Nyhedsarkiv


Nyheder i januar 2009:
 
30. januar 2009
Divisionsangriber på plads
  
28. januar 2009
Den nye bestyrelse har rystet støvet af
 
26. januar 2009
En håndfuld nye spillere på vej
 
19. januar 2009
Ligabold.com nominerer Michael Gorm og Helsingør Stadion
 
Træningskampe - update
 
18. januar 2009
Mads Hamberg tilbage mellem stængerne
 
11. januar 2009
Martin Junior Christensen starter i Elite 3000
 
Elite 3000 snuppede mesterskabet - igen!
 
8. januar 2009
Trupperne klar til Helsingør-
mesterskabet

 
6. januar 2009
Gamle kampprogrammer søges
 
5. januar 2009
Portræt af Stefan Bidstrup
 
2. januar 2009
Træningskampene på plads
 
1. januar 2009
Godt fodboldnytår
 

 

 

Nyheder Januar 2009
 
Fredag d. 30. januar 2009
Divisionsangriber på plads
HIK's Kienn Jensen er ny hitman for Eliten
  

Endnu en markant forstærkning meldes nu klar for Elite 3000. Efter nogle ugers træning er det en kendsgerning at den 20-årige angriber Kienn Jensen skifter fra HIK's 2. divisionshold. 
 
Kienn har stået på sporstchef Johnni Christensens ønskeliste et stykke tid, og han valgte Elite 3000 trods tilbud fra højere placerede klubber.
- Kienn har været imponeret over den måde vi har grebet tingene an på, og vi håber naturligvis at få tilført endnu en dimension til vores angrebsspil.
 
Kienn Jensen kommer oprindeligt fra Bagsværd, men tog tidligt til AB, hvor han allerede som 15-årig skrev en tre-årig kontrakt med den daværende superligaklub. I foråret 2004 var han til prøvetræning i franske Bordeaux og med i DBU's trup til en træningslandskamp i Portugal.
 
I sommeren 2007 flyttede han til HIK i 1. division, men kunne ikke forhindre Hellerup-klubbens nedrykning. Dette efterår har Kienn scoret 3 gange i 2. Division Øst, men har altså nu valgt at trække i den lyseblå trøje.
 
Kienn Jensen er en arbejdsom og aggressiv angriber, der nok skal blive et hit i Helsingør-trøjen. Allerede i morgen kan han ses i aktion for første gang, når Eliten spiller træningskamp mod BSV på Rundforbi Stadion kl. 13.20.
 
BSV har allerede spillet to kampe, så de lyseblå får givetvis kamp til stregen. De fjorten udvalgte er Mads Hamberg, Hulusi Dolar, Jacob Wedell, Jeppe Christiansen, Svande Bernstein, Ronni Andersen, Morten Johansen, Dennis Borup, Mikkel Vindahl, Nelson Costa, Abel Ramirez, Anders Henriksen, Kienn Jensen og Jonas Rohrberg.
 
 
 

Kienn Jesper Jensen (20) er klar til at skyde Elite 3000 i 2. Division. (Foto: Claus Birch)
 
Onsdag d. 28. januar 2009
Den nye bestyrelse har rystet støvet af
Spændende handleplan præsenteret for de kommende to år
  

Lidt sund skepsis er aldrig af vejen, og når det handler om ledelsen i Elite 3000 er det umuligt at komme udenom. Men ret skal være ret, og der må siges at være kommet andre toner fra orkestret, efter bestyrelsesskiftet i fodboldklubben i november. Fra en trist blues er takten slået an til et helt andet tempo, og det er i bund og grund imponerende hvad de fire bestyrelsesmedlemmer har nået at udrette på så kort tid.
 
Tirsdag aften præsenterede bestyrelsen sin handleplan for sponsorer og andre fodboldvenner, og der er virkelig grund til at glæde sig på vegne af fodbolden i Helsingør. De fire - Michael Malmquist, Flemming Moseholm, Henrik Specht og Flemming Bruhn - har fået ryddet godt og grundigt op i butikken, og samtidig udarbejdet en spændende handleplan for de kommende to år.
 
