Nyhedsarkiv


Nyheder i juli 2008:

31. juli 2008:
Elite 3000 sejr over BSV
 
Jonas Rohrberg til Stenløse ?
 
28. juli 2008:
Afsked med en anfører
 
Bendixen siger farvel - men på gensyn
 
27. juli 2008:
Christian Pind vælger BSV
 
26. juli 2008:
Elite 3000 mister tre defensive kræfter
 
25. juli 2008:
Elite 3000 klar med træningskampene
 
5. juli 2008:
Landsholdet vælger Helsingør
 
4. juli 2008:
Hornbæk og Elite 3000 i stormvejr mod FCN

 

 

Nyheder Juli 2008
 
Fredag d. 31. juli 2008
Elite 3000 sejr over BSV
God træningskamp for Elite 3000 der vandt 3-2 over 2. divisionsklubben
At Christian Pind formodentlig fremover tørner ud for BSV i 2. division har været kendt et par uger, men de sydlige lokalrivaler havde endnu en overraskelse i posen, da Elite 3000 i aftes spillede sommerens første træningskamp i Vedbæk. På BSV-holdet var nemlig også Dennis Borup, der i foråret har ydet en god midtbaneindsats for Elite 3000.
 
Men måske de to spillere vil overveje et klubskifte endnu engang. Noget overraskende vandt Elite 3000 nemlig opgøret med 3-2, i en kamp der selvfølgelig bar præg af at være den første efter sommerferien. Assistenttræner Mikko Pedersen var da også ganske tilfreds med det han så:
- Vi har trænet næsten hver dag den seneste tid, så jeg synes vi spillede fornuftigt, tidspunktet taget i betragtning. Man kunne godt se at BSV allerede havde to træningskampe i benene, men vi blev ved med at spille bolden rundt. I anden halvleg faldt koncentrationen noget, i takt med at trætheden meldte sig, men vi formåede at holde fast i føringen.
 
På Elite 3000's hold var der fundet plads til tre nye ansigter i skikkelse af Morten Johansen, Michael Christensen og Nelson Costa, som vi alle skal vende tilbage til her på hjemmesiden. Målene var dog signeret gamle kendinge, idet Anders Henriksen fortsatte målmaskinen fra foråret og scorede de to første mål. Efter pausen kom Christian Tyron på banen og sikrede 3-2 sejren midtvejs i halvlegen.
 
BSV - Elite 3000 Helsingør 2-3 (2-2)
0-1 Anders Henriksen (3), 1-1 BSV (23), 1-2 Anders Henriksen (37), 2-2 BSV (40), 2-3 Christian Tyron (67).
Helsingør: Kristoffer Nilsson - Casper Mørch, Jeppe Christiansen, Jacob Wedell, Ronni Andersen - Abel Ramirez, Michael Christensen, Mikkel Vindahl Nielsen, Morten Johansen - Anders Henriksen, Tarik Benjellou. Indskiftede reserver: Christian Tyron, Nelson Costa, Michael Gorm Nielsen.
 
 

Fredag d. 31. juli 2008

Jonas Rohrberg til Stenløse ?
Den 22-årige angriber overvejer klubskifte til 2. divisionsklubben
Der skal nok være nogle der fik morgenkaffen galt i halsen, da Frederiksborg Amts Avis i dag kunne fortælle at Jonas Rohrberg i aftes tørnede ud for Stenløse i en træningskamp mod Greve. Den populære målmager i Elite 3000 har trænet med nogle gange, og optrådte i aftes for første gang i den røde trøje i angrebsduo med Thomas Wagner. Rohrberg leverede to assists i Stenløses 3-0 sejr, så interessen hos Stenløse-træner Jesper Rosborg er næppe blevet mindre efter i går. 
 
Til avisen siger Jonas Rohrberg:
- Jeg har tænkt på at ville prøve noget nyt og noget lidt længere oppe, men det kommer lidt an på tingene udenfor banen. Jeg venter på at se om det kan gå i orden med arbejde og kørsel, og kan det det, er jeg klar til et skifte. Jeg vil gerne prøve at spille i 2. Division og prøve noget nyt, og selvom det bliver svært at forlade Helsingør, så skal jeg også tænke på mig selv. Man må godt være lidt egoistisk en gang i mellem.
 
Jonas Rohrberg har scoret 41 mål i 89 kampe for Elite 3000, og kunne som den første have rundet 100 kampe i den lyseblå trøje. Det håber vi naturligvis fortsat bliver tilfældet, for den unge forward kan blive svær at undvære i Elitens frontlinie.
 

