Nyhedsarkiv


Nyheder i juli 2009:

23. juli 2009:
Brønshøj er ny træningsmodstander lørdag
 
22. juli 2009:
Elite 3000 tabte 1-3 i første testkamp
 
15. juli 2009:
Endnu en divisionsspiller på vej til Helsingør
 
14. juli 2009:
Første træning godt undervejs
 
13. juli 2009:
Mr. HIF - alias Freddi Nielsen - fylder 60 år
 
7. juli 2009:
Otte U19-spillere kæmper om plads i A-truppen
 
6. juli 2009:
Kunstgræsbanen er endelig på vej
 
3. juli 2009:
Yderligere to markante navne til Elite 3000
 
1. juli  2009:
Så er turneringsplanen også klar
 
Sportschefen: Interessante nye modstandere
 
Elite 3000 undgik pulje 2
 
 
 


 

 

 

 

Nyheder Juli 2009
 
Torsdag d. 23. juli 2009
 

Brønshøj er ny træningsmodstander lørdag
Kampen mod Fredensborg rykket til tirsdag
 
Pokallodtrækningen der sendte Elite 3000 en tur til Nexø weekenden før turneringspremieren, kostede samtidig en træningskamp mod Næstveds divisionsreserver. Det efterlod træner Bjarne Jensen med kun fire træningskampe, men det er der nu rettet op på. 
 
Det er nemlig lykkedes at få en kamp mod Brønshøjs divisionsreserver i stedet, med kick-off 10:30 lørdag i Helsingør. Den planlagte kamp mod Fredensborg er i stedet flyttet til 18:30, fortsat på Fredensborg Stadion.
 
Derover har Elite 3000 yderligere to træningskampe. Mod Skjold Birkerød fra DS, kreds 2 samt mod det nybagte 2. divisionshold fra Allerød FK.
 
Højt humør til træningen i juni. Nu har Elite 3000 fået presset endnu en træningskamp ind i kalenderen, mod Brønshøjs divisionsreserver på lørdag.  Foto: Claus Birch
 
Links:
Træningskampe sommer 2009

 

Onsdag d. 22. juli 2009
 

Elite 3000 tabte 1-3 i første testkamp
Stenløse var lidt længere fremme i forberedelserne
 
Gejsten fejlede ikke noget, men benene var måske en smule tungere end modstandernes, da Elite 3000 i aftes tog i mod Stenløse Boldklub fra 2. division. En uges hård træning sad i de lyseblå, der dog gjorde en udmærket figur mod gæsterne.
 
Første halvleg var forholdsvis jævnbyrdig, men med meget få chancer til Elite 3000. Den bedste faldt efter et hjørnespark, hvor Jeppe Christiansen afsluttede over mål. Så var gæsterne en smule mere kyniske, da Morten Johansen mistede bolden i det opbyggende spil, og et hurtigt kontraløb fangede Elite 3000 forsvaret på det forkerte ben.
 
Efter pausen sad Stenløse tungere på kampen, men femten gode minutter midt i halvlegen kunne have givet de lyseblå mere end et mål. Abel Ramirez med en udmærket afslutning og to friløbere til indskiftede Nicolai Smidt havde fortjent bedre. Istedet øgede gæsterne på en lidt tilfældig ripost efter et frispark, inden Elite 3000 endelig fik bolden i nettet. Et hjørnespark fra Ronni Andersen blev mødt af nytilkomne Jonas Kallehauge ved første stolpe, og han headede sikkert bolden i nettet.
 
Mod slutningen af kampen lykkedes det Stenløse at cementere sejren, da Thomas Wagner smuttede igennem og udnyttede en for kort tilbagelægning fra Jeppe Christiansen.
 
Elite 3000 var uden ferierende spillere som Nelson Costa, Morten Juhl Hansen, David Rasmussen, Dennis Borup, Casper Sørensen, Jonas Rohrberg, Christian Magleby og Nicklas Jonassen.
 
