Sæson 2008/09


Galleri
 

Anders Henriksen arbejdede hårdt i angrebet.
 
Kienn Jensen udfordrer.
 
Svande Bernstein i midten og anfører Michael Gorm Nielsen.
 
Birkerøds stærke Thomas "Hugger" Jensen er hurtigere end Anders Henriksen.
 
Jacob Wedell i vanlig fighterstil.
 
Nicklas Jonassen havde flere gode aktioner på højrekanten.
 
Tidligere SAS-liga målmand Jan Hoffmann vinder duellen med KIenn Jensen.
 
Peter Hartelius fik en flot debut.
 
Så er der udlignet. Michael Gorm (10) har sendt Rohrbergs frispark i nettet.
 
Gorm på færde igen - men uden held.
 
Christian Tyron i fremdrift på venstre flanke.
 
Jonathan Nielsen gik uimponeret til debutkampen.
 
Over and out .... For satan det var dumt!
 
Alle fotos er
copyright Claus Birch,
og må kun bruges efter aftale.

Skjold Birkerød - Elite 3000 Helsingør 


Jonathan Nielsen (th)  fra U19-holdet fik en glimrende debut, og gik sammen med Peter Hartelius uimponeret til opgaven. Foto: Claus Birch.
 
Matchfacts
Danmarksserien, pulje 1. 
Lørdag, d. 2. maj 2009, kl. 15:00
Skjold Birkerød - Elite 3000 Helsingør 2-1 (1-0)
1-0 Jesper Gustavsen (32)
1-1 Michael Gorm Nielsen (68)
2-1 Michael Nielsen (90+4)
 
 
Elite 3000 Man of the Match: Michael Gorm Nielsen
 
Elite 3000 Helsingør
Træner: Stefan Bidstrup
Mads Hamberg
Nicklas Jonassen
Jacob Wedell 
Hulusi Dolar
Christian Tyron
Svande Bernstein Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 59
Mikkel Vindahl Nielsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
Michael Gorm Nielsen Anfører  
Jonas Rohrberg Advarsel (minuttal) 81
Anders Henriksen
Kienn Jensen
Reserver:
Peter Hartelius Debut  Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
Jonathan Nielsen Debut  Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 59
Andreas Svinggaard
 
Skjold Birkerød
Træner: Keld Svendsen
Jan Hoffmann
Mads Birkedal
Thomas "Hugger" Jensen
Thomas Gunnersson
Henrik Friis Topholm
Michael Nielsen
Jess Hougaard Anfører  Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 90+1
Jesper Gustavsen Udvisning (minuttal) 43
Jens Hedegaard Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 75
Michael Christiansen Advarsel (minuttal) 75
David Rasmussen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 61
Reserver:
Frederik Trier Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 61 Advarsel (minuttal) 87
Fabrice N'Dong  Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 75
Mikkel Boesen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 90+1

2-1

Dato: Spillested:
2. maj 2009 Birkerød Stadion
Tilskuertal: Dommer:
150 Jesper Nielsen

- Det var den bedste medicin vi kunne få, smilede en glad og våd Birkerød-træner Keld Svendsen, der netop var blevet oversprøjtet med vand, og sluppet ud af et omklædningsrum hvor de tre point blev fejret, som var det en oprykning der stod på spil.
 
Pulsen hos cheftræneren var da heller ikke kommet helt ned på normalen, efter en hæsblæsende afslutning på det nordsjællandske lokalopgør. Kort forinden havde han set sit nedrykningstrængte mandskab ordinere deres helt egen form for lykkepiller, på en utrolig scoring fire minutter inde i overtiden. På et tidspunkt hvor Helsingør nærmest belejrede hjemmeholdets mål, lykkedes det Michael Nielsen at slippe fri på en kontra. Med en kirurgs koldblodighed skar han direkte mod Helsingørs mål, og bankede bold i nettet uden chance for Mads Hamberg.
 
Mens Birkerøds jubelscener var ubeskrivelige, lignede Helsingørs spillere en flok der overhovedet ikke forstod hvad der var sket. Gennem hele anden halvleg havde de styret opgøret, og lagt et tungt pres på hjemmeholdets mål, men bortset fra anfører Michael Gorm Nielsens scoring, stod udbyttet langt fra mål med anstrengelserne. Med Jan Hoffmann som en sikker sidste skanse, og Thomas ”Hugger” Jensen som klog og forudseende dirigent i det centrale forsvar, havde Helsingørs angribere det ikke let.
 