Frederiksborg Amtsavis var på pletten da Jonas Rohrberg var trukket i Stenløse-trøjen. Skal vi være helt ærlige, så klæder lyseblå ham nu bedre .....

 

Mandag d. 28. juli 2008

Afsked med en anfører
Marc Kraft skruer ned for blusset og spiller i Espergærde
Der er spillere der er mere uundværlige end andre. Og uden jeg skal gøre mig til dommer i den snak, så ligger det vist udenfor enhver diskussion at Elite 3000 lider et smerteligt tab, med anfører Marc Krafts beslutning om at fortsætte i Espergærde IF. Ikke kun for den solide forsvarsspillers indsats på grønsværen, men i lige så høj grad for hans engagement i spillertruppen, hvor han er en meget vellidt anfører og holdkammeret.
 
- Jeg føler ikke jeg har overskud og lyst, til et tætpakket træningsprogram, samtidigt med mit nuværende arbejde. jeg skal desuden snart til at studere, og al min tid vil gå med at læse. Jeg ønsker ikke at gøre noget halvt og i en klub som Helsingør mener jeg man skal engagere sig 100%. Det kan jeg ikke nu, siger Marc Kraft, der ikke lægger skjul på at det har været en svær beslutning at tage.

Marc Kraft har som ungdomsspiller været omkring Espergærde, Humlebæk og Søllerød, men slog for alvor igennem i HIF, hvor ungdomstræner Henrik Backe havde ham igennem en effektiv træning. I 2002 blev han kåret som årets spiller i yngligeafdelingen og fik året efter debut på HIFs førstehold, der sloges med Lyngby's tvangsnedrykkede superligahold om en plads i 2. division. Københavnerne trak som bekendt det længste strå, og året efter måtte HIF også nøjes med at være lige ved og næsten, i bestræbelserne på at genvinde divisionsstatus. Under Flemming Pedersens kyndige vejledning etablerede Marc sig som en hovedstødsstærk og markant centralforsvarer, og nåede 45 kampe inden HIF blev til Elite 3000. En periode snuppede Marc også venstrebacken, men det er som den placeringssikre midterforsvarer han vil blive husket.

Foråret 2007 overtog han naturligt anførerbindet da Michael Skjold Hansen stoppede, og den rolle viste sig også at passe til den nu kun 24-årige spiller, der nåede 80 kampe og imponerende 22 mål for "Eliten".
- Der er rigtig mange mennesker, der har gjort tiden i HIF og Elite3000 speciel god. De tre trænere Backe, Flemming og Dalsborg har alle lært mig en masse. De to første med hensyn til udvikling, mens jeg under Dalsborg virkelig har fået et ansvar som anfører. En ting jeg selvfølgelig er stolt af.

- Det har jo været nogle turbulente år. Fra tophold i DS, hvor vi pludselig mistede en stor del af den "gamle rutinerede garde", og efterfølgende nedrykning. Årene i Kvalrækken var en pine. Jeg tror mange af mine holdkammerater vil give mig ret i, at vi hadede den række. Helsingør skal som minimum ligge i DS. Så det var en forløsning da vi endeligt rykkede op.
 
Én ting er Marc Kraft dog ikke bleg for at indrømme:
- Kampene på stadion, dem vil man altid savne.. Der er noget specielt ved at løbe ind på den bane med den opbakning.
Så kan vi andre jo passende tilføje, at man også kommer til at savne Marc Kraft .....

 

Marc Kraft som vi vil huske ham, i kamp mod superligamandskabet fra Randers FC i Landspokalturneringen i efteråret 2006.
 

Mandag d. 28. juli 2008
Bendixen siger farvel - men på gensyn
Jeg vender tilbage til Helsingør, lover den farverige spiller
- Den sværest beslutning i mit liv! Sådan lyder det fra 22-årige Paw Bendixen, der har valgt 2. divisionsklubben KB som sin nye klub efter sommerferien. Den energiske defensivspiller har været i HIF siden ungdomsårene i  Vapnagaard, og debuterede på førsteholdet i foråret 2004. Da Elite 3000 gik i luften i sommeren 2005 var Paw en af de naturligt udvalgte, der skulle skifte den røde trøje ud med en lyseblå. Debut'en for Elite 3000 lod vente lidt på sig, men til gengæld glemmer han den aldrig - det var i den berømte kamp mod AB, hvor HIF først reddede sig fra nedrykning til Sjællandsserien med en straffesparkscoring dybt inde i overtiden.
 
