Sæson 2008/09


Intet galleri fra denne kamp

Raklev GI - Elite 3000 Helsingør


Jonathan Nielsen - her i debutkampen mod Birkerød - scorede sit første mål på 1. holdet da Elite 3000 besejrede Raklev i pokalturneringen. Arkivfoto: Claus Birch.
 
Matchfacts
Ekstra Bladet Cup, 4. indledende runde:
Tirsdag, d. 26. maj 2009, kl. 19:00
Raklev GI (Serie 3) - Elite 3000 Helsingør 1-4 (0-1)
0-1 Anders Henriksen (45+1)
0-2 Jonas Rohrberg (55)
0-3 Michael Gorm Nielsen (64)
0-4 Jonathan Nielsen (66)
1-4 Stefan Jørgensen, straffe (75)
 
 
Elite 3000 Man of the Match: Patrick Brender
 
Elite 3000 Helsingør
Træner: Stefan Bidstrup
Patrick Brender
Nicklas Jonassen
Hulusi Dolar
Jeppe Christiansen Anfører
Christian Tyron
Morten Johansen
Michael Gorm Nielsen
Oliver Goreng
Dennis Borup Advarsel (minuttal) 72 Udvisning (minuttal) 72
Anders Henriksen
Jonathan Nielsen
Reserver:
Jonas Rohrberg Fri indskiftning (SBU-regler)  
Jacob Wedell  Fri indskiftning (SBU-regler)
Svande Bernstein Fri indskiftning (SBU-regler)  
 
Raklev GI
Træner: Claus Hansen
Anders Vinslev
Thomas Abkjær
Jonas Kristiansen
Peter Nielsen 
Dan Pedersen
Casper Fønlev
Martin Kristiansen
Mads Overgaard
Michael da Silva
Stefan Jørgensen Anfører
Rasmus Larsen
Reserver:
Michael Smidt Fri indskiftning (SBU-regler)
Martin Laursen Fri indskiftning (SBU-regler)
Kim Jørgensen Fri indskiftning (SBU-regler)

1-4

Dato: Spillested:
26. maj 2009 Røsnæshallen
Tilskuertal: Dommer:
37 Leif Herstal

 
Med en sikker 4-1 sejr spillede Elite 3000 sig videre i Ekstra Bladet Cup på bekostning af serie 3 klubben Raklev fra Kalundborg. Hjemmeholdet havde dog stor ære af kampen, hvor det især i første halvleg lykkedes dem at trække de lyseblå ned i tempo.
 
Det var med andre ord elendige 45 minutter der blev leveret, og der savnedes i den grad tempo og fantasi i spillet. Raklev gik frisk til sagen, og allerede efter to minutter satte de første gang gæsterne på prøve, da en friløber blev sparket forbi stolpen.
 
Så var Elite 3000 ligesom advaret, men der skulle gå hele 38 minutter før de lyseblå begyndte at blive målfarlige, men U19-spilleren Jonathan Nielsen skød over mål på Michael Gorm's og Anders Henriksens forarbejde.
 
Trods manglen på kvalitet i første halvleg, lykkedes det alligevel at snige en føring med til pausen. Jonathan Nielsen erobrede bolden og sendte Anders Henriksen afsted på et kontraløb, og der fejlede den træfsikre angriber ikke.
 
Efter pausen blev Jacob Wedell og Jonas Rohrberg sendt på banen i stedet for tilbagevendte Oliver Goreng og Anders Henriksen, og det gav mere fart i angrebsspillet. Bare ti minutter skulle Rohrberg bruge, før han smukt headede et indlæg fra Morten Johansen i nettet.
 
Det var i realiteten afgørelsen, og ti minutter senere kunne Michael Gorm øge til 3-0 på endnu en friløber til de lyseblå. Kampens mest bemærkelsesværdige mål stod unge Jonathan Nielsen dog for, da han kun to minutter senere erobrede bolden midt på banen, og løb direkte igennem hele Raklev-forsvaret og scorede sit første mål for Elite 3000's bedste hold.
 
Tyve gode minutter var nok, for herefter faldt kampen ned på første halvlegs niveau. Efter 72 minutter måtte Dennis Borup ud i ti minutter efter et gult kort, men desværre skulle han lige give dommer Leif Herstal sin personlige mening, og så blev det vekslet til rødt. Udvisningen betyder at Borup ikke kan være med i næste pokalkamp, idet karantænedage afregnes seperat i pokalen, så længe Elite 3000 deltager.
 
Kort efter formåede hjemmeholdet så også at bringe sig på scoringstavlen, da Svande Bernstein gik i ryggen på en af deres angribere. Raklev-anfører Stefan Jørgensen sendte bolden i mål helt ude ved stolpen, men skuddet blev fulgt flot til dørs af debuterede målmand Patrick Brender.
 
I det hele taget spillede den kun 18-årige målmand en meget stor kamp, og blev fortjent kåret som holdets bedste. Han leverede en fejlfri indsats, gik sikkert ud af sit mål og spillede med stor autoritet.
 
Også Jonas Rohrberg fortjener plusser i karakterbogen for sin indsats i anden halvleg, hvor han gik forrest i et tempo der reelt kvalte serieholdet.
 
Hos Raklev spillede de to angribere Stefan Jørgensen og Rasmus Larsen en udmærket kamp, og viste ved flere lejligheder at de lignede nogle der havde spillet fodbold på et højere niveau.
 
Der resterer endnu én runde i SBU-regi, før det bliver alvorligt og divisionsklubberne træder ind. 
 


 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.