Det kortsigtede mål har været at få skabt ro og tillid til Elite 3000 Fodbold og dermed positiv opmærksomhed. Den afgående bestyrelse havde planer om at nedlægge ungdomsholdene, hvilket er i diamentral modsætning til den nye bestyrelses holdning. Derfor arbejdes der på at fastholde og talentudvikle ungdomsspillerne samt at få en ny dialog i gang med moderklubberne. Endelig - og ikke mindst - har man sat fulde sejl i bestræbelserne på at sikre 1. holdet oprykning til 2. division.
 
- Det kan ikke passe at der ikke er plads til elitefodbold i Helsingør, sagde Flemming Moseholm. Han garanterede dog samtidig at der ikke bliver gået på kompromis med økonomien i klubben, og derfor er der naturligvis ingen garanti for oprykning allerede til sommer. Men handleplanen er klar i spyttet omkring målet, der hedder 2. division senest i 2011.
 
Den nye bestyrelse har beklageligvis måtte reducere en del i budgettet, men har også oplevet en kolossal positiv opbakning fra sponsorer og andre interesserede. Det har allerede smittet af på DS-holdet, hvor sportschef Johnni Christensen arbejder stenhårdt med at skaffe de helt rigtige forstærkninger.
 
- Vi skal ha' rystet støvet af og smede mens jernet er varmt, fastslog Michael Malmquist, der som bekendt selv spillede på HIFs bedste hold i tiden med Ole Mørch på trænerposten. Og hans ord understregede det "drive" der strålede fra bestyrelsen.
- Uanset hvad der sker i foråret, oprykning eller ej, så kan I være sikre på, at vi både har en plan A, B, C og en nødplan, fortalte den gamle forsvarskæmpe.
 
Organisatorisk er der ingen tvivl om at Elite 3000 Fodbold går mod lyse tider, og også talentarbejdet står foran et massivt boost. Det vil de fire fortælle mere om senere, når et helt nyt set-up bliver præsenteret om kort tid. Det bliver talentudvikling på meget højt plan, lovede Michael Malmquist.
 
Foruden de fire "newcomers" er Birger Peitersen fortsat manden bag "30 mandsklubben" for alle der ønsker at sende deres sponsorkroner direkte til fodbolden. Som noget nyt kan mindre sponsorer blive medlem af "klubhuset", hvor socialt samvær og netværk, f.eks. mellem gamle spillere, er i højsædet.
 
Alt i alt må de lyseblå siges at være kommet i rigtig godt selskab, og det skal blive spændende at følge fremover. Uanset om det hedder talenter eller førstehold, er det ihvertfald tydeligt at fokus er markant og ambitionerne høje. Ingen dårlig cocktail.....
 
 
 

Mens DS-holdet knoklede på træningsbanen havde bestyrelsen indkaldt sponsorer og andre fodboldvenner til en særdeles interessant informationsaften.
 

Sportschef Johnni Christensen fortalte om DS-holdets nye spillere, herunder om arbejdet med at finde de helt rigtige navne.
 


Cheftræner Stefan Bidstrup kiggede forbi, og kunne konstatere at flere af spillerne havde potentiale til mere end Danmarksserien. 
Mandag d. 26. januar 2009
En håndfuld nye spillere på vej til de lyseblå
Spændende udvikling på DS-holdet - Oliver Goreng vender tilbage
  

Som fortalt tidligere, bliver der arbejdet på højtryk i kulissen med at forstærke Elite 3000 mandskabet forud for forårssæsonen. Med sportschef Johnni Christensen som primusmotor og Henrik Backe som særdeles aktiv medspiller er jagten gået ind på de helt rigtige forstækninger, og der begynder efterhånden at tegne sig et billede, der gør tiden til forårspremieren ulidelig lang. Skal der lykkedes Elite 3000 at kæmpe sig op i 2. Division ?
 
