Sæson 2009/10    
 Andreas Svinggaard startede på en uvant plads som venstre back. Her i duel med B1903s enlige angriber Andreas Theis Hansen.
 
David Rasmussen var igen et centralt omdrejningspunkt på midtbanen.
 
Jonathan Nielsen afdriblede Morten Kjærbye og scorede til 3-0.
 
Michael Gorm Nielsen presses af B1903's Emil Thomsen.
 
Kienn Jensen snor sig igennem B1903's forsvar, mens anfører Emil Thomsen prøver at få sat tacklingen ind.
 
Michael Gorm klippes af Emil Thomsen og får straffespark.
  
Champagnesprøjt - Jonas Kallehauge, Jeppe Christiansen og Michael Gorm er klar til fest.
 
Jeppe Christiansen jubler over oprykningen.
 
Martin Junior, Jonas Kallehauge, David Rasmussen og Jeppe Christiansen lader champagnen flyde.
 
... resten i håret - på David Rasmussen.
 
Høj cigarføring hos Morten Juul Hansen, Kienn Jensen og Jonas Kallehauge.
 
Nicklas Jonassen måtte nøjes med skum fra en håndbajer...
 
Gummi nyder cigaren...
 

B.1903 - Elite 3000 Helsingør


Oprykningen er i hus og champagnen flyder fra Martin Junior Christensen, Jonas Kallehauge, David Rasmussen og Jeppe Christiansen. Foto: Claus Birch.
 
Matchfacts
Danmarksserien, kreds 1
Søndag, d. 2. maj 2010, kl. 13:00
B.1903 - Elite 3000 Helsingør 0-3 (0-3)
0-1 Jonas Kallehauge (8)
0-2 Dennis Borup (16)
0-3 Jonathan Nielsen (32)
  

  
Elite 3000 Helsingør
Træner: Benny Gall
1. Mads Hamberg
16. Martin Junior Christensen
5. Jeppe Christiansen Anfører  
14. Morten Juul Hansen
13. Andreas Svinggaard Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 66  
15. Kienn Jensen 
6. David Rasmussen Advarsel (minuttal) 45
8. Jonas Kallehauge
11. Dennis Borup 
10. Michael Gorm Nielsen 
18. Jonathan Nielsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
Reserver:
12. Peter Hartelius Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
3. Nelson Costa Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 66  
4. Nicklas Jonassen
 
B.1903
Træner: Bent Christensen
1. Morten Kjærbye
23. Henrik Jørgensen
5. Oliver Denal
24. Emil Thomsen  Anfører
6. Christoffer Klinkby
11. Alexander Lazarevic Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 70
10. Mads Dichmann Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
13. Lasse Sørensen
17. Andreas Nielsen 
7. Kim Madsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
9. Andreas Theis Hansen
Reserver:
19. Andreas Rabe Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46 Advarsel (minuttal) 73
35. Anders Schultz Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
3. Philip Payberg Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 70

0-3

Dato: Spillested:
2. maj 2010 Gentofte Stadion
Tilskuertal: Dommer:
125 Kasper Madsen
 

 
Så lykkedes det! Efter ti lange år har Helsingør igen et divisionshold i fodbold. Det blev en realitet søndag eftermiddag, da Elite 3000 vandt en knusende sikker 3-0 sejr over B.1903 på Gentofte Stadion.
 
Dermed er de lyseblå oppe på utrolige 17 sejre i 19 kampe, og årets allerførste oprykning er en realitet. At der fortsat mangler syv runder, er i sandhed med til at sætte helsingoranernes bedrift i perspektiv.
 
På forhånd havde man måske forventet, at det nedrykningstruede hjemmehold ville byde Elite 3000 lidt mere trods. Ikke mindst fordi de lyseblå efterhånden har en skadesliste der er temmelig lang. Torsdag blev den udvidet med Ronni Andersen, der brækkede næsen, og er væk på ubestemt tid. Det efterlod træner Benny Gall i noget af et dilemma, idet han ikke ville svække hverken U19-holdet eller HIFs oprykningschancer i serie 3. I stedet blev en halvskadet Nicklas Jonassen sat ind som 14. mand, og han blev da heller ikke sendt på banen.
 
