Sæson 2009/10 
Nicklas Svendsen har godt fat i Casper Sørensen.
 
Martin Junior forfulgt af Alexander Funch.
 
Casper Sørensen afdribler Kasper Thorsøe og scorer til 1-0.
 
Casper Sørensen får prikket bolden forbi Peter Nielsen og Kasper Thorsøe til 2-0.
 
Casper Sørensen lopper bolden over Kasper Thorsøe til 3-0.
 
Dennis Borup tackles af Kasper Thorsøe.
 
Mads Hamberg var vist alligevel ikke helt klar!
 
Morten Juul Hansen (14) presser HB Køges Morten Nielsen.
 
Jonas Hagmann fik en meget flot debut.
 
Ronni Andersen i duel med Rytis Leliuga - bagest Jeppe Christiansen.
 
Casper Sørensen - næsten skjult - kaster sig frem og header i nettet til 4-1.
 
Jonas Kallehauge og Michael Gorm forsøger at pille bolden fra Rytis Leliuga.
 
Michael Gorm følges af Mathias Foldgast.

HB Køge - Elite 3000 Helsingør


Casper Sørensen tager hul på sit one-man show med scoringen til 0-1, og en fræk dribling udenom HB Køges målmand Kasper Thorsøe. Forsvarsspilleren Morten Nielsen kan kun se på. Foto: Claus Birch.
 
Matchfacts
Danmarksserien, kreds 1
Skærtorsdag, d. 1. april 2010, kl. 10:30
HB Køge - Elite 3000 Helsingør 2-4 (1-3)
0-1 Casper Sørensen (19)
0-2 Casper Sørensen (27)
0-3 Casper Sørensen (33)
1-3 Morten Nielsen (42)
1-4 Casper Sørensen (71)
2-4 Nicklas Svendsen (76)

  
Elite 3000 Helsingør
Træner: Stefan Bidstrup
1. Mads Hamberg
12. Jonas Hagmann Debut Advarsel (minuttal) 66 Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 75 
5. Jeppe Christiansen Anfører
14. Morten Juul Hansen
7. Ronni Andersen
16. Martin Junior Christensen Debut Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 67
6. David Rasmussen
8. Jonas Kallehauge Advarsel (minuttal) 45
11. Dennis Borup  
10. Michael Gorm Nielsen
9. Casper Sørensen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 75 
Reserver:
13. Jonas Rohrberg Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 67
4. Nicklas Jonassen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 75  
2. Andreas Svinggaard Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 75
 
HB Køge
Træner: Per Hansen
1. Kasper Thorsøe Anfører
4. Peter Nielsen
2. Mathias Foldgast
23. Morten Nielsen
30. Nicklas Svendsen
9. Rytis Leliuga
6. Christian Madsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 38
10. Sefa Ünsal
11. Alexander Funch
8. Dino Avdic Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 57
13. Tobias Thomsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 59
Reserver:
5. Nikolaj Wium Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 38
14. Michael Gynther Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 57
12. René Maahr Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 59

2-4

Dato: Spillested:
1. april 2010 Køge Stadion
Tilskuertal: Dommer:
75 Benjamin Willaume-Jantzen
 

 
Havde der været nervøse trækninger hos den tilbagevendte trænerduo Stefan Bidstrup og Henrik Backe før forårspremieren mod HB Køge, så forsvandt de hurtigt i den spæde forårssol over Køge Stadion.
 
Elite 3000 sad solidt på kampen fra start, hvor gæsterne imponerede med hurtige førstegangsafleveringer og direkte målsøgende spil, på den mildt sagt elendige bane.
 
Det gav mange chancer til de lyseblå, og centerforward Casper Sørensen især var fuldstændig ustyrlig. Selvom HB Køge havde sat den erfarne Morten Nielsen fra SAS-ligatruppen i det centrale forsvar, var det slet ikke nok til at holde Sørensen, der var involveret i næsten alle gæsternes chancer.
 
Indenfor det første kvarter havde han allerede haft tre rigtig gode scoringsmuligheder, og efter 19 minutter gik det galt for hjemmeholdet. På en stikning fra Michael Gorm slap han alene igennem med målmand Kasper Thorsøe, der blev afdriblet hvorefter topscoreren let kunne trille bolden i det tomme mål.
 
