Bridges FC – FC Helsingør 0-1

Træningskamp, 17. juli 2019 på Herfølge Stadion

Der manglede kun Stars and Stripes i flagstangen og Budweiser i ølhanerne, da FC Helsingør onsdag aften omsider hentede en sejr. For det var så amerikansk som det næsten kunne blive, sådan en solrig sommeraften i det østsjællandske på Herfølge Stadion.

”Hjemmeholdet” var det amerikanske mandskab Bridges FC fra Chicago, der i et par uger har base i Herfølge, med et væld af træningskampe på programmet. Og på FC Helsingør-holdet havde cheftræner Morten Eskesen også fundet plads til fem spillere fra den anden side af Atlanten.

I alt 20 spillere kom i aktion i opgøret, der var Eskesens første på FCH’s sidelinje.
– Det handlede om, at jeg skulle spore mig ind på den startellever vi skal sende i kamp om fjorten dage og det synes jeg, at jeg fik et godt indtryk af. Jeg ville også danne mig et indtryk af, hvor vi står rent fysisk og endelig har jeg nogle taktiske overvejelser, fortalte den nye cheftræner.

Afgørende straffespark
Blandt de nye i FCH-trøjen var målmand Christoffer Petersen og angriberen Jeppe Kjær, der begge fik sat deres aftryk på kampen. Den nytilkomne Næstved-keeper leverede en fejlfri indsats og satte kronen på værket med en straffesparksredning fra Mike Marchionna, da der manglede godt et kvarter.

Forinden havde et straffespark i den modsatte ende, afgjort kampen til FC Helsingørs fordel. Der var bare spillet 12 minutter, da hurtige Jeppe Kjær trak ind i feltet og ikke kunne bremses med lovlige midler.

Straffesparket tog erfarne Anders Holst sig af og satte med en usvigelig sikker scoring, forhåbentlig punktum for sidste sæsons endeløse række af brændte straffespark. Holst virkede i det hele taget stærkt spillende på den centrale midtbane, hvor også den løbestærke Daniel Norouzi leverede varen.

Jeppe Kjær presses af Perrin Barnes. Den hurtige angriber var for første gang i aktion for FC Helsingør. Foto: Claus Birch.

Ingen grund til bekymring
Det store antal udenlandske spillere, der er hentet til klubben de seneste uger, har givet anledning til en del bekymringer og kritiske kommentarer fra fans.

– Der er ikke noget, at være bekymret for, understreger Eskesen.

– Jeg må kun udtage 3 ikke-EU spillere til kampene. Onsdag havde jeg 9 danske spillere i startopstillingen, så fremad vil det også være mindst 8 – 9 danskere. Det er så til gengæld ærgerligt for de ikke-EU spillere, der måske er stærke nok, men som ikke må spille på grund af kvoten, tilføjer han.

Sammenspillet haltede
Spillemæssigt var FCH klart bedst, men amerikanerne var et uortodokst bekendtskab med stor løbevillighed og et højt pres.
– Vi kommer nok ikke til at møde mange hold, der vil presse os så højt. Men kampen viste mig mange gode aktioner og naturligvis også nogle mangler i de relationelle færdigheder. Altså at spillerne endnu ikke er fortrolige med deres indbyrdes løbemønstre.

Det så man især i spillet omkring Jeppe Kjær, der i glimt viste prøver på sin hurtighed, men tydeligvis ikke blev spillet rigtigt.

Få målchancer
Taget i betragtning at flere af spillerne næppe kendte navnene på alle deres holdkammerater, formåede FCH på ganske fin vis at bevare det massive spilovertag gennem hele kampen. Det gav sig udslag i et stort antal halve chancer og derved var alt faktisk som i sidste sæson. Det var Douglas Ferreira’s evne til at misbruge de største muligheder desværre også, da han fik en returbold fra et skud på overliggeren. Alene med målmanden var han så længe om at tage en beslutning, at keeperen reddede for fødderne af den store brasilianer.

Med over 30 spillere på kontrakt er truppen i FC Helsingør, uden tvivl, den både stærkeste og bredeste i 2. division. Til gengæld kan det godt gå hen og blive et kapløb med tiden, at få sammenspillet dét hold, som allerede nu er udråbt til rækkens største oprykningsfavorit.

Kampen mod Bridges FC viste i hvert fald, at der skal arbejdes en del med evnerne til at lukke et kompakt forsvar op. En situation som FC Helsingør givetvis vil stå i, hver eneste weekend sæsonen igennem. 

Træningskamp
Onsdag 17. juli 2019, kl. 18
Herfølge Stadion
 
FC Bridges (USA) – FC Helsingør
0-1 (0-1). Tilskuere: 75
o-1 Anders Holst (12, straffe)
 
FC Helsingør (4-4-2): Christoffer Petersen – Jonas Henriksen (57.: Zico Bailey), Pascal Gregor (83.: Nikolaj Hansen), Nikolaj Hansen (Anf) (72.: Emil Erbas), Frederik Bay (41.: Dalton Wilkins) – Lucas Haren (57.: Elijah Just), Anders Holst (72.: Lucas Lodberg), Daniel Norouzi (72.: Aydan Bowers), Kembo Kibato (57.: Frederik Christensen) – Matheus Leiria (72.: Douglas Ferreira), Jeppe Kjær (72.: Jeremy Rafanello).
Ikke benyttet: Mikkel Bruhn
Cheftræner: Morten Eskesen
*Prøvespillere