Siden etablerede han sig på holdet og er noteret for 63 kampe og 10 mål. Et imponerende scoringssnit for en spiller der oftest har været placeret tættere på eget mål. Det sidste års tid har han flere gange vikarieret som anfører og har ofte en evne til at komme i fokus. Med en utrolig arbejdsindsats har han presset spillet frem, uanset om han var placeret på højreback eller midtbanen. Et koncept der har passet godt med træner Lars Dalsborgs fodboldfilosofi, selvom de to også har haft deres opgør. Således er Paw mere end én gang blevet skiftet ud før den halve time var gået, fordi han ikke fulgte trænerens dessiner. Der er dog ingen smækken med døren fra Bendixen’s side, tværtimod:
- Mit hjerte ligger i Helsingør, og vil altid gøre det. Men jeg bor og læser i København, og bruger meget tid på transport. Det hænger ikke sammen for mig lige nu, og så har jeg lyst til at prøve noget andet. At få nyt græs under støvlerne og nogle nye oplevelser tror jeg kan være sundt for mig. Men jeg kan godt love at jeg vender tilbage en dag. Om det bliver om seks måneder eller om ti år, det ved jeg ikke. Men tilbage, det vender jeg ….
 
At Paw har valgt KB som sin nye klub er ikke helt tilfældigt. Dels ligger den tæt på bopælen, dels trænede han allerede sidste år derinde én gang om ugen. Siden har FCK-reserverne henvendt sig til Paw Bendixen, og den forespørgsel er altså blev honoreret med et klubskifte. Hvorvidt der endda ligger en kontrakt og venter må tiden vise. Foreløbig har Paw samlet handsken op og kan bruge sommerens træningskampe til at overbevise KB-ledelsen om at han er værd at satse på i fremtiden.

 
 
Søndag d. 27. juli 2008
Christian Pind vælger BSV
Tiden er inde til at prøve noget nyt, siger den unge back
Efter 56 kampe i den lyseblå trøje er det definitivt slut for Elite 3000's offensive venstreback Christian Pind. Den 21-årige forsvarsspiller kom til Elite 3000 i foråret 2006 fra Hørsholm, og spillede sig direkte ind på daværende træner Flemming Pedersens mandskab. Han har siden været en af de mest konstante spillere, men nu er opholdet i sundbyen definitivt slut.
- Det har ikke været en nem beslutning, for jeg har nydt tiden i Helsingør. Men jeg blev kontaktet af BSV, det lød spændende, og jeg synes tiden er inde til at prøve noget nyt, fortæller Christian Pind.
 
 
At mulighederne for fodboldkarrieren måske også er bedre i 2. divisionsklubben har dog også betydet noget for den unge spiller:
- Jeg var måske ved at gå lidt død i Helsingør, og BSV virker som en fornuftig klub, hvor jeg tror at jeg fortsat kan udvikle mig som spiller, tilføjer han.
Dermed bliver Christian Pind endnu en i en lang række spillere, der har formået at bruge Helsingør som springbrædt til en klub højere oppe i systemet. Selvfølgelig ærgerligt set med Helsingør-øjne, men det skal alligevel blive spændende at følge den sympatiske unge mand i karrieren fremover. 
 

Christian Pind (tv) i kamp mod B.1903 i foråret 2006.

 
Lørdag d. 26. juli 2008

Elite 3000 mister tre defensive kræfter
Christian Pind, Paw Bendixen og Marc Kraft er alle på vej væk fra Helsingør
Trods den flotte femte plads i comeback-sæsonen til Danmarksserien, må træner Lars Dalsborg konstatere at ikke færre end tre af hans defensive kræfter er på vej væk fra klubben. Venstrebacken Christian Pind forsøger sig på BSV's 2. divisionshold, mens Paw Bendixen træner i KB - ligeledes i 2. division. Mens ambitionerne har drevet Pind og Bendixen, må anfører Marc Kraft siges at have valgt en anden vej. Den sympatiske og bundsolide centralforsvarer træner således nu i Espergærde IF, hvis serie 1-mandskab har den tidligere reserveholdstræner i HIF, Morten Sylvest som træner. Ingen af de tre var deciderede stamspillere i foråret, så umiddelbart efterlader klubskiftene ingen deciderede huller. Men det er alligevel tre så rutinerede spillere, at det må siges at være en dyr sommerferie for de lyseblå.