Målmandsposten er sikret på bedste vis, og i angrebet er der også ved at være en afklaring. Hele to navne meldes på vej til klubben, og måske allerede med i træningskampen på lørdag mod BSV. Konkurrencen imellem klubberne er benhård netop nu, så lad os - med sportschefens ord - nøjes med at fastslå at det drejer sig om en divisionsspiller samt en særdeles målfarlig seriespiller. Så kan gætterierne jo få frit løb, med mindre man lusker ud og ser træningen i ugens løb.....
 
Udover disse to ligger det fast at 19-årige Oliver Goreng vender tilbage efter et 4 måneders ophold i Spanien. Goreng er noteret for 14 kampe i den lyseblå trøje - og et enkelt mål. Men hvilket mål!!! Det var som bekendt Gorengs overtidsscoring mod Frem Sakskøbing i juni 2007 der sikrede Elite 3000 oprykning til DS.
 
Tilgengæld må vi tage afsked med Tarik Benjellou, der nærmer sig de 32 år, og ikke længere kan få fodbold i Helsingør til at hænge sammen med job og familie i Sverige. Tarik vender næsen hjemad, og dermed er det slut med den hovedstødsstærke, men desværre sjældent scorende, forward i Helsingør.
 
Udover disse tre offensive kræfter, har den energiske sportschef yderligere to spillere klar. Endnu er ingen navne frigivet, men det skulle dreje sig om en fløjspiller med en fortid i Stenløse og en offensiv midtbanespiller med Farum fortid. 
 
 
 
Mandag d. 19. januar 2009
LigaBold.com nominerer Michael Gorm og Helsingør Stadion
Afstemningen starter i dag kl. 12
  

Hjemmesiden LigaBold.com beskæftiger sig med fodbold udenfor den absolutte top, og uddeler netop nu et væld af priser til klubber, spillere, trænere m.m.
 
De sidste uger har LigaBold.com præsenteret en lang række nominerede indenfor forskellige kategorier, og i dag kl. 12 begynder afstemningen via nettet. Alle opfordres selvfølgelig til at gå ind og stemme, ikke mindst på de to Helsingør-kandidater.
 
I kategorien Årets Publikumspris (DS, pulje 1) er Michael Gorm én af de fem nominerede, som en rigtig publikumsfavorit, der gør det sjovere at gå til fodbold.
 
I kategorien Årets Stadion (DS, pulje 1) er Helsingør Stadion nomineret, ikke mindst på grund af den suveræne bane.
 
Begge kandidater må siges at være oplagte vindere - set med lyseblå briller. Men det kræver jo at de får nogle stemmer, og det må vi så sørge for ......
 
Så kig forbi Ligabold.com og få afgivet din stemme.....
 
Ligabold.com 
 
 
 

Michael Gorm (th) er nomineret til Årets Publikumspris i Danmarksseriens pulje 1. Foto: Claus Birch.
Mandag d. 19. januar 2009
Træningskampe - update
Elite 3000 møder Værløse - HIFs kampe på plads
  

Vanen tro ændres der lystigt på de planlagte træningskampe, og dette år er ingen undtagelse. Således er Elite 3000's kamp mod AB's Y-hold aflyst, da akademikerne i stedet tager på træningslejr. Til gengæld er en ny kamp på plads, nemlig mod Værløses 2. divisionshold, lørdag d. 7. februar.
 
Også HIFs kampe er nu fastlagt, og afvikles således:
BSV - HIF (30/1)
HIF - Hornbæk IF (21/2)
HIF - Allerød FK (1/3)
Karlebo IF - HIF (14/3)
HIF - Herlev IF (21/3)
Lundtofte Boldklub - HIF (28/3)
 

Elite 3000 træningskampe
 
 
Søndag d. 18. januar 2009
Mads Hamberg tilbage mellem stængerne
Overraskende comeback til den stærke HIF-keeper
  

Lørdag formiddag tog Stefan Bidstrup for første gang i mod sine spillere, da Elite 3000 samledes til en let omgang træning forud for forårssæsonen. Arbejde og ferie havde gjort nogen indhug i staben, men det kunne ikke ligge en dæmper på forventningerne. Med en 3. plads i Danmarksserien skal de lyseblå naturligvis jagte oprykningen med alle kræfter.
 
