Tragedie og triumf blev de skærende kontraster, da dansk fodbold trådte ind tresserne. 
 
Det nye årti var kun syv måneder gammelt, da otte unge spillere omkom i en flyulykke, på vej til en træningskamp i Vejle. Tre af dem var udtaget til dét OL-hold, der bare to måneder senere skulle spille i Rom, men Danmark valgte alligevel at stille op og vendte hjem i triumf.  

Mens Henry From og hans tyggegummi straffesparkreddede nationen til olympisk sølv, blev 1960’erne mere langhårede end godt var. I hvert fald når det handlede om fodbolden i Helsingør, der bød på mere blues end rock’n’roll. 
 
Her kan du læse om de enkelte sæsoner og se alle kampe og fakta fra HIFs kampe.
 

Kampe 1960-69
 


1960
3. Division, nr. 9

HIF reddede eksistensen i 3. division på sidste spilledag året forinden og balancerede også i 1960 på randen af et sammenbrud. Slutresultatet var en 9. plads - men det var en stakket frist.


1961
3. Division, nr. 11

Så gik den ikke længere! Efter bundplaceringer de to foregående sæsoner måtte HIF gå den tunge gang ud af 3. Division. Men holdet var tæt på at klare skærene endnu engang - og gjorde god figur i pokalturneringen..


1962
Kvalifikationsturnering nr. 14

Med nedrykningen til Kvalifikationsturneringen var HIFs trængsler langt fra forbi. Opholdet i den fjerde bedste række bød på en endeløs række af nervepirrende kampe, idet hele syv hold rykkede ud.

 


1963
Kvalifikationsturnering nr. 6

"Højt at flyve, dybt at falde".
HIFerne måtte erkende sandheden i det gamle ordsprog, i en sæson hvor man både opnåede at drømme om oprykning - og siden oplevede det helt store mareridt.

1964
Sjællandsserien nr. 8

For første gang siden begyndelsen af 30'erne var HIFs førstehold ikke længere i Danmarksturneringen. Og selvom hverdagen nu hed Sjællandsserien, var der ikke meget der tydede på, at bunden var nået.

1965
Sjællandsserien nr. 8

Heller ikke HIFs anden sæson i Sjællandsserien gav umiddelbart et løft mod bedre tider og efter endnu en middelmådig sæson blev resultatet - i form af en 8. plads - helt det samme som i fjor.


1966
Sjællandsserien nr. 1

Suset fra storhedsdagene var tilbage, da HIF under ledelse af den yderst populære træner Per Madsen tog hul på en ny opgangsperiode og kronede en stor sæson med oprykning til Danmarksserien.


1967
Danmarksserien nr. 7

Efter oprykningen fra Sjællandsserien fortsatte HIF de positive takter, omend der blev lidt længere mellem sejrene. Året vil da også først og fremmest blive husket for en flot pokalindsats og et par bemærkelsesværdige debutanter...

1968
Danmarksserien nr. 2

Efter fem sæsoner som serieklub bragte en fantastisk 1968-sæson atter HIF tilbage i rampelyset. Oprykningen til 3. Division blev sikret efter et formidabelt spændende år, hvor tre nye profiler meldte deres ankomst hos de rødblusede.

1969
3. Division Øst nr. 6

Interessen var i allerhøjeste grad rettet mod HIFs comeback som divisionsklub. Men det skulle efterhånden blive resultaterne i pokalturneringen der stjal billedet, i en 1969-sæson hvor HIFs unge hold gjorde et fornemt indtryk.


 

 

© Claus Birch            Information om copyright, billedrettigheder m.m.