Sæson 2009/10  
Jonas Rohrberg (13) og Ronni Andersen.
 
Dennis Borup scorer til 2-0.
 
Casper Sørensen
 
Lyngby-målmand Nicklas Højlund havde en god dag på Helsingør Stadion.
 
Ronni Andersen i et ryk
 
Casper Sørensen i luften.
 
Jonas Rohrberg i gennembrud, bagest Ronni Andersen.
 
Michael Gorm Nielsen i luften.
 
Jeppe Christiansen når højest.
 
Martin Junior spillede højre back.
 

Elite 3000 Helsingør - Lyngby Boldklub


Michael Gorm Nielsen og Kienn Jensen (15) forsøgte at sætte skub i de lyseblå, men skidt forsvarsspil kostede sejren mod Lyngby. Foto: Claus Birch.
 
Matchfacts
Danmarksserien, kreds 1
Søndag, d. 18. april 2010, kl. 13:00
Elite 3000 Helsingør - Lyngby Boldklub 3-4 (2-2)
1-0 Jonas Rohrberg (3)
2-0 Dennis Borup (11)
2-1 Emil Scheel (27)
2-2 Mikkel Arentzen (41)
2-3 Bjørn Johansen (75)
2-4 Mikkel Arentzen (78)
3-4 Michael Gorm Nielsen (82)
 

  
Elite 3000 Helsingør
Træner: Benny Gall
1. Mads Hamberg
16. Martin Junior Christensen
5. Jeppe Christiansen Anfører  
14. Morten Juul Hansen
7. Ronni Andersen 
15. Kienn Jensen
11. Dennis Borup
8. Jonas Kallehauge Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
13. Jonas Rohrberg Advarsel (minuttal) 70 Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 74 
10. Michael Gorm Nielsen 
9. Casper Sørensen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 61  
Reserver:
17. Andreas Svinggaard Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
18. Jonathan Nielsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 61  
12. Peter Hartelius Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 74
 
Lyngby Boldklub
Træner: Thomas Hansen
16. Nicklas Højlund
27. Nicki Due-Rasmussen
36. Marc Møller 
38. Jonas Schumacher Anfører
45. Tino Valsø
26. Bjørn Johansen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 88
24. Christos Patsamanis Advarsel (minuttal) 79
40. Daniel Andersen 
35. Stelian Trasborg Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 61
25. Emil Scheel 
34. Mikkel Arentzen
Reserver:
30. Mustafa Al-Saran Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 61 Advarsel (minuttal) 90+1
26. Nikolaj Laudrup Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 88
44. Marco Asbjerg (Ikke benyttet)

3-4

Dato: Spillested:
18. april 2010 Helsingør Stadion
Tilskuertal: Dommer:
337 Jesper Nielsen
 

 
Det startede fantastisk, men endte i dyb skuffelse, da Elite 3000 i dag tabte til Lyngbys divisionsreserver. Selvom holdet måtte undvære en skadet Nicklas Jonassen, en sygemeldt David Rasmussen, og under opvarmningen også fik skadet Jonas Hagmann, startede holdet i overlegen stil. 
 
Stadionuret stod på 2 minutter og 37 sekunder da Jonas Rohrberg huggede til fra kanten af feltet, og placerede bolden helt op ad stolpen. Og bare otte minutter senere blev det 2-0, da også Dennis Borup tog chancen fra distancen.
 
På det tidspunkt var det ikke til at se, at helsingoranerne havde været nødsaget til at møblere om på holdet, mindre end ti minutter før kickoff. Jonas Hagmann blev hælskadet, og i al hast måtte U19-spilleren Peter Hartelius tilkaldes som 14. mand. Martin Junior Christensen rykkede ned på en noget uvant plads som højre back, Dennis Borup gik ind på midten, og så kom Jonas Rohrberg med fra start på venstre midtbane.
 
Den uventede chance fra start udnyttede Rohrberg altså optimalt, og i det hele taget lignede det hurtigt en kamp der ledte tankerne tilbage på efterårets 6-1 sejr i Lyngby. Men sådan kom det ikke til at gå, og det kan Elite 3000 kun takke sig selv for.
 
