Sæson 2007/08 

Elite 3000 Helsingør - Herlev IF


Ronni Andersen kæmper med en Herlev-spiller i sæsonpremieren på Helsingør Stadion. Affotograferet fra Frederiksborg Amts Avis..
 
Matchfacts
Danmarksserien, kreds 1
Søndag d. 12. august 2007, kl. 13:00
Helsingør Elite 3000 - Herlev IF 5-2 (2-1)
1-0 Patrick Petersen (3)
2-0 Jacob Jensen (12)
2-1 Kenny Wichmann (24)
3-1 Paw Bendixen (56, straffe)
4-1 Ronni Andersen (60)
5-1 Abel Ramirez (72)
5-2 Kenny Wichmann (80)
 
 
  
Elite 3000 Helsingør 
Træner: Lars Dalsborg
1. Christian Haberecht
4. Hulusi Dolar Debut  
2. Jacob Wedell 
3. Marc Kraft Anfører Advarsel (minuttal) 34
5. Christian Pind
6. Jacob Jensen 
12. Mikkel Vindahl Nielsen Advarsel (minuttal) 33 Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 64
11. Paw Bendixen Advarsel (minuttal) 5
7. Ronni Andersen 
10. Patrick Petersen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 72 
13. Jonas Rohrberg 
Reserver:
9. Abel Ramirez Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 64 Advarsel (minuttal) 89 Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 90
14. David Birk-Hansen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 72  
8. Christoffer Thaysen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 90
 
Herlev IF
Træner: Jan Christensen
1. Andreas Kostecki 
22. Michael Holckenfeldt
2. Casper Bøje
9. Dennis Kleeman
6. Jesper Mortensen Advarsel (minuttal) 25
20. Erling El-Labban Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 58
4. Morten Framholt
10. Thomas Jensen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 11
13. Thomas Lycek
7. Martin Mortensen Anfører
11. Frederik Lassen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 61
Reserver:
8. Kenny Wichmann Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 11
21. Klaus Mortensen Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 58
15. Christian Skjøth Udskiftning / Indskiftning (minuttal) 61

5-2

Dato: Spillested:
12. august 2007 Helsingør Stadion
Tilskuertal: Dommer:
326 Jesper Dahl
 

 
Efter to års fravær fik Helsingør et comeback i danmarksserien, som selv de største optimister i sundbyen næppe havde turde drømme om. På forhånd var respekten for oprykningskandidaterne fra Herlev stor, men de lyseblå leverede et brag af en indsats, der lover godt for underholdningsværdien på den sjællandske nordkyst.
  
- Det var en drømmestart, og det ser sgu godt ud, må jeg sige. Bortset fra en periode i første halvleg, er jeg meget tilfreds med vores indsats, roste træner Lars Dalsborg efter kampen.
  
Han var på forhånd en smule betænkelig ved en midtbane der manglede de erfarne Svande Bernstein og Dimitri de Martignac, og havde ligeledes måtte se sit forsvar inkassere et hav af mål i træningskampene. Men som kampen skred frem, blev panderynkerne hurtigt afløst af smilehuller, for hjemmeholdet satte sig på kampen fra start.
 
De erfarne gæster stillede med flere tidligere divisionsspillere, men de nåede knap at komme i gang, før Helsingør tog føringen. Patrick Petersen fik tid og plads til at tæmme et indlæg i feltet, og så var de lyseblå skudt i gang med manér. Bare ti minutter senere kom gennembruddet i den modsatte side, hvor Jonas Rohberg stak Jacob Jensen i dybden, og så kunne Helsingør gå på vandet. 
  
Startfasen afslørede et hjemmehold der givetvis får stor glæde af den nye højreback Hulusi Dolar, ikke mindst fordi det frigør de gode offensive kvaliteter i hans forgænger Jacob Jensen, der ligner en lynhurtig trussel på kanten, når han ellers får reduceret antallet af forhastede fejlafleveringer.
 
Efter 2-0 føringen kom Herlev imidlertid mere med i opgøret, og så måtte Helsingør love for sit midterforsvar, hvor Marc Kraft og Jacob Wedell udgjorde en bomstærk akse. I halvlegens sidste minutter var Patrick Petersen tæt på at øge, men hjemmepublikummet måtte vente til efter pausen, før der igen kunne jubles. Igen var Patrick Petersen på spil, da han på ren vilje sled sig igennem gæsternes midterforsvar, og tog trækket udenom målmand Andreas Kostecki, der ikke kunne undgå at begå straffespark.
  
Den chance udnyttede Paw Bendixen stensikkert, og da Ronni Andersen øgede til 4-1 på oplæg fra Jacob Jensen, var kampen definitivt afgjort. Et kvarter senere kunne indskiftede Abel Ramirez fuldende ydmygelsen, da Patrick Petersen lod et indlæg passere til den svenske angriber. Dermed kunne Petersen lade sig udskiftede til taktfaste klapsalver, fra et hjemmepublikum der var lige så tilfredse som Lars Dalsborg.
- Det er mange år siden Patrick har været i den form vi ser nu. Han gik forrest med stor fightervilje, og lod dem ikke få ro. Måske begik han frispark før vi fik straffesparket, men han slås for sagen, og så må dommeren vurdere hvornår det er for meget.
  
Trods storsejren ser Lars Dalsborg dog stadig Herlev som oprykningskandidater.
- De er en af mine favoritter fordi de har et meget rutineret og kontant hold. Se bare på deres anfører Martin Mortensen. Han laver vel 800 professionelle frispark, uden det koster noget som helst. Sådan en type er utrolig meget værd for et hold, fordi det slår modstandernes spil i stykker konstant.
  
- I dag fik vi dog bremset dem, fordi de så gerne ville frem ad banen. De forcerede efter pausen, og så blev det meget centreret for dem. Derfor holdt vi Paw Bendixen mere centralt i defensiven, og så spredte vi spillet længere fremme. Det blev afgørende, fastslog den storsmilende Helsingør-træner.
 
Før kampen var fanklubben på banen, og overrakte blomster og pokaler tl årets spiller Jonas Rohrberg og årets fighter Jacob Wedell.
 


 
 

 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.