Andreas Svinggaard tog pladsen som venstre back, og med Martin Junior Christensen i modsatte side, må det siges at være ret utraditionelt med to angribere på backpladserne. De formåede dog at holde angrebsiveren nogenlunde nede, og gjorde det udemærket.
 
I front var der også genvalg til U19-holdets Jonathan Nielsen, der fortsatte med at imponere. Allerede efter 8 minutter trak han igennem på højre fløj, og serverede en perfekt tværbold til Jonas Kallehauge. Fra kanten af feltet skød han Elite 3000 afsted mod 2. division, mod en helt overrumplet Morten Kjærbye i B.1903-målet.
 
Den hurtige scoring gav roen, og resten af halvlegen blev årstalsklubben reelt kørt ud af Gentofte Stadion. En kæmpe bane der passede perfekt til Elite 3000's fløjspil, og 0-3 ved pausen var billigt sluppet. Dennis Borup scorede på en af sine specialiteter, da han med et tørt hug fra kanten af feltet, sendte David Rasmussens pasning i nettet. Og indenfor de næste ti minutter havde Jonathan Nielsen først et hovedstød på stolpen, hvorefter Michael Gorm Nielsen loppede bolden på overliggeren.
 
Helt fortjent blev det således også 0-3, da Jonathan Nielsen scorede sit første turneringsmål. Michael Gorm Nielsen sendte ham alene mod B.1903-målet, hvorefter han iskoldt afdriblede en fremstormende Morten Kjærbye og scorede i det tomme mål.
 
En meget flot første halvleg, der dog langt fra blev fulgt op efter pausen. Hjemmeholdet udskiftede to mand, og gik lidt tættere på gæsterne, og Elite 3000 eksperimenterede i stor stil. Peter Hartelius kom ind på højre back, hvorefter Martin Junior kom op som centerforward. Det fungerede dog ikke for unge Hartelius, hvorefter Junior gik tilbage på backen og Michael Gorm kom op som centerforward. Senere gik Morten Juul Hansen ud på venstreback og sådan gik slaget sin gang......
 
Alligevel var det Elite 3000 der skabte chancerne. Den største tilfaldt Martin Junior Christensen et kvarter før tid, da han fik chancen fra 11-meter pletten efter B.1903-anfører Emil Thomsen klippede benene på Michael Gorm Nielsen. Men Junior misbrugte chancen for at score sit første Elite 3000-mål, og meget mere er der ikke at berette om fra de sidste 45 minutter, hvor der efterhånden bare handlede om det magiske slutfløjt!
 
Kampen igennem var gæsterne bedst i alle spillets faser, og træner Benny Gall var da også en tilfreds mand:
- Vi spiller en rigtig flot første halvleg, hvor vi vælger de rigtige løsninger i 8 ud af 10 tilfælde. Vi holder dem væk fra alt, og i pausen sidder vi med følelsen af at de ikke kan true os. I 2. halvleg bliver vi nødt til at lave nogle rokeringer, og det bryder rytmen noget. Men vi skaber stadigvæk chancerne, og kunne have vundet større.
 
Benny Gall lod spillerne fejre oprykningen, og holdt sig selv i baggrunden da champagnen flød og cigarerne blev fundet frem. Selvom sæsonens helt store mål nu er nået, er han dog ikke bange for at det går ud over motivationen:
- Det ændrer for så vidt ikke noget. Dels vil vi gerne blive nummer 1, og dels skal vi forberede os bedst muligt på 2. division. De sidste kampe har vist at truppen er smal når vi får skader, og 16 mand er helt klart for lidt. Vi skal ikke hente voldsomt ind udefra, men arbejde med de unge der har gjort det rigtig godt i de seneste kampe. Derfor vil vi holde dem inde i truppen og modne dem i resten af foråret, lød det fra en meget glad og tilfreds cheftræner.
 

 

 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.