Man generer forhåbentlig ikke mange ved at påstå, at efterårets svageste punkt var målmandsposten. Såvel Ignacio Sanchez som Kristoffer Nilsson er bestemt habile keepere, men konstante har de altså ikke været, og en del drop har kostet koncentration i det bageste forsvar. Det problem ser dog ud til at være løst nu - så rigeligt endda. For lørdagen afslørede et comeback til både Mads Hamberg og Michael Haxthausen, to supergode keepere, der lover godt for oprykningsambitionerne.
 
Hamberg startede jo forrygende i sin HIF-karriere tilbage i 2003, hvor han erobrede pladsen som førstevalg, og endte med at skrive kontrakt med Hvidovre IF i 2005. Tre år senere forlod han københavnerne og via et halvt år i Espergærde IF er han altså nu klar til comeback.
 
Umiddelbart ligner det en plads til Hamberg, men kampen bliver imidlertid hård, for også Michael Haxthausen er tilbage. "Haxt" rejste som ungdomsspiller til England og spillede i Peterborough inden han returnerede til HIF. Siden er det blevet til en kort karriere i Nivå Kokkedal, men nu er han alså også tilbage i folden. "Haxt" har som bekendt også de historiske aner i behold, som søn af den legendariske back Elton Olsen fra HIFs stærke 60'er generation.
 
Dermed er de to svenske keepere fortid i Elite 3000. Kristoffer Nilsson har skrevet kontrakt med Högaborgs BK, mens Sanchez ikke kunne få træning i HIF til at hænge sammen med sit lærerjob i Sverige. Han forventes at fortsætte "på hjemmebane".
 
Derudover forventes ingen spillere at forlade truppen, hvilket jo er ubeskrivelig glædeligt. Men det virker også som om den nye bestyrelsen har sat sig grundigt ind i tingene, og med trioen Bidstrup, Backe og Christensen ser det spændende ud.
 
På holdlederposten afløses Tommy Johansen af Hans Henrik Husby, der også tidligere har været inde over HIFs ungdomsafdeling.
 
Sportschef Johnni Christensen leder fortsat efter en offensiv forstærkning, men vil endnu ikke sætte navn på kandidaterne. Derimod må "De Lyseblå" som forventet sige farvel til Martin Junior Christensen, der ganske som aftalt tog til 1. division og skrev kontrakt med FC Roskilde. Han nåede end ikke at træne med, men kontakten er skabt ..... så måske en anden gang!
 
 
 

Mads Hamberg Andersen
  

Michael Haxthausen
Søndag d. 11. januar 2009
Martin Junior Christensen starter træning i Elite 3000
Den rutinerede divisionsspiller håber dog fortsat på kontrakt med 1. divisionsklub.
  

Efter mere end 160 divisionskampe for Næstved og LFA, blev den 25-årige angriber fritstillet i Nykøbing-klubben kort før jul. "Junior" er kendt for sit hurtige antrit, og kunne blive noget af en appelsin i Elite 3000-turbanen. Dog skal de lyseblå fans ikke glæde sig for tidligt.
 
Martin Christensen bor i Helsingør, og starter derfor træningen op med Elite 3000 på lørdag. Men han håber fortsat på en kontrakt med en 1. divisionsklub, hvor Hvidovre netop nu skulle være interesseret. Tidligere har Vejle jagtet spilleren, der har fået sin fodboldopdragelse i Næstved og er noteret for 2 ynglingelandskampe.
 
"Junior" var med på Elite 3000's hold der vandt Helsingørmesterskabet i indendørs fodbold. Et spil han ikke er helt ringe til, idet han vandt DM 2002 Indendørs med Næstved og blev kåret til bedste spiller.
 
  

Martin "Junior" Christensen starter efter planen op i Elite 3000 på lørdag .... men håber stadig på at spille 1. divisionsfodbold når turneringen fløjtes i gang... (Foto: Henrik Backe).
 