Gæsterne startede ellers opgøret bedst, men i en yderst chancefattig 1. halvleg, var det Birkerød der kom foran på deres eneste afslutning indenfor målrammen. Et langt indkast fra Jens Hedegaard endte hos Jesper Gustavsen, der firsttimede bolden i mål. Den rutinerede angriber gav Helsingør-forsvaret flere problemer, men kort efter skabte han dem også for sig selv. Tilsyneladende i irritation over en tabt bold, sparkede han benene væk under gæsternes back Nicklas Jonassen, og da dommer Jesper Nielsen stod mindre end to meter væk, var kampen slut for Gustavsens vedkommende.
 
Udvisningen satte sit præg på kampen. Helsingør benyttede pausen til at sætte en offensiv debutant, U19-spilleren Peter Hartelius på banen, mens Birkerød trak sig lidt tilbage og koncentrerede kræfterne om en kompakt midtbane. Det gav naturligt gæsterne et stort spillemæssigt overtag, men hjemmeholdet var lynende farlige på kontraløbene, og Helsingør blev advaret om faren mere end én gang:
- Vi havde aftalt at vi hele tiden skulle være i overtal bagest, men til sidst satser vi hele butikken. Det er sgu en lidt fesen fornemmelse at stå med, sukkede Helsingørs træner Stefan Bidstrup om det unødvendige pointtab.
 
Hans mandskab kører fortsat på pumperne og stillede op uden syv af de spillere han oprindeligt havde tiltænkt en plads i startelleveren. Skader og karantæne betød at han måtte sende hele tre spillere fra U19-holdet i truppen, heraf to debutanter i skikkelse af Peter Hartelius og Jonathan Nielsen. De gjorde det dog fremragende, og det var ikke her undskyldningen skulle findes:
- Set over hele kampen virker vores midtbane for ustruktureret, og så synes jeg at spillerne virker trætte. Truppen er så smal at vi ikke kan lade nogle hvile, og det er et problem lige nu, indrømmede Helsingør-træneren.
 
Hans trænerkollega erkendte at hans hold var tilsmilet af heldet, men understregede også at det var resultatet af hårdt arbejde:
- Det var moralens sejr i dag. Vi bliver ved med at tro på det, og så finder vi nogle ting frem. Jeg har aldrig troet på at mit hold vil rykke ned, og i dag viser vi hvad vi består af, roste Keld Svendsen sine lykkelige spillere.
 
Set med lyseblå briller må man bare konstatere at den kloge narrer den mindre kloge. Og står man til sidst og mangler ét point, ja så vil opgøret i Birkerød huskes som årets største mareridt. Det var ikke kun unødvendigt - det var fuldstændig tåbeligt.
 
Alligevel er det værd at dvæle ved flere positive indslag. Især de to debutanters indsats må have givet smil på læberne hos trænerteamet Henrik Backe og Stefan Bidstrup. Begge fik overraskende meget spilletid og gik uimponeret til opgaven. Peter Hartelius kom på banen allerede i pausen, mens Jonathan Nielsen spillede den sidste halve time, og fik involveret sig i meget i offensiven. 
 
Også Nicklas Jonassen ydede igen en god indsats på højre backen, og Michael Gorm Nielsen gik som sædvanlig forrest. I angrebet var Anders Henriksen klart bedste mand, først og fremmest fordi han arbejdede hårdt for sagen, og tog de nødvendige returløb.
 
Nu var de øvrige resultater heldigvis Helsingør venlig stemt, og der venter et brag af en kamp når AB Tårnby gæster Helsingør på søndag. Den anden oprykningsplads er reelt en dyst mellem Allerød, Helsingør og netop AB Tårnby, så der er igen alt at spille om.
 
Anfører Jeppe Christiansen er tilbage efter sin karantæne, og Dennis Borup skulle vel også være klar efter sygdom. Spørgsmålet er så hvordan det ser ud med Nelson Costa, Christian Magleby, Ronni Andersen og Morten Johansen. Svaret får vi i løbet af ugen.....
 

 

 


 


 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.