Sæson 2009/10 

Jonas Rohrberg fik kampens første chance, men tackles i skudøjeblikket.     Jonas Kallehauge scorer til 1-0.
 
Michael Gorm får en kontant hilsen af Frederik Kragh.     Morten Juul Hansen og Jonas Kallehauge (bagest) stod igen stærkt i billedet.
  
Jublende spillere - Christian Magleby, Jonas Kallehauge, Kienn Jensen og Michael Gorm Nielsen.     Morten Juul Hansen og Jeppe Christiansen havde styr på luftrummet.
  
Edonis Emini har besluttet sig for at Kienn Jensen ikke skal fortsætte meget længere.     ... og så er det bare om at passe på bentøjet.
  
Lasse Andersen redder Michael Gorms gode afslutning.     Jonas Rohrberg lagde mange gode bolde til sine medspillere.
 

 

 

Elite 3000 Helsingør - NB Bornholm


Her falder afgørelsen ... Jonas Kallehauge header David Rasmussens frispark i nettet midtvejs i første halvleg. Foto: Claus Birch.
 
Matchfacts
Danmarksserien, kreds 1
Søndag, d. 30. august 2009, kl. 14:30
Elite 3000 Helsingør - NB Bornholm 1-0 (1-0)
1-0 Jonas Kallehauge (24)

  
Elite 3000 Helsingør
Træner: Bjarne Jensen
1. Mads Hamberg
4. Nicklas Jonassen 
5. Jeppe Christiansen Anfører
14. Morten Juul Hansen
7. Ronni Andersen
15. KIenn Jensen
8. Jonas Kallehauge
6. David Rasmussen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 63
11. Dennis Borup Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 15 
10. Michael Gorm Nielsen
13. Jonas Rohrberg Advarsel (minuttal) 33 Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 83
Reserver:
12. Christian Magleby Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 15 
20. Morten Johansen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 63
3. Nelson Costa Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 83
 
NB Bornholm
Træner: Lasse Holmgaard
1. Lasse Andersen
2. Daniel Hartmann
12. Frederik Kragh Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 88
7. Flemming Holmgaard Anfører Advarsel (minuttal) 35
6. Edonis Emini
10. Claudi Espersen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 70
5. Morten Bech
3. Mads Tiller
13. Mikkel Steinlein Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 88
11. Martin Andersen
4. Lasse Holmgaard Debut Advarsel (minuttal) 68 Udvisning (minuttal) 80
Reserver:
9. Benjamin Madsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 70 
8. Mathias Larsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 88
14. Morten Persson Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 88

1-0

Dato: Spillested:
30. august 2009 Helsingør Stadion
Tilskuertal: Dommer:
278 Peter Feigh

  
- Jeg var helt klar over at det ville blive svært, måske endda den sværeste kamp i efteråret. Vi brugte mange kræfter i pokalkampen i onsdags, og jeg vidste de ville komme med råt kød. Og så spiller de altså snusfornuftigt, med de midler de har, konstaterede en lettet og tilfreds Helsingør-træner Bjarne Jensen, efter søndagens smalle sejr over det bornholmske flagskib.
 
For bare tre uger siden havde helsingoranerne ellers vundet en forholdsvis let 3-0 pokalsejr på klippeøen, men Bjarne Jensen fik ret i sin spådom, om at bornholmerne indeholdt langt mere end de viste dén dag. Det stod da også klart fra første fløjt, hvor gæsterne løb mange meter og fik hældt grus i Helsingørs ellers så velsmurte angrebsmaskine.
 
Efter bare et kvarters spil måtte sundbyen udskifte en groggy Dennis Borup med en flænge i hovedet, og hans afløser Christian Magleby, havde ikke samme antrit på venstrekanten. Også foran mål manglede Helsingør slagkraft, i fraværet af en småskadet Casper Sørensen. Jonas Rohrberg fylder ikke det samme i luftrummet, og så måtte hovedstødsmulighederne komme længere nedefra, i skikkelse af midtbanespillerne Michael Gorm Nielsen og Jonas Kallehauge.
 
Det blev da også sidstnævnte der opnåede at blive matchvinder, da han midt i første halvleg headede et eksemplarisk frispark fra David Rasmussen i nettet. Et fuldt fortjent udbytte af første halvleg, hvor Helsingør ikke havde de store problemer med gæsternes sporadiske opspil.
 
Anden halvleg blev mere spændende end velspillet, og begge hold havde gode muligheder foran mål. Nexø-keeper Lasse Andersen reddede flot da Michael Gorm havde held med et sologennembrud, og i det sidste kvarter blev gæsterne mere nærgående. Mads Tiller fik en gratis chance da Helsingørs anfører Jeppe Christiansen kiksede en tæming, men den tidligere Gentofte-spiller loppede bolden over et tomt mål. Tre minutter senere fik Morten Bech chancen med et hovedstød, der imidlertid sad sikkert i næverne på en velspillende Mads Hamberg.
 
Kampen sluttede en smule mere dramatisk end nødvendig, da en overtændt Lasse Holmgaard fik marchordre ti minutter før tid. På det tidspunkt havde han jordet adskillige Helsingør-spillere, og givet Bjarne Jensen et raserianfald der fik linievogteren til at tysse på den gestikulerende Helsingør-træner. Da Holmgaard derefter sendte først Morten Juul Hansen og to minutter senere Jeppe Christiansen i græsset, havde dommer Peter Feigh dog også fået nok. Ikke den smarteste debut til bornholmernes spillende træner, med en fortid i SAS-ligaen med AC Horsens.
 
- Det er nok det dårligste hold vi har mødt, men de står lavt på banen, og er svære at spille mod. Og så spiller de jo klogt, med henholdende spil og lange bolde frem til deres to hurtige angribere. Men vi får clearet godt, og kommer frem til så mange chancer, at jeg synes det var godkendt, sagde Bjarne Jensen.
 
Efter kampen måtte Dennis Borup en tur omkring skadestuen, hvor han blev syet med tre sting i hovedbunden. En smertefuld omgang for den stærke kantspiller, der først får tråden fjernet om en uge. Allerede tirsdag skulle der dog være grønt lys for at han må træne.
 
Træner Bjarne Jensen valgte efter opgøret at give sine spillere en fridag, efter et par fysisk hårde kampe. Alle der ikke skal spille U21 mod BSV mandag, får sig således en fridag dagen derpå...
 
Med sejren over NB Bornholm er de lyseblå nu på rækkens førsteplads, men det skal man ikke lægge for meget i, hvis det står til Bjarne Jensen:
- Vi skal bare forholde os til det vi skal lige nu, og det er træning på tirsdag. Senere kommer en kamp mod Lyngby, og så er det her vi retter fokus. Vi skal passe på ikke at tænke langsigtet, men koncentrere os om at blive bedre hele tiden. Der er stadig nogle der ikke kan løbe 90 minutter, og nogle af de dyder bornholmerne havde, kan vi også tilføre vores spil, sagde træneren efter kampen, og virker som én der nok skal sørge for at træerne ikke vokser ind i himmelen.
 


 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.