Søndag d. 11. januar 2009
Elite 3000 snuppede mesterskabet - igen!
Overbevisende indsats af Elite 3000 og HIF ved årets Indendørsmesterskaber.
  

Elite 3000 og HIFs bedste fodboldspillere slap glimrende ind i det nye år, og satte sit præg på gårsdagens Helsingørmesterskaber i Indendørs fodbold. I sidste øjeblik blev der endda også plads til et U/19-hold fra Elite 3000, idet Frem Hellebæk måtte melde afbud.
 
Resultaterne forløb således:
 
Videre fra puljerne:
Pulje 1: Elite 3000 (1) og Espergærde (2)
Pulje 2: Elite 3000 (2) og Elite 3000 U-19
Pulje 3: Espergærde (1) og Hornbæk (2)
Pulje 4: Hornbæk (1) og Helsingør IF
  
Kvartfinaler:
Elite 3000 (1) – Hornbæk (1) 3-1
Elite 3000 (2) – Helsingør IF 5-3
Espergærde (1) – Espergærde (2) 1-2
Hornbæk (2) – Elite 3000 U-19 4-3  efs           

I sidstnævnte kamp førte U-19 holdet 3-1 indtil 50 sekunder før tid. Hornbæk udlignede 8 sekunder før slutfløjt og scorede i den forlængede spilletid. Synd for U-19 holdet der havde gjort det fantastisk flot.
 
Semifinaler:
Elite 3000 (1) – Elite 3000 (2) 3-2    
Espergærde (2) – Hornbæk (2) 3-4 efs

Det var et mål af Martin Junior Christensen i sidste minut, der afgjorde semifinalen mellem de to Elite 3000 mandskaber.

3-4 pladsen:
Elite 3000 (2) – Espergærde (2) 4-2
Målene scoret af Svande Bernstein 2 og Morten Johansen 2.
  
Finalen:
Elite 3000 (1) – Hornbæk (2) 4-2
Målene scoret af Martin Junior Christensen 2, Mikkel Vindahl Nielsen 1 og Michael Gorm Nielsen 1.

Stævnets topscorer blev Svande Bernstein fra Elite 3000 (2) med 12 mål.
 
All-Star holdet fik denne sammensætning: Michael Gorm Nielsen (Elite 3000), Casper Porsgaard (Hornbæk), Uffe Holm (Espergærde), Dennis Borup (Elite 3000) og Svande Bernstein (Elite 3000).
 
 

 


Vinderne fra Elite 3000 (1). Bagest Jonas Rohrberg, Michael Gorm Nielsen, Jacob Wedell og Hulusi Dolar. Forrest Mikkel Vindahl Nielsen, Martin Junior Christensen og Dennis Borup.
 

Elite 3000 (2) måtte lade livet i semifinalen, hvor de tabte til Elite 3000 (1).... men sikrede sig alligevel 3.pladsen. Bagest Jacob Jensen, Anders Henriksen, Svande Bernstein, Michael Haxthausen. Forrest Jacob Seiger, Morten Johansen og Mikkel Parby.
 

HIF røg ud i kvartfinalen ... til Elite 3000 (2). Bagest: Kim Lenzing, Christian Tyron, Jannik Billesø og Christian Ekstrand. Forrest: Enes Ünsün, Nikolai Schmidt og Casper Nielsen. (Fotos: Henrik Backe.)
 
Torsdag d. 8. januar 2009Topscorerne Anders Henriksen og Jonas Rohrberg (13) er begge med lørdag. (Foto: Claus Birch).
Trupperne klar til Helsingør-
mesterskabet

HIF og Elite 3000 er på banen i weekenden
  

Er du allerede nu ved at ha' abstinenser, og må se de lokale fodbolddrenge i aktion, så er det lørdag det sker. For tolvte gang afholdes Helsingørmesterskabet i Indendørs fodbold i Helsingør Hallen, også kendt som Lokalbank Cup'en. I år deltager alle kommunens klubber, så der skal nok blive sædvanlig hård kamp om pokaler og pladserne på All-Stars holdet.
 