FAKTA
Tirsdag, 22. juli 2009, Helsingør Idrætspark, 18:30
Elite 3000 Helsingør - Stenløse Boldklub (2. div)
1-3 (0-1). Tilskuere: 30
0-1 Thomas Wagner
0-2 NN
1-2 Jonas Kallehauge
1-3 Thomas Wagner
 
Helsingør (4-4-1-1): Mads Hamberg - Christian Tyron, Jacob Wedell, Jeppe Christiansen, Ronni Andersen - Morten Johansen, Mikkel Vindahl Nielsen, Jonas Kallehauge, Kasper Heide - Kienn Jensen - Anders Henriksen.
Indskiftede reserver: Nicolai Smidt, Abel Ramirez, Michael Gorm Nielsen, Stefan Bidstrup.
 
Anfører Jeppe Christiansen (billedet) og Jacob Wedell udgjorde atter det centrale forsvar, da Elite 3000 måtte se sig slået 3-1 af 2. divisionsklubben Stenløse. Foto: Claus Birch
 

 

 

Onsdag d. 15. juli 2009
 

Endnu en divisionsspiller på vej til Helsingør
HIKs Kasper Heide træner med de kommende uger
 
Efter fem gode "sommerindkøb" var såvel sportschef som cheftræner egentlig godt tilfredse med sommerens forstærkninger, men Johnni Christensen holder til stadighed døren åben for andre spillere, der kan gå ind og forstærke truppen. Og det skal nok vise sig at være en meget fornuftig beslutning, for via Kienn Jensen er Elite 3000 nu kommet i kontakt med 20-årige Kasper Heide, hvis kontrakt med HIK er udløbet 30. juni.
 
Kasper Heide har spillet i Gentofte-klubben hele sin karriere, og debuterede på førsteholdet tilbage i 2006. Han er fortrinsvis blevet brugt på midtbanen eller i angrebet, og er således endnu en spiller med divisionsfodbold på CV'et. 
 
Det unge talent skal nu træne med i nogle uger, hvorefter begge parter givetvis vil finde ud af om fremtiden for Heide i dobbelt forstand bliver lyseblå.....
 
 
Tirsdag d. 14. juli 2009
 

Første træning godt undervejs
Bjarne Jensen lægger vægt på fysikken i de første uger
 
Elite 3000 træner Bjarne Jensen kunne i aftes for første gang se sine spillere officielt an, da truppen tog fat på første træningsaften op til den kommende sæson. Trods ferien var 14 spillere fra den foreløbige A-trup mødt op, mens 8 endnu er bortrejst. I det hele taget vil ferien komme til at præge de første par uger, inden alle 22 mand for alvor bliver samlet.
 
At man allerede nu opererer med en A-trup skal iøvrigt ikke tages alt for bogstaveligt. Der vil naturligvis bliver rig mulighed for de øvrige spillere til at gøre sig bemærket, og måske komme ind i varmen, inden det for alvor gælder til august.
 
De 22 spillere der foreløbigt satses på er baseret på forårets trup, suppleret med de fem nye, hvoraf Morten Juul Hansen, Jonas Kallehauge, David Rasmussen og Casper Sørensen alle var mødt frem den første aften, der forløb med god træning og fin stemning.
 
Træner Bjarne Jensen vil de første uger lægge vægt på den fysiske træning, inden det i slutningen af måneden går løs med træningskampene.
 
 
Mandag d. 13. juli 2009
 

Mr. HIF - alias Freddi Nielsen - fylder i dag 60 år
Elite 3000's holdleder var en af HIFs største profiler på førsteholdet i tre årtier.
 
En af HIFs største spillere gennem tiden, Freddi Nielsen, fylder i dag 60 år og herfra skal lyde et stort tillykke til den gamle angriber. For de fans hvis dåbsattest ikke er helt nytrykt, vil navnet altid være synonymt med HIF-fodbold, fra midt i 60'erne til begyndelsen af 80'erne. Freddi nåede således at spille på førsteholdet i tre årtier, fra debuten i 1967 til afskedskampen i 1982. En periode hvor Freddi nåede klubrekord med 421 kampe og imponerende 172 mål. En rekord der helt sikkert aldrig vil blive overgået.
 
