FC Helsingør – Brøndby IF 1-2

Reserveligaen, 7. august 2017 på Helsingør Stadion

Lucas Ohlander spillede en god kamp på den centrale midtbane, med masser af energi og fysik. Her i hård duel med Brøndby’s Filip Blazek. Foto: Claus Birch

FC Helsingør viste, at bredden er i orden, da reserverne mandag eftermiddag spillede den første kamp i Reserveligaen. Brøndby kom til Nordsjælland med navne som Hjörtur Hermannsson, Gregor Sikosek, Zsolt Kalmar, Kevin Mensah, Kamil Wilczek og ikke mindst matchvinderen i gårsdagens dramatiske københavner-derby, Simon Tibbling. Men de lyseblå spillede en fortrinlig kamp og et-måls nederlaget var bestemt ikke efter spil og chancer.

Cheftræner Christian Lønstrup kunne for første gang sende midtstopperen Daniel Jørgensen i kamp, hvor han trådte ind i et tre-mands forsvar med Morten Hegaard og Mathias Johannsen. Daniel Jørgensen formåede dog ikke kun at lukke af bagude. Efter små ti minutter var han fulgt med frem og sendte en flad bold i nettet bag Brøndbys keeper Benjamin Bellot til 1-0.

Morten Hegaard spillede en af sine bedste kampe i FCH-trøjen. Her er det Zsolt Kalmár der ryger i duel med den unge stopper. Foto: Claus Birch

Den unge Brøndby-keeper virkede noget usikker og det var tæt på yderligere en FCH-scoring kort efter, da Nicolas Mortensen fik chancen. I det hele taget startede Lønstrups tropper kampen i vanlig højt spilhumør og især Lucas Ohlander efterlod et godt indtryk på den centrale midtbane. Også Adnan Mohammad på venstre kant fik vist sig frem, med mange gode ryk mod baglinien eller ind i banen.

Stærkest i billedet stod dog Morten Hegaard, der ikke virkede specielt imponeret over at stå ansigt til ansigt med Kamil Wilczek og Kevin Mensah. Den unge FCH-stopper var stærk i luftrummet og gik ind i nærkampene med sjælden set gejst.

Efterhånden fik Brøndby ædt sig mere tilbage i opgøret og fik den første store chance omkring den halve time, da Anthony Jung fandt en fri Kevin Mensah i feltet. Afslutningen blev dog blokeret til hjørnespark.

Godt 150 tilskuere nød solen på Helsingør Stadion og en stille fadøl, i vished om, at FC Helsingør absolut har masser af byde på, udover de spillere der netop nu er Superliga-aktuelle. Eneste malurt i bægeret i første halvleg var en skade til Mathias Johannsen, der tvang ham fra banen efter bare tyve minutters spil.

FCH havde i Aris Vaporakis en sikker sidste skanse, men keeperen var uden chance da Brøndby fik udlignet efter ti minutters spil. På elegant vis lagde ungarske Zsolt Kalmár bolden over i det lange hjørne til 1-1.

Daniel Jørgensen bragte FC Helsingør foran, men var også uopmærksom da gæsterne scorede sejrsmålet i slutminutterne. Foto: Claus Birch

Omkring timen begyndte begge trænerbænke at skifte flittigt. For FC Helsingør betød det at Adrian Kappenberger skiftede plads med Vaporakis i målet, mens Daniel Stückler kom ind mod sine tidligere klubkammerater fra vestegnen. Det gjorde offensivspilleren med masser af energi og han fik såmænd også chancen for at komme på måltavlen kort efter, på godt forarbejde fra Tobias Christensen i højre side.

Mod slutningen sendte Lønstrup også unge Daniel Skov på banen. Midtbanespilleren er kommet fra FC Nordsjælland i sommerpausen, men er i første omgang tilknyttet FCHs talenttrup.

Selvom indskiftningen af en håndfuld unge spillere fra Brøndbys akademi løftede gæsternes energiniveau betragteligt, så gjorde de blå/gule det også svært for sig selv. Indenfor bare 7 minutter hentede Zsolt Kalmár sig to gule kort og så måtte gæsterne spillede færdigt med ti mand.

Det lignede en ganske fortjent pointdeling, indtil kort før tid. Så smuttede Gregor Sikosek fra Daniel Jørgensen og scorede sikkert alene med Adrian Kappenberger.

Adrian Kappenberger var tæt på at snuppe Gregor Sikosek’s friløber, der imidlertid endte i netmaskerne. Foto: Claus Birch

Dermed måtte Christian Lønstrup se sit mandskab besejret i den første optræden i Reserveligaen.

– Det var en god kamp. Vi får sat tingene godt op, vores presspil er fint og den centrale akse var god og løber mange kilometer. Vi bliver parret op imod et af de bedste hold i Reserveligaen og det er helt horribelt, at vi taber. Men sådan er det, det var meget lærerrigt. Vi får meget mere ud af det her, end at vinde 5-0 i en U21-kamp, sagde Christian Lønstrup.

– Vi spillede dem klogt og jeg synes, at vi var det bedste hold på banen. Men jeg hader at tabe fodboldkampe og det får de lige at vide om lidt, tilføjede Lønstrup, på vej ind i omklædningsrummet.

Reserveligaen, 1. runde
Mandag d. 7. august 2017, kl. 14 på Helsingør Stadion

FC Helsingør – Brøndby IF
1-2 (1-0). Tilskuere: 150
1-0 Daniel Jørgensen (9)
1-1 Zsolt Kalmár (57)
1-2 Gregor Sikosek (89)

FC Helsingør (3-4-1-2): Aris Vaporakis (60.: Adrian Kappenberger) – Daniel Jørgensen, Morten Hegaard, Mathias Johannsen (Anf) (20.: Alexander Fioretos) – Frederik Roepstorff (60.: Ismail Esen), Mark Leth Pedersen, Lucas Ohlander (80.: Daniel Skov), Adnan Mohammad – Tobias Christensen – Pierre Larsen (52.: Daniel Stückler), Nicolas Mortensen.
Ikke benyttet: –
Cheftræner: Christian Lønstrup

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Benjamin Bellot – Gregers Arndal-Lauritzen, Hjörtur Hermannsson (Anf) (54.: Christian Enemark), Mads Juel Andersen, Anthony Jung (80.: Jesper Lindstrøm) – Filip Blazek – Simon Tibbling (69.: Peter Bjur), Gregor Sikosek – Zsolt Kalmár – Kevin Mensah (63.: Ertugal Teksen), Kamil Wilczek (63.: August Snorre Vitus Frandsen).
Ikke benyttet: Jacob Prytz (M)
Cheftræner: Martin Retov

Advarsler: Ismail Esen (80), FC Helsingør. Zsolt Kalmár (76,83), Brøndby IF.

Udvisning: Zsolt Kalmár (83), Brøndby IF

Dommer: Sebastian Friis Aagerup