Sæson 2008/09


Intet galleri fra denne kamp.

B.1908 - Elite 3000 Helsingør


Den tidligere Helsingør-spiller Philip Bang-Berthelsen sendte hjørnesparket ind i hovedet på Claus Brandt i første halvlegs overtid, og så førte B.1908 med 1-0. Foto: Claus Birch.
 
Matchfacts
Danmarksserien, pulje 1. 
Lørdag, d. 20. juni 2009, kl. 15:00
B.1908 - Elite 3000 Helsingør 1-1 (1-1)
1-0 Claus Brandt (45+2)
1-1 Anders Henriksen (90)
2-1 Lasse Hessner Larsen (90+1)
 
 
Elite 3000 Man of the Match: Jonas Rohrberg
 
Elite 3000 Helsingør
Træner: Stefan Bidstrup
Mads Hamberg
Hulusi Dolar
Jacob Wedell 
Jeppe Christiansen Anfører
Christian Tyron Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 66
Morten Johansen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 80
Nelson Costa
Dennis Borup Advarsel (minuttal) 55
Ronni Andersen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46 
Kienn Jensen
Jonas Rohrberg
Reserver:
Svande Bernstein Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46 
Anders Henriksen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 66
Michael Gorm Nielsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 80
 
B.1908
Træner: Jesper Heyde
Jesper Larsen
Søren Haustein Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 58
Jeppe Hestehave
Claus Brandt
Christian Bengtsen
Philip Bang-Berthelsen
Kristian Nielsen
Kenneth Matz
Jakob Witt Anfører
Martin Skov Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 80
John van der Klein Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 67
Reserver:
Mads Lund Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 58
Lasse Hessner Larsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 67
Martin Henriksen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 80

2-1

Dato: Spillested:
20. juni 2009 Sundby Idrætspark
Tilskuertal: Dommer:
161 Kenneth Egebjerg

 
Selvom B.1908 har sat sig på en af de to oprykningspladser som Helsingør så længe har jagtet, var der ingen bad feelings da de to klubber lørdag lukkede sæsonen i Sundby Idrætspark. Tværtimod havde Helsingør medbragt adskillige gaver til hjemmeholdet, der allerede før kickoff fik overrakt en buket blomster af Helsingørs anfører Jeppe Christiansen.
 
Men dermed var venligheden ikke slut fra Helsingørs side. Langt inde i første halvlegs overtid var Helsingør-målmand Mads Hamberg den næste glade giver, da han totalt fejlbedømte et hjørnespark, boksede et stort hul i luften, og efterfølgende kunne se B1908’s midterforsvarer Claus Brandt heade bolden i nettet.
 
En pauseføring der ikke helt afspejlede at Helsingør faktisk havde haft rigtig godt fat i første halvleg, med boldjagt højt oppe på banen og en velstyret organisation der mere eller mindre holdt topholdet fra at skabe scoringsmuligheder. Kun en enkelt chance havde B1908 i de første 45 minutter, da anfører Jakob Witt afsluttede over mål fra en spids vinkel.
 
Selvom kampen tydeligvis bar præg af sommerferiestemning i begge lejre, var den rimelig velspillet og egentlig ganske spændende. Især efter pausen hvor de to forsvar blev en smule løsere, begyndte chancerne at opstå til begge hold. 
 
I Kienn Jensen og Jonas Rohrberg havde Helsingør en ivrig forwardduo, hvis vilje ikke fejlede noget, men alligevel lige savnede det sidste i den chanceskabende del. Også Dennis Borup bød godt ind med en stor løbeindsats på den centrale midtbane, men man ikke så meget til Ronni Andersen og Morten Johansen på kanterne.
 
B.1908 testede overliggeren allerede efter fem minutter da Jakob Witt fik en endnu større chance, og midt i halvlegen var det så Helsingør der var uheldige. Kienn Jensen brød godt igennem på kanten, hamrede bolden på stolpen, hvorefter indskiftede Anders Henriksen sendte riposten lige over tværstangen. 
 
Endnu et par gode chancer senere lignede det et hæderligt 0-1 nederlag da dommer Kenneth Egebjerg begyndte at skæve til uret.
 
Men pludselig opstod et løs chance til Anders Henriksen, der sikkert sendte bolden i nettet bag Jesper Larsen. Da var der spillet 90 minutter, og mens Henriksen lige tog turen op langs tribunen og sendte en hilsen til de Amager-tilhængere der havde kommenteret hans statur kort forinden, luskede de slukørede B1908-spillere op for at sætte spillet i gang igen.
 
De havde dog ikke behøvet at se så triste ud, for Helsingør havde endnu en gave til oprykkerne. Holdet stod simpelthen stille da bolden blev givet op, og to afleveringer senere var tre B1908 spillere alene med Mads Hamberg og Jacob Wedell. Indhopperen Lasse Hessner Larsen sagde tak og scorede, præcis 18 sekunder efter udligningen. I sandhed et af de mærkeligste scenarier undertegnede har set, og de implicerede skal nok være glade for at resultatet ikke fik indflydelse for andre end Helsingør selv.
 
Trods sommervejret lignede træner Stefan Bidstrup en tordensky efter kampen, der betød at Helsingør lige præcis ikke nåede op på 3. pladsen:
 
- Det er rystende, simpelthen. Jeg vedkender at B.1908 var det bedste hold, og som sådan er sejren ikke ufortjent. Men det er rystende at det kan slutte på denne måde. Jeg kan forstå at de kan få et kontramål hvis vi sender folk frem på banen, men sgu da ikke når de giver bolden op. Vi havde alle mand på egen halvdel, og alligevel kan de med to afleveringer afgøre kampen. Det er typisk os, men også meget trist at slutte på den måde, sagde Stefan Bidstrup der nu overlader trænerposten til Bjarne Jensen.


 


 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.