Som 18-årig debuterede han på førsteholdet - dengang i Danmarksserien - og imponerede tidligt som wing, først højre og siden venstre. Med Freddi Nielsen som bærende islæt rykkede HIF i 1968 tilbage i Danmarksturneringen, og han var ligeledes med til at sikre oprykningerne til 2. division i 1976 og 1979. Han var kendt som spilleren der kunne drible modstanderne til vanvid og var i mange år HIFs suverænt bedste boldspiller. At han tillige var en personlighed både på og udenfor banen, indbegrebet af sportsmanship, gjorde ham til en naturlig anfører på divisionsholdet.
 
Efter den aktive karriere har Freddi været førsteholdstræner i Fredensborg og Humlebæk, ligesom han har haft ansvaret for HIFs reserver og de bedste ynglinge i en årrække. De senere år har han haft ansvaret som holdleder for Elite 3000 Fodbold.
 
 
 
Tirsdag d. 7. juli 2009
 

Otte U19-spillere kæmper om plads i A-truppen
...men forårets tre U19-debutanter fortsætter i ungdomsrækken et år mere
 
Når træner Bjarne Jensen på mandag kalder til officiel træningsstart, er det ikke kun den eksisterende trup og en håndfuld nye navne, der skal forsøge at overbevise træneren om, at de bør have en plads i A-truppen. Hele 8 oprykkede U19-spillere er nemlig også klar til at byde sig til, og det er det højeste antal i flere år.
 
Det bliver en stærk trup de unge mennesker er oppe i mod, men deres succes på U19-holdet kan man ikke tage fra dem, og de er blevet forberedt på at der skal kæmpes hårdt de kommende år.
 
- Vi har haft en snak med dem alle, og forberedt dem på de nye tider. Det bliver en stor udfordring for dem, men det er vigtigt at de holder ud, og bliver ved med at kæmpe. Et godt eksempel på at det kan betale sig, er en spiller som Christian Tyron, der først i år fik en fast plads i Danmarksserietruppen, siger sportschef Johnni Christensen.
 
De otte oprykkede spillere er:
Philip Guldager, 19 år, målmand
Niklas Mellerup, 19 år, midtforsvarer
Martin Hansen, 19 år, back
Alexander Schuldt, 19 år, midtbane
Andreas Svinggaard, 18 år, midtbane/fløj
Aske Nielsen, 18 år, midtbane
Patrick Hansen, 19 år, midtbane/fløj
Emil Müller, 18 år, angreb
 
Af de otte er det kun Andreas Svinggaard der har opnået førsteholdsdebut. Det skete til gengæld allerede sidste forår, hvor han som 17-årig blev skiftet ind i det minderige lokalopgør mod Nivå-Kokkedal som Elite 3000 vandt 7-1. Siden har han fået yderligere to kampe i den netop overståede sæson, begge som indhopper.
 
Mange vil utvivlsomt savne de tre U19-spillere der debuterede på DS-holdet i dette forår, Patrick Brender, Peter Hartelius og Jonathan Nielsen. De er dog alle kun årgang 91, og fortsætter således en sæson mere på U19-holdet.
 
Andreas Svinggaard rykker nu op som seniorspiller, men debuterede allerede på 1.holdet sidste forår, og er noteret for 3 førsteholdskampe. Foto: Claus Birch
 

 

Mandag d. 6. juli 2009
 

Kunstgræsbanen er endelig på vej
Den kommende vinter kan Elite 3000 også spille træningskampe på hjemmebane
 
Helsingørs fodboldspillere har ventet længe, rigtigt længe endda. Men nu er ønsket om en kunstgræsbane ved træningsbanerne ved Helsingør Hallen endelig ved at være en realitet.
 
I nogen tid har entreprenørerne arbejdet på den gamle grusbane 1, der kommer til at lægge underlag til den nye bane. Det har blandt andet betydet at banen skulle gøres større, og volden mellem bane 1 og 2 er blevet inddraget, ligesom hegn og buske er blevet gravet op.
 
Utroligt nok bliver det kommunens første kunstgræsbane, og det betyder altså at Elite 3000 fremover også kan spille vinterens og forårets træningskampe på eget kunstgræs. De seneste mange år har kunstbaner som Topdanmark Hallen i Ballerup og Farum's anlæg fået besøg af spillerne, der har spillet alt på udebane, indtil græsset begyndte at kunne bære.
 