Magen til ukoncentreret forsvarsspil skal man lede længe efter. De boldsikre og hurtige Lyngby-folk fik alt for meget plads, og også lidt ekstra hjælp. Det var således en håbløs aflevering fra Morten Juul Hansen til Mads Hamberg der gav gæsterne en billig reducering. Hamberg måtte kaste sig ned i et forsøg på at tackle bolden væk, med det resultat at den sprang fra Lyngby-spilleren direkte i nettet.
 
De lyseblå fortsatte dog det gode spil frem ad banen, hvor især Kienn Jensen fik skabt plads med sit hurtige antrit. Også Rohrberg var i hopla i modsatte side, og han var oplægger til Casper Sørensen, hvis scoring dog blev annulleret for offside efter 31 minutter.
 
I stedet fik Lyngby endnu et ufattelig billigt mål, da en aflevering over en halv banelængde fandt Mikkel Arentzen midt i mellem Jeppe Christiansen og Morten Juul Hansen. Ingen løb efter ham, og så var Mads Hamberg prisgivet i målet.
 
I pausen blev Jonas Kallehauge erstattet af Andreas Svinggaard, men Lyngbys to mål havde sat deres præg på de lyseblå. Spillet virkede tungt, spillerne lidt rådvilde og der var alt for mange sjuskede afleveringer der ikke nåede målet.
 
Casper Sørensen fik et skrub og måtte udgå efter en times spil, og et kvarter senere blev det værre endnu for Elite 3000. I en tackling blev Jonas Rohrberg så hårdt medtaget at han måtte hjælpes fra banen, og lå flere minutter ved sidelinien, ude af stand til at bevæge sit ben. Han blev kørt direkte på skadestuen med et låst knæ, og der er i skrivende stund ikke noget nyt om hans tilstand.
 
Dermed var begge U19-spillerne på banen, og såvel Jonathan Nielsen som Peter Hartelius sloges bravt for sagen. De var således uden skyld i næste forsvarskoks, hvor Jeppe Christiansen sendte bolden lige til Bjørn Johansen, der bragte gæsterne på sejrskurs. 

Hartelius fik en kæmpe chance for at udligne, men fik sendt bolden over mål, og i stedet kom gæsterne på 4-2 da Mikkel Arentzen stod totalt umarkeret ved et hjørnespark.
 
På det tidspunkt lignede det en synkede skude for Elite 3000, der dog skal roses for at trække sig selv om af dyndet. Jeppe Christiansen forlængede et hjørnespark til Michael Gorm Nielsen, der reducerede tæt under mål, og så fulgte ellers et kæmpe pres mod Lyngby-målet.
 
Angreb efter angreb rullede frem, og gæsterne måtte love for flere fantastiske redninger af Nicklas Højlund, der viste hvorfor han netop nu er inde i varmen til U21-landsholdet. Men efter 5 minutters overtid var det slut, og gæsterne kunne juble over en overraskende sejr.
 
Ikke mindst Lyngby-træner Thomas Hansen, der leverede dagens jubelscene:
- Det holdt hårdt, men vi spillede vores chance. De første tyve minutter blive vi fuldstændig kørt over, men så forærer de os et mål og da vi får udlignet inden pausen, tror vi på chancen. Stor ros til vores to centrale forsvarsspillere og den defensive midtbane, der får os til at hænge bedre sammen. Og så var vores målmand bare outstanding, lød det på klingende bornholmsk fra den lykkelige Lyngby-træner.
 
Lidt mere betænkelige miner var der hos Benny Gall hos Elite 3000:
- Vi laver fejl på fejl, og så er det svært at vinde kampe. Lyngby var gode, men vi lukker dem selv ind i kampen, og skaber altså chancer nok til at kunne vinde komfortabelt, sagde Benny Gall.
 
Han mente ikke at skader og reserver kunne bruges som en undskyldning:
- Nej, det skal vi ikke sidde og tude over. Det er de rutinerede der laver fejl i dag, ikke de unge. De gør det udemærket, selv om de kommer ind på et svært tidspunkt. Til gengæld synes jeg der måske er lidt løssluppenhed på holdet, som vi skal have strammet op på, sluttede Elite 3000-træneren.
 

 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.