Sæson 2007/08 

Avedøre IF - Elite 3000 Helsingør


Patrik Norell måtte gå på mål da Michael Haxthausen blev udvist i Avedøre. Arkivfoto: Claus Birch.
 
Matchfacts
Danmarksserien, kreds 1
Lørdag d. 22. september 2007, kl. 13:30, Avedøre Stadion
Avedøre IF - Elite 3000 Helsingør 2-1 (0-1)
0-1 Patrick Petersen (25)
1-1 Jesper Pedersen (57)
2-1 Ian Olsson (88)
 
 
Elite 3000 Helsingør 
Træner: Lars Dalsborg
1. Michael Haxthausen Udvisning (minuttal) 88
4. Hulusi Dolar
2. Jacob Wedell 
3. Marc Kraft Anfører
5. Christian Pind Advarsel (minuttal) 42 Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 66
14. Mikkel Vindahl Nielsen
11. Paw Bendixen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 82 
9. Sebastian Hviid 
7. Ronni Andersen 
10. Patrick Petersen Advarsel (minuttal) 78 
13. Jonas Rohrberg 
Reserver:
6. Anders Henriksen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 66
12. Patrik Norell Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 82  
15. David Birk-Hansen   
 
Avedøre IF
Træner: Henrik Løndal
20. Søren Andersen
19. Ronnie Tygesen
14. Brian Rasmussen
5. Claus Clausen
18. Lars Petersen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 63
10. Ian Olsson Anfører
8. Jesper Pedersen
2. Claus Christensen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
11. Kenni Olsen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 77
7. Kenneth Rasnis
16. Jesper Damgaard
Reserver:
4. Kim Rasmussen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 46
12. Søren Fisker Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 63
21. Robin Niclasen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 77

2-1

Dato: Spillested:
22. september 2007 Avedøre Stadion
Tilskuertal: Dommer:
75 Morten Skov

 
Sundbyens fodboldspillere har haft mere end svært ved at begå sig på udebane siden oprykningen til danmarksserien. Lørdag spillede de lyseblå dog den hidtil bedste kamp på fremmed græs, men netop som man gik efter sejren, blev de overmodige helsingoranere brat vækket.
 
Blot to minutter før tid smuttede hjemmeholdet igennem på venstrekanten, og efter et langt skift kunne Avedøre-anfører Ian Olsson passere en sprællende Michael Haxthausen. Det fik den ellers velspillende Helsingør-keeper til at gå helt i sort, og overfuse linievogteren med et sprogbrug, som vi skal skåne læserne for. Dommer Morten Skov trak rødt, og så måtte gæsternes offensive indskiftning Patrik Norell i stedet iføre sig målmandshandskerne, og traske ned i den modsatte ende af banen.

Dermed var det slut for Helsingør, der ellers i perioder havde leveret udmærket fodbold, og på et godt sidste kvarter faktisk kunne have vundet kampen:
- Jeg synes ikke at det er vores offensive indskiftning til sidst, der koster os sejren. I stedet er vi for ukoncentrerede og holder ikke positionerne, fastslog en slukøret træner Lars Dalsborg.

I modsætning til sin målmand mente han ikke at gæsternes sejrsmål var offside, og havde fuld forståelse for det røde kort:
- Når man taler sådan til linievogteren er der kun én vej, og det er ud. Og så tager Haxthausen i øvrigt fejl, for det var ikke en strafbar offside. Men nu har han jo tid til at læse lidt på reglerne, lød det sarkastisk fra Helsingør-træneren.
 
I virkeligheden var det skæbnens ironi at den ellers så rolige Helsingør-keeper gik hen og fik hovedrollen i slutminutterne. Han havde ligget syg op til kampen, og med høj feber om morgenen, set sig nødsaget til at melde afbud. Men nordsjællænderne kunne ikke finde en erstatning, og så måtte Haxthausen stables på benene og sendes på banen. I 88 minutter løste han opgaven upåklageligt, og var uden chance da Avedøre hamrede udligningen i mål via underkanten af overliggeren.

I lang tid lignede det således et udmærket point på udebane, på det mål som tilbagevendte Patrick Petersen headede i nettet i duel med Avedøre-keeper Søren Andersen. Gæsterne spillede generelt hurtigere frem ad banen, og i forsvaret var midteraksen Marc Kraft og Jacob Wedell genforenet i vanlig sikker stil.

Men hjemmeholdet havde flere rutinerede profiler på holdet, og det var næsten symbolsk, at det var den 40-årige tidligere Hvidovre-spiller Kim Rasmussen, der fik sat sit hold i gang. Han kom på banen fra anden halvlegs start, og var hjernen bag udligningen da han kvikt spillede Jesper Pedersen fri med snævert pasningsspil.

Alligevel var Helsingør tættest på, efter opspil af indskiftede Anders Henriksen. Og i de sidste ti minutter havde Henriksen igen og Patrick Petersen tre gode muligheder, som en velspillende Søren Andersen fik pareret.
- Vi lavede mange gode ting, men det er ikke nok i denne række. De andre behøver ikke så mange chancer for at score, ærgrede Lars Dalsborg sig.
 

 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.