Den nye bane forventes at være klar til oktober.
Entreprenørerne arbejder med at fjerne volden mellem grusbane 1 og 2. Den nye kunstgræsbane forventes at være klar til oktober. Foto: Henrik Backe
 

 

Fredag d. 3. juli 2009
 

Yderligere to markante navne til Elite 3000
David Rasmussen og Jonas Kallehauge forstærker en efterhånden meget spændende trup
 
Sommerens oprustning fortsætter med uformindsket styrke i Elite 3000, der torsdag aften kunne præsentere endnu to nye navne i efterårets trup. Og man kan ikke beskylde bestyrelsen og sportschefen for at ligge på den lade side. Ambitionerne er høje og det afspejlede de nye navne med al ønskelig tydelighed.

Både 32-årige David Rasmussen og 23-årige Jonas Kallehauge er således spillere der kan gå ind og gøre en forskel. 
 
David Rasmussen kommer oprindeligt fra B93 og var i 1997/98 en tur i hollandske FC Zwolle. De fleste vil dog huske ham fra en meget succesfuld tid i FC Nordsjælland, hvor han var med til at sikre klubben DM-bronze og deltagelse i UEFA-Cup'en for første gang. Det gav ham en kontrakt hos Hansa Rostock, hvor han fra sommeren 2004 spillede 16 Bundesligakampe. Året efter vendte han hjem til Viborg, og ialt har David spillet 93 Superligakampe for B93, FCN og Viborg. Den 184 cm høje midtbanespiller er oftest at finde på den centrale midtbane eller på højrekanten. David Rasmussen har spillet 6 kampe på det danske ligalandshold i 2003-04.
 
Mindst ligeså interessant er tilgangen af Jonas Kallehauge, der indtil i går var på kontrakt i Hvidovre IF. Han var én af 8 spillere som den økonomiske krise tvang københavnerne til at sige farvel til:
- Det er jo ikke fordi, vi har været eller er utilfredse med spillernes indsats i deres kontraktperiode. Det er ene og alene fordi, vi er nødt til at tilpasse vore omkostninger og økonomi med den situation, vi befinder os i. siger klubbens direktør, Mogens Krogh i følge bold.dk.
 
Til bold.dk siger Kallehauge selv:
- Jeg har været glad for at være i klubben, men jeg tror også det er på tide for mig at komme videre og finde et sted, hvor jeg er mere sikker på at spille fuld tid hver gang.

Den 23-årige all-round spiller har kigget på klubber i både 1.og 2. division, men har altså nu valgt de muligheder han kan se i Elite 3000. Kallehauge har spillet 57 kampe for Hvidovre i 1. division, siden han i 2006 kom fra Esbjerg fB.
 
De to spillere følger efter nye navne som Morten Juul Hansen (Lyngby), Casper Sørensen (Fredensborg) og Christian Haberecht (Hørsholm). Derudover starter Stefan Bidstrup op som spillende assistenttræner og langtidsskadede Abel Ramirez skulle være klar igen i løbet af sommeren.
 
 
 
David Rasmussen (32) er nyeste forstærkning til Elite 3000,  hvor den tidligere FC Nordsjælland og Hansa Rostock-spiller i går blev præsenteret. Foto: FC Hansa Rostock.
 
Links:
David Rasmussen på Wikipedia

Jonas Kallehauge på bold.dk

 

Onsdag d. 1. juli 2009
 

Så er turneringsplanen også klar
Sæsonpremiere mod Herfølge - alias HB Køge - på Helsingør Stadion
 
Det bliver nystiftede HB Køge der får fornøjelsen af at gæste Helsingør Stadion i sæsonpremieren den 16. august. Fusionsklubbens talenttrup udgør DS-holdet, så det skal blive ganske spændende at se hvilket hold de har samlet.
 
Sæsonens sidste kamp - den 19. juni 2010 - spilles også på Helsingør Stadion når Frederikssund kommer forbi.
 