Små ti minutter senere blev det så 2-0 til Elite 3000. Casper Søresen jagtede optimistisk en bold med HB Køges Peter Nielsen, og da Thorsøe kom ud af sit mål fik Sørensen lige stukket den lange tå frem, og trillet bolden forbi den strandede keeper.
 
Omkring den halve time blev hattricket så en kendsgerning da Casper Sørensen frækt loppede bolden over HB Køge-målmanden, der virkelig havde en travl første halvleg. 
 
Indtil få minutter før pausen, havde man således intet set til hjemmeholdet, der stillede med tre spillere fra SAS-ligatruppen. Der skulle gå 42 minutter før HB Køge fik deres første hjørnespark, og havde den første afslutning indenfor rammen. Den sad tilgengæld helt oppe i krydset, hvor Morten Nielsen flot reducerede med et hovedstød.
 
Efter pausen skruede gæsterne en smule ned for charmen og op for fysikken. Det blev således ikke så kønt, og HB Køge kom med større fight mere med i kampen. Mads Hambergs ankel var tydeligvis ikke helt i orden, og det gav lidt usikkerhed i det bageste forsvar.
 
Midt i halvlegen var Elite 3000 dog igen ovenpå og skabte et hav af chancer. David Rasmussen fik en afslutning sparket væk på selve målstregen af backen Nicklas Svendsen, og kort efter ramte ham stolpen i modsatte side. Også indskiftede Jonas Rohrberg måtte se en sikker scoring fordufte over Køge Bugt, denne gang var det Mathias Foldgast der frelste HB Køge på selve målstregen.
 
Men det var nu en stakket frist, for Casper Sørensen var ikke færdig med sit one-man-show. Den farlige 9'er headede på overliggeren, men var hurtigt fremme på returen som han kastede sig frem og headede i nettet.
 
Det lignede afgørelsen, og trænerbænken kvitterede med at tage firemålsskytten ud til fortjent hyldest. En fantastisk indsats af Casper Sørensen, der således fejrede sin 22 års fødselsdag med manér. Det kvitterede en busfuld medrejsende Helsingørfans naturligvis for, med stående ovationer og fødselsdagssang. 
 
Også debutanten Jonas Hagmann blev taget ud, og det gav nogen uro i forsvaret, hvor indskiftede Nicklas Jonassen havde lidt svært ved at finde sin plads på backen. Det kostede endnu en reducering, og i det hele taget sværmede HB Køge lidt rigeligt omkring Elite 3000-målet i det sidste kvarter.
 
Mads Hamberg måtte rulle et par gode redninger ud af ærmerne, men det havde dog været ufortjent om Køge-holdet havde fået noget som helst udbytte fra kampen. Set over de 90 minutter var Elite 3000 således klart bedste hold, uanset hjemmeholdet faktisk indtog rækkens 3. plads inden kampen.
 
Cheftræner Stefan Bidstrup var naturligt nok et stort smil efter opgøret:
- Indrømmet, jeg var lidt nervøs, for efterhånden kan vi jo kun overraske negativt. Men jeg synes vi gør det rigtig godt, ikke mindst banen taget i betragtning. Det var bestemt ikke til vores fordel, for vi vil helst holde bolden på jorden.
 
Bidstrup fastslog desuden at det slet ikke havde været meningen at spille så ensidigt på Casper Sørensen:
- Nej, jeg ved ikke lige hvad der skete med ham. Vi havde faktisk planlagt at spille mere på Juniors hurtighed, men i dag havde vi åbenbart en anden raket oppe foran, smilede cheftræneren.
 
Hovedpersonen selv gik rundt med det store smil på:
- Jeg syntes selv at jeg fik rimelig god plads, og havde luret at deres 2'er (Mathias Foldgast, red.) ikke var så hurtig. Så var det jo bare med at presse på hele tiden
 
De to debutanter på højrekanten - Jonas Hagmann og Martin Junior - gjorde det begge fortræffeligt. Junior kom ikke til scoringschancer, men havde flere gode gennembrud på fløjen. Også Hagmann viste meget flotte takter i defensiven, hvor han ikke gjorde det sværere end nødvendigt, og var sikker i både placeringer og afleveringer.
 
Alt i alt en flot start på foråret!
 
 

 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.