Elite 3000 stiller med to hold, og er jo forsvarende mestre, efter sidste års finalesejr over Hornbæk. HIF stiller med et enkelt hold, og vandt senest i 2005.
 
Klubberne har nu de tre trupper klar, med trøjenumre:
 
Elite 3000 (1), Blå trøjer - i pulje 1 med Borsholm, Kvistgård (II) og Espergærde (II):
1. Michael Gorm Nielsen
4. Hulusi Dolar
6. Dennis Borup
8. Michael Bo Christensen (Mini)
10. Martin Junior Christensen
13. Jonas Rohrberg
14. Mikkel Vindahl Nielsen
 
Elite 3000 (2), Grønne trøjer - i pulje 2 med Snekkersten, Frem Hellebæk og Vapnagård (II):
1. Michael Haxthausen
3. Morten Johansen
5. Jacob Seiger
9. Mikkel Parby
11. Anders Henriksen
12. Jacob Jensen
15. Svande Bernstein
 
Helsingør IF, Røde trøjer - i pulje 4 med Hornbæk, Snekkersten og Gurre:
Enes Unsün
Nicolai Smidt
Casper Nielsen
Christian Tyron
Jannick Billesø
Christian Ekstrand
Kim Lenzing
 
Der bliver således mulighed for at se de fleste af førsteholdsspillerne i aktion, selvom sygdom, skader og ferie har gjort et lille indhug i staben. Første kamp spilles allerede lørdag kl. 10, når Elite 3000 tager i mod Borsholm i åbningskampen. Finalen spilles lørdag kl. 16.
 
Se tidligere resultater her.
 
 
 
Tirsdag d. 6. januar 2009
Gamle kampprogrammer søges
Er du samlertypen eller bare et rodehoved .... så er det nu der skal ledes!
  

Her på HIFs "online fodboldmuseum" vil vi gerne samle så mange effekter som muligt om fodbolden i Helsingør. Det gælder også de traditionelle kampprogrammer, som trofast har ledsaget spillerne både hjemme og ude.
 
Efterhånden er samlingen ganske stor, men specielt de ældre blade mangler fortsat. Så hermed skal lyde en opfordring til at kigge i skuffer og skabe, måske på loftet og hos din gamle onkel. Ethvert program vil blive modtaget med tak, og vil du gerne beholde det selv, bede jeg blot om at få lov at scanne det, således at læserne her på siderne kan kigge med.
 
Det allerførste program - eller rettere holdopstilling - HIF udgav, var så tidligt som i 1905, da klubben den 13. maj spillede en opvisningskamp mod B.93. Prisen var 10 øre, og gav HIF en mulighed for at tjene lidt på opgøret, og betale gæsternes transport. Dét blad finder vi næppe ..... selvom det kunne være sjovt!
 
Men mindre kan gøre det. Så kig på nedennævnte oversigt, og se så om ikke du kan bidrage yderligere til listen..... Har du programmer fra før 1985 hører jeg gerne om det under alle omstændigheder. God jagt!
 
HIFs kampprogrammer
 
 
 
HIFs kampprogram anno 1960.
 
Mandag d. 5. januar 2009
Portræt af Stefan Bidstrup
Drengedrømmene blev levet ud af Helsingørs nye træner
  

Han drømte om at blive Superligaspiller, og blev det. Vi har tegnet et lille portræt af Elite 3000's nye træner, Stefan Bidstrup, der nåede at spille i tre forskellige Superligaklubber, sætte transferrekord i engelske Wigan, og få trænerinspiration fra navne som Bruce Rioch, Steve Bruce, Erik Hamrén m.fl.
 
Læs hele historien om Stefan Bidstrup.
  
 
 
Fredag d. 2. januar 2009
Træningskampene på plads
Stærke U-19 mandskaber fra FC København og FC Nordsjælland venter
  

Elite 3000's spillertrup nyder lige nu en velfortjent juleferie. Men allerede om 8 dage går det løs med Helsingør Mesterskabet i indendørsfodbold, og lørdag den 17. januar er der så officiel træningsstart med Stefan Bidstrup som ny cheftræner.
 