Elite 3000 tager som bekendt hul på sæsonen allerede 8. august når det gælder Nexø Boldklub - eller NB Bornholm - som de helst vil markedsføres. Bornholmerne kommer iøvrigt til Helsingør kort efter, allerede den 30. august i årets anden hjemmekamp. En kamp der i øvrigt starter på det usædvanlige tidspunkt 14:30.
 
 
 
Der er udsigt til en ny spændende kamp mod AB Tårnby, når amagerkanerne gæster Helsingør Stadion den 1. november. Foto: Claus Birch
 
Links:
Turneringsplanen 2009/10

 

Onsdag d. 1. juli 2009
 

Sportschefen: Interessante nye modstandere
Forventer at AB Tårnby vil tale med om en topplacering
 
Formiddagens puljeinddeling blev modtaget med tilfredshed af Elite 3000's sportschef Johnni Christensen, der ikke lagde skjul på glæden over at de lyseblå undgik en tur over i kreds 2:
- Vi får selvfølgelig nogle lange ture til Bornholm og Lolland-Falster, men hellere dét end at skulle vestpå. Om holdene er stærkere eller svagere skal jeg ikke kunne sige, det afhænger nok i virkeligheden mest af hvilke forstærkninger de enkelte klubber får held med at hente i sommerferien, siger Johnni Christensen.
 
Han ser frem til de mange nye modstandere - faktisk hele 8 nye klubber:
- Det er jo en sjov tanke, at man med fem 2.hold, kan risikere at kunne rykke op fra en 7. plads. Styrkemæssigt må man vel forvente at de to nedrykkere Skovlunde og Værløse har noget at byde ind med, selvom Værløse jo har meldt ud at de sadler helt om, og nu vil satse på egne unge spillere. Bornholmerne har altid haft det svært i DS, og det kan også være at B1921 som reservehold for Lolland-Falster Alliancen, bliver mærket af de problemer som overbygningen har haft. Men det giver måske så istedet Døllefjelde Musse vind i sejlene, mener sportschefen.
 
Han forventer ikke det store fra FB, og regner med at Frederikssund også i første omgang vil være tilfredse med at bide sig fast i rækken. Derimod bliver der holdt godt øje med Gentofte Vangede, der jo fik en meget flot comeback-sæson. Kan de følge op på successen, eller bliver år 2 sværere ?
- Udfra de oplysninger der er tilgængelige lige nu, vil jeg mene at AB Tårnby kunne være et godt bud på en topplacering. De fusionerede jo for at komme videre, og har gjort det rimeligt i foråret. Skovlunde er jeg usikker på, ligesom GVI og Døllefjelde er uberegnelige. Af reserveholdene har man jo altid forventninger til Lyngby, selvom der også derinde lige nu foregår nedskæringer i trupperne og ændringer i trænersammensætningen.
 
- Alt i alt, sjovt og interessant, slutter Johnni Christensen, der ligesom os andre nu kan begynde at zoome ind på de kommende modstandere.
 
 
Onsdag d. 1. juli 2009
 

Elite 3000 undgik pulje 2
DBU valgte at de lyseblå kan fortsætte i den sjællandske pulje
 
Spændingen er udløst. DBU har her til formiddag offentliggjort puljeinddelingen til DS-rækkerne næste år. Og det var godt nyt for Elite 3000, der fortsætter i pulje 1. Knapt så sjovt er det nok for Avedøre, Herlev, Rishøj og Birkerød, der fremover skal vestpå og møde klubber som B1909, Kolding, Middelfart m.fl.
 
Pulje 1 bliver herefter:
AB Tårnby
B1903
B1921 (LFA II)
Frem (II)
Døllefjelde Musse
Elite 3000 Helsingør
FB
Frederikssund
Gentofte VI
HB Køge (II)
Lyngby (II)
NB Bornholm, Nexø
Skovlunde
Værløse


 
 
 
Anders Henriksen (tv) og Birkerøds Thomas "Hugger" Jensen kommer ikke til at mødes den kommende sæson. Birkerød er kommet i DS Kreds 2, og dermed er lokalopgøret desværre aflyst. Foto: Claus Birch

 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.