Sæson 2009/10 

Peter Hasselgren skulle bruge håndfaste midler for at stoppe en veloplagt Kienn Jensen.     Kienn Jensen i duel  med Morten Overgaard, med Casper Sørensen bag sig.
 
Christian Magleby med et akrobatisk forsøg - omgivet af tre forsvarsspillere.     Jonas Rohrberg på vej mod mål, tæt fulgt af Janus Blond.
 
Casper Sørensen raser efter at have brændt en gylden chance i første halvleg.     Ronni Andersen var noget af en udfordring for Sainey Bojang.
 
Så er der udlignet - Jonas Kallehauge kaster sig frem og sparker bolden i kassen.     Elite 3000 presser på foran Skjold målet - Jeppe Christiansen når som sædvanlig højest i luftduellen.
 
Andreas Rothmar når højere end Michael Gorm og Jeppe Christiansen.
 

Elite 3000 Helsingør - BK Skjold


Jonas Kallehauge (skjult) kaster sig frem og får sparket udligningen i kassen på Ronni Andersens energiske forarbejde. Kienn Jensen (bagest) og Jonas Rohrberg (forrest) følger situationen. Foto: Claus Birch.
 
Matchfacts
Ekstra Bladet Cup, 2. runde
Onsdag, d. 26. august 2009, kl. 18:00
Elite 3000 Helsingør - Boldklubben Skjold 3-1 (0-1)
0-1 Mikkel Elvekjær (29)
1-1 Jonas Kallehauge (58)
2-1 Michael Gorm Nielsen (71)
3-1 Dennis Borup (90+1)

  
Elite 3000 Helsingør
Træner: Bjarne Jensen
1. Mads Hamberg
4. Nicklas Jonassen Advarsel (minuttal) 37
5. Jeppe Christiansen Anfører
14. Morten Juul Hansen Advarsel (minuttal) 81
7. Ronni Andersen
15. Kienn Jensen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 85
8. Jonas Kallehauge
6. David Rasmussen
11. Dennis Borup 
12. Christian Magleby Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 56
9. Casper Sørensen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46 
Reserver:
13. Jonas Rohrberg Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46 
10. Michael Gorm Nielsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 56
20. Morten Johansen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 85
 
BK Skjold
Træner: Palle Olsen
1. Andreas Rothmar
4. Mikkel Elvekjær
2. Morten Overgaard Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
5. Zadock McWere Anfører
13. Peter Hasselgren Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 71
15. Sainey Bojang
3. Janus Blond
9. Nicolai Iversen
21. Sigurd Jeppsson Advarsel (minuttal) 76 Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 82
11. Morten Kurt Nielsen
24. Inan Özcan
Reserver:
8. Niels Frederik Richter Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46 Advarsel (minuttal) 83
22. Salomon King Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 71
12. Jens Astrup Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 82
16. Per Rådberg Nagbøl 
(målmandsreserve)

3-1

Dato: Spillested:
26. august 2009 Helsingør Stadion
Tilskuertal: Dommer:
145 Johnnie Espersen

  
Den erklærede målsætning er oprykning til 2. division, og Helsingør fik således en kærkommen chance for at måle sig med en måske kommende modstander, da det her til aften gjaldt Skjold i pokalturneringen. Og skal fremtiden for nordsjællænderne vurderes på den baggrund, ser det unægtelig godt ud i krystalkuglen for Bjarne Jensen og co.
  
Hans spillere bestod nemlig prøven med glans, i en kamp hvor Helsingør for første gang i sæsonen fik lov at vise hvad de indeholder. Skjold-spillerne var fysisk stærkere og hurtigere end det niveau der sædvanligvis ses i danmarksserien, men hjemmeholdet gav igen af samme mønt, og det skabte en underholdende og spændende pokaldyst.
 
Efter en stærk åbning af Skjold, spillede Helsingør sig tilbage i kampen, og gæsterne måtte love for storspil af målmand Andreas Rothmar omkring den halve time, da såvel Morten Juul Hansen som Casper Sørensen testede hans reaktionsevner på stregen. I den modsatte ende var Mads Hamberg knap så heldig, da han få minutter efter fumlede en afslutning i nettet, og da lignede det en yderst vanskelig opgave for de lyseblå.
- Jeg synes de fik for meget plads til at slå de lange bolde, og derfor flyttede vi Christian Magleby lidt længere frem, og forsøgte at komme igennem på kanterne, sagde træner Bjarne Jensen om pausesnakken, der viste sig at være særdeles givtig.
 
Anden halvleg blev nemlig spillet langt mere på Helsingørs præmisser, og i takt med at trætheden meldte sig hos Skjold-spillerne, begyndte den velkendte Helsingør-offensiv at træde tydeligere i karakter.
- Det er jo lidt som en boksekamp. Man kæmper om overtaget, og når modstanderen er kørt træt, slår man til. Det kan tage lang tid, som i dag, men så vinder det hold med størst tålmodighed, fastslog Bjarne Jensen.
 
Mens gæsterne fik lukket Helsingør effektivt ned i første halvleg, kneb det mere de sidste 45 minutter, hvor nordsjællænderne fik de 10-20 centimeter mere plads i duellerne der vendte kampen. Det var da også et rigtigt energimål der gav udligningen, da Ronni Andersen sled sig fri på venstrekanten og centrede til Jonas Kallehauge, der midt for mål kastede sig vandret og stødte bolden i nettet.
 
Dén scoring var dog for intet at regne mod 2-1 målet, der vil blive talt om i lang tid på Øresundskysten. Morten Juul Hansen erobrede bolden i en position på venstre back, hvorefter han med en diagonalaflevering over en halv banelængde fandt Kienn Jensen i fuldt fremløb på højre wing. Den hurtige angriber tæmmede bolden og gled forbi si modstander i én bevægelse, hvorefter han sendte bolden ind foran mål, hvor Michael Gorm Nielsen steg til vejrs og headede den modsat op i målhjørnet.
- Det var en god test for os, hvor spillerne skal roses for at blive ved med at tro på muligheden. Hvis man kæmper, slås og vinder de lange løb, så taber man sjældent en fodboldkamp, sluttede Bjarne Jensen om den fjerde sejr af ligeså mange mulige.
 
De lyseblå er nu klar til 3. runde, hvor de sidste SAS-ligaklubber træder ind. Der er således mulighed for at drømme store drømme inden lodtrækningen foretages på mandag den 31. august.
 
3. runde spilles onsdag den 23. september.
 
 


 


 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.