Mens løjerne indendørs mest er for sjov, så bliver det som sædvanlig et par seje måneder der venter på træningsbanerne. Stefan Bidstrup og assistenttræner Henrik Backe har lagt skemaet frem til sæsonpremieren i april, og det inkluderer foreløbig syv træningskampe. Det gælder om at få noget hurtighed i benene, og derfor er kampene mod U-19 mandskaberne som regel en god test. I år venter tre af disse "ungdomskampe", og det er mod særdeles kvalificerede modstandere - nemlig AB, FC Nordsjælland og FC København.
 
Derudover skal de lyseblå møde 2. divisionsklubberne Søllerød-Vedbæk og Skjold samt Frem's DS-reserver og Jægersborgs KS-hold. En god blanding, mod hold der spiller fodbold på forskellige måder.
 
Du kan naturligvis følge resultater af alle kampe her på siden, ligesom vi kigger nærmere på forårets spillertrup inden så længe.
 
Træningskampe i foråret 2009:
BSV - Elite 3000 (31/1)
AB U19 - Elite 3000 (22/2)
FC Nordsjælland U19 - Elite 3000 (28/2)
Elite 3000 - Skjold (7/3)
Elite 3000 - Frem (II) (14/3)
Elite 3000 - FC København U19 (21/3)
Elite 3000 - Jægersborg (28/3)
  
 
 
Torsdag d. 1. januar 2009
Godt fodboldnytår
Elite 3000's "New Deal" tegner spændende 
  

Med ny bestyrelse, ny træner, styr på økonomien og en 3. plads i Danmarksserien netop nu, skal man være mere end almindelig sortsynet, hvis ikke man tror på et godt år 2009 for fodbolden i Helsingør. Om det så rækker til en oprykning er en anden sag. Men en stabilisering af klubben, der måske endda kan finde sine egne rødder, udenom Elite 3000 A/S, kunne såmænd være gave nok til alle fodboldelskere i Helsingør.
 
Forandringer kan naturligvis også blive til det værre. Men indtil andet er bevist, tror jeg på bedre tider for de lyseblå - og såmænd også HIF, som ikke skal glemmes. Slet ikke i år, hvor klubben kan fejre sit 110 års jubilæum.
 
Som træner er Stefan Bidstrup et helt ubeskrevet blad, men han har mange plusser på kontoen, i forhold til den rolle han nu skal udfylde. Først og fremmest kender han naturligvis alt til fodbolden i lokalområdet, dernæst har han prøvet "gamet" på højere plan, hvad det indebærer af inspiration fra trænerkapaciteter samt gode kontakter ude omkring. Hvorvidt han magter trænergerningen må tiden vise, men den nye bestyrelse skal roses for valget. Og så skal vi ikke glemme det geniale i denne løsning, der indebærer at Henrik Backe fortsætter på sidelinien. Bidstrup og Backe har kendt hinanden i adskillige år, og den duo kan vi være trygge ved. Endelig er fastholdelsen af Johnni Christensen absolut også et plus af de større.
 
Nu da finanskrisen i Elite 3000 Fodbold er kommet under kontrol, må et af nytårsfortsætterne hos bestyrelsen være, ar arbejde for en mere langsigtet løsning. Således at vi ikke i tide og utide skal høre om forpligtigelser der ikke bliver opfyldt. Så kommer vi nemlig ikke længere. Et andet ønske for 2009 skulle være, at man ser at få frigjort sig fra Elite 3000 A/S, med de snærende bånd det afstedkommer. En klub med egen profil er det eneste rigtige, hertil kommer naturligvis et nyt navn man kan være bekendt at vise frem udeomkring. Lad os bruge Elite 3000 A/S til det de blev sat i verden for, nemlig at samle penge til lokalidrætten. Men lad dem for guds skyld ikke længere være involveret i driften af klubber, hverken fodbold, håndhold eller noget som helst andet......
 
Det skal blive spændende at følge både de lyseblå og røde i 2009..... Godt Nytår!

 
 
 
 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.