerferien. Det sætter sit præg på vinterens træningskampe, hvor de lyseblå virkelig får kvalificeret modstand.
 
I det netop offentliggjorte program, møder Elite 3000 således 2. divisionsklubberne fra Stenløse, Allerød og HIK samt et kombineret 1. divisionshold og DS-hold fra Lyngby.
 
Derudover har trænerteamet valgt den absolut stærkeste modstand fra DS Kreds 2, hvor Rishøj (nr. 1), Næstved (nr. 3) og Birkerød (nr. 5) bliver modstanderne.
 
Programmet med 9 kampe fuldendes af Brønshøj (Københavnsserien) og Fredensborg (Sjællandsserien).
 
Spillerne møder til træning for første gang lørdag den 30. januar, og første testkamp spilles allerede weekenden efter.
 
Du kan se hele programmet her.
 
 

Elite 3000 har valgt skrappe modstandere, når det går løs med træningskampene til februar. Foto: Claus Birch.
 
Søndag d. 6. december 2009
 

Truppen er på plads til forårssæsonen
Kun Nelson Costa er i tænkeboks, og overvejer trænerkarriere
 
"Never change a winning team" er en af sportens sandheder, og den har Elite 3000 tænkt sig at følge til foråret. Således har sportschef Johnni Christensen fået tilsagn fra alle spillere om at de fortsætter, og det betyder selvklart at der ikke er det store behov for forstærkninger. 
 
- Vi tror på dem vi har, og vi ser ingen grund til at gå ud og se os om efter forstærkninger. Der har været en del interesse fra spillere udefra, og de har alle fået at vide, at de selvfølgelig er velkomne til at kigge forbi, men her og nu er behovet ikke stort.
 
- I stedet kigger vi lidt længere frem, på bredden, og hvem der eventuelt vil kunne forstærke holdet til sommer, siger sportschefen.
 
Han tilføjer at der hele efteråret har været stor harmoni i truppen, og man har intet ønske om at få de problemer som andre klubber har haft, ved at hente for mange nye spillere ind:
- Etablerede spillere med forventning om en stamplads, kunne nemt blive skuffede, eller jage vores nuværende spillere væk, og det er vi ikke interesseret i. Derudover ser vi gerne at spillerne er så lokalt forankrede som det kan lade sig gøre, siger Johnni Christensen.
 
Kun en spiller er fortsat usikker på fremtiden. Nelson Costa skal i denne måned af sted på DBU's proftræner-kursus, og han har endnu ikke besluttet sig til om han skal fortsætte karrieren som spiller:
- Vi ser gerne at Nelson tager i hvertfald et halvt år mere, og samtidig vil vi hjælpe ham til at få noget praktisk trænererfaring, fortæller Johnni Christensen om den energiske all-round spiller.
 
Elite 3000-truppen træner i øvrigt fortsat to gange om ugen. Det gør de frem til 17. december, hvor spillerne går på juleferie. Først 30. januar startes der op igen. Et lidt senere forløb end vi har været vant til, men det er en beslutning der er taget i enighed omkring holdet.
 
Herefter går det løs med 9 træningskampe, som vi naturligvis nok skal komme tilbage til her på siden.
 
 
 

Topscorer Casper Sørensen er klar til at forsvare titlen som Danmarksseriens topscorer. Foto: Claus Birch
 
 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.