Undertegnede kommer ihvertfald til at savne Pinds energiske backspil, Krafts fænomenale hovedsspil og den energiske - måske til tider lidt for flagrende - Bendixen. I midterforsvaret er der fortsat tre mand til de to pladser, idet både Jeppe Christiansen, Jacob Wedell og Hulusi Dolar er hjemmevandte på pladsen. Venstreback kan dækkes af Ronni Andersen, selvom jeg personligt synes det er synd at placere den farlige fløjspiller så langt tilbage. En decideret erstatning for Paw findes næppe i truppen, men måske det ikke gør så meget for Dalsborg, der flere gange har demonstreret sin manglende tålmodighed med den iltre spiller, ved at pille ham ud inden der er spillet en halv time!


Paw Bendixen (tv) træner i KB og synes tabt for Elite 3000.
 
Fredag d. 25. juli 2008
Elite 3000 klar med træningskampene
BSV fra 2. division er skrappeste modstander
Lars Dalsborg har planlagt tre kampe som optakt til efterårssæsonen, der sparkes i gang allerede fredag den 15 . august i Virum. Af de tre testkampe er kun én mod et højere rangerende hold, nemlig når Elite 3000 spiller mod BSV på udebane onsdag den 30. juli kl. 18.30. Derefter følger en kamp mod Fredensborg BI fra Sjællandsserien tirsdag den 5. august kl. 19.00 i Fredensborg. Sidste test bliver Skovshoved IF der til daglig spiller i Københavnsserien. Den kamp spilles tirsdag den 12. august kl. 19 - sandsynligvis inde hos "skovserne".
 

Lørdag d. 5. juli 2008
Landsholdet vælger Helsingør
A-landsholdet flytter fra Vedbæk til Helsingør Stadion
Efter nogle års tilløb blev det i aftes - måske noget overraskende - annonceret at Morten Olsen's tropper flytter base fra Vedbæk til Helsingør. Foreløbigt for de kommende tre venskabs- og VM-kvalifikationskampe i efteråret, men mon ikke bekendtskabet bliver af længere varighed. Siden 2002 har der fra HIFs og Helsingør Idrætsparks side været arbejdet på at skaffe de kendte fodboldben til Helsingør, og i første omgang lykkedes det i 2002 at få U21-landsholdet til byen. Året efter var Helsingør Stadion vært for U21-landskampen mod Ukraine, den første på banen i tyve år. I 2006 flyttede U21-holdet så til Aalborg, men siden kom kvinderne forbi og nu altså A-landsholdet. For Elite 3000's vedkommende vil det givetvis skæppe i kassen rent sponsormæssigt, da bandereklamerne giver godt i forbindelse med TV-indslag fra træningspassene. Enhver der har været på det trøstesløse stadion i Vedbæk vil ihvertfald vide at de har spundet guld på deres bandereklamer. Desuden skulle vi vel herefter også fortsat ha' garanti for at stadionbanen beholder sit fantastisk høje niveau. En god nyhed for fodbolden i Helsingør .....
 
 
Fredag d. 4. juli 2008
Elite 3000 og Hornbæk IF i stormvejr mod FCN
De to klubber tabte 0-6 til FC Nordsjælland i Hornbæk's jubilæumskamp
Som led i Hornbæk IF's festligheder i forbindelse med klubbens 100 års jubilæum, blev der i aftes fløjtet op til opvisningskamp mod FC Nordsjælland på Pedella Park i Hornbæk. Hjemmeholdet var til dagen forstærket med flere Elite 3000 spillere, men det hjalp ikke meget mod FCN, der endda stillede med et reservespækket mandskab. Superligaklubben sejrede sikkert 6-0 foran et par hundrede tilskuere. Hornbæk's nytiltrådte træner Michael Pedersen (med en lang HIF-karriere bag sig) og Lars Dalsborg havde i fællesskab brygget dette mandskab sammen: Søren Byskov (Hornbæk), Jacob Wedell (Elite 3000), Jeppe Christiansen (Elite 3000), Casper Mørk (Elite 3000), Mikael Sørensen (Hornbæk), Abel Ramirez (Elite 3000), Dennis Borup (Elite 3000), Christian Jacobsen (Hornbæk), Jonas Rohrberg (Elite 3000), Casper Porsgaard (Hornbæk), Peter Fisker (Hornbæk), Nicklas Bengtsen (Hornbæk), Rasmus Kørner (Hornbæk) og Jacob Jensen (Elite 3000).

Hornbæk IF / Elite 3000 - FC Nordsjælland 0-6 (0-2). 
17.: 0-1 Marcus Pode (17), 0-2 Morten Karlsen (33), 0-3 Mads Thomsen (52), 0-4 Bo Storm (56), 0-5 og 0-6 Tobias Toftegaard (68 og 77). Tilskuere: